Forumsvar skapade

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #106762
    andersmoldin
    Deltagare

    Jag tror att man kan sammanfatta det som att vi har en lite svår nisch, och nog måste försöka hitta styrkan i den för att kunna ta oss vidare. Måste nog också få upp besökarantalet…

    Det är svårt, det här! :)

    #106749
    andersmoldin
    Deltagare

    Hmm, priserna vi har är satta med konkurrenters priser i åtanke och bör inte vara särskilt höga eller högre alls, i jämförelse. Har du något exempel?

    Dubbla produkttexter lät allvarligt så jag har precis kollat igenom alla våra produkter utan att hitta en enda med dubbel text. Du skrev att en del var med dubbel text, så det måste vara fler än en? Kan du ge exempel? Låter inte alls bra…

    Det stämmer att vårt sortiment är mycket konkurrensutsatt, och du har alldeles rätt i att vi inte får missa på såna enkla punkter.

    #106739
    andersmoldin
    Deltagare

    Mer information och mer ha-begär-fokus låter som bra tips. Vad säger ni om besökarantal? Är det crucial med många besökare? Vi arbetar inte jätteaktivt med att få besökare till vår hemsida. Jag inbillar mig i stället att vi arbetar med lite kvalité, på att få de besökare som har stor chans att köpa något på vår sida till densamma. Men det kanske är feltänkt, vad säger ni om det?

    #106712
    andersmoldin
    Deltagare

    Vi skickade själva ut fakturor till en början, men efter att ha skickat ut några ordrar utan betalning blev vi tvungna att anlita en extern firma som fakturerar. Sedan dess har vi inte haft ett enda problem. Fantastiskt skönt att slippa tänka på.

    #106706
    andersmoldin
    Deltagare

    1. Var kommer era kunder ifrån
    Geografiskt kommer de från hela Sverige och det är väldigt blandat i båda ålder och kön. Länkat utifrån är majoriteten från bloggar till vår bloggares blogg (ahem..) – Heminredning som vi byggt in i butiken. I övrigt har vi arbetat en hel del med SEO och kommer relativt högt upp där på våra nyckelprodukter samt “vit” och “design”.

    2. Hur ligger konverteringen. Antal unika besökare per order.
    Jag gjorde några snabba överslagsräkningar och skulle säga att vi har ungefär 1 200-1 500 besökare per order. Inte särskilt mycket alls, men det finns väl kanske en förklaring i att många besöker bloggen och visserligen kommer in i butiken men inte kollar på produkterna. Om jag bara kollar på hur många som kollat på product_info.php, vår produktvisningssida så är det ungefär var 14:e besökare. Då skulle det istället bli ungefär 100 besökare per order. Siffror och statistik… Jag skulle gissa att sanningen ligger någonstans där emellan.

    3. Hur marknadsför ni er just nu?
    Vår budget är våra egna pengar, och två av oss är studenter så vi har inga tillgångar att tala om. Man kan väl säga att vår bloggare är och har länge varit vår huvudsakliga marknadsföring. Hon gör att vi syns och vi får hela tiden en aktiv ström av besökare. Tidningsannonser kostar ju multum så det har vi haft två stycken och det var ett halvår sedan senast. I övrigt kan jag nog inte säga att vi marknadsför oss särskilt mycket. Att marknadsföra sig genom tidningar och andra heminredningssajter (t.ex. Hemfeber) har kostat oss mycket mer än vad vi upplevt oss få tillbaka, så där har vi nog brustit en del de senaste månaderna.

    Angående leveranstiderna så stämmer det att vi beställer direkt från leverantör vid order, men ofta krävs det ju och blir billigare om man beställer hem åtminstone ett b-pack, och då har vi plötsligt 5-20 exemplar av varan hemma på lager och då skickar vi alltid samma dag.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)