Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 31 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #170839
    Bertil
    Deltagare

    Kör också OsC men som andra redan varit inne på tar det sin lilla tid att få ordning på och hålla uppdaterad. Verkar dessutom inte komma lika mycket uppdateringar längre så frågan är om det inte stannat av? I höstas skulle de släppa uppdateringar varje vecka som leder fram till den sista version av 2.x men det har inte kommit någon på ett par månader.

    Någon som har koll på 3.x och om ni tror den dyker upp i en färdig version?

    #170838
    Bertil
    Deltagare

    @Dan 72673 wrote:

    Enskild firma är ingen juridisk person.

    Tack, hade för mig att det var så, då kör jag vidare som det är.

    @Prix 72678 wrote:

    Tips är ju att ändå kolla. Att ha separat företagskonto är ganska skönt och kostar inte mycket.

    Har bara firman vid sidan av jobbet och det är så smal/liten marknad att jag försöker undvika onödiga utgifter. Kanske är jag dumsnål ibland men eftersom jag inte vill och förmodligen inte kan växa inom min inriktning (bildelar till en gammal bilmodell) så håller jag i slantarna.

    Skulle dock helt klart underlätta med företagskonto men jag måste väga det mot kostnaden och min pyttelilla verksamhet.

    #168929
    Bertil
    Deltagare

    Hänger själv kvar med osCommerce men detta var väldigt snyggt och inspirerande så ska nog ta en titt Magento eller försöka ta mig i kragen och göra en ny design.

    #168926
    Bertil
    Deltagare

    Tack Greger, tyvärr tog jag bort texten om ränta på fakturan, tänkte att det var onödigt eftersom jag inte tänkte sälja mot faktura. Men i ett svagt ögonblick släppte jag iväg reservdelarna via drop shipping för att kunden skulle kunna laga sin bil lite snabbare, tyvärr blev man utnyttjad så fort man var snäll så det får bli en lärdom.

    Om jag uppfattat dig rätt så kan jag trots att jag tog bort info om ränta läga på den lagstadgade med 8% + 1% ränta? Trodde att det var från förfallodatum jag fick räkna men det är altså fakturadatum + 30 dagar?

    #168909
    Bertil
    Deltagare

    @Prix 69221 wrote:

    Lagstadgad ränta som gäller då.

    Nästa steg är påminnelse där du kan ta ut en påminnelseavgift.

    Sedan blir det inkasso och till sist kronofogden.

    Sedan finns det säkert alternativ som att sälja fakturan eller att ni lägger upp en avbetalningsplan osv (där du kan ta ut avgift).

    Tack så mycket för svaret.

    Har fortfarande inte fått betalt så nu håller jag på att skriva en påminnelse.

    Verkar som jag inte får ta ut påminnelseavgift eftersom det ej står i mina avtalsvillkor men dröjesmålsränta verkar vara lagstadgad?

    Kan jag alltså ta ut dröjesmålsränta från orginalfakturans sista betalningsdag och slå ut 9% (1+8) på hela beloppet och de antal dagar sedan förfallodatum?

    #168345
    Bertil
    Deltagare

    Mitt befintliga webbhotell hade precis flyttat mig till en ny server men medans jag satt och försökte få den att fungera på nya servern kom ett mejl om att de tyvärr beslutat sig för att lägga hostingsatsningen.

    Efter att ha läst här i tråden och jämfört några webhotell satte jag upp ett testkonto hos Oderland. Till en början fungerade inte shoppen där heller men en fantastiskt vänlig support ordnade de inställningar som behövdes och rätade även ut mina andra frågetecken.

    Har nu pekat om domänerna och det verkar rulla på fint. Kändes verkligen tryggt att få sådan bra hjälp mitt i alla den stress som jag kände vid den plötsliga flytten.

    #165887
    Bertil
    Deltagare

    Verkar som tur är bara varit en olycklig slump som fick mig att tro att de gått i konkurs, de är tydligen förre ägaren som avvecklat sitt bolag medans de nya använder sig av det gamla namnet på fakturorna men under ett annat org.nr så när jag sökte på firmanamnet hamnade jag på fel bolag så att säga.

    Slarv av mig alltså. 😮

    #165885
    Bertil
    Deltagare

    @InkWeb 66891 wrote:

    Undra när/var/hur man får fakturan när man skickat varubrev?
    Jag har skickat varubrev både inrikes och utrikes, varav de första skickades 5 Juli, men jag har inte fått någon faktura än.
    Har försökt leta i Pacsoft efter information men inte hittat något vettigt.

    Ska man inte få något kvitto på att man har lämnat in försändelserna när man åker till företagscenter?

    Jag skickar ännu inte så mycket men fakturan brukar komma med brev en gång i månaden och är en samlad faktura över alla brev och paket man skickat under perioden. Möjligt att fakturan går ut oftare för de som skickar mycket?

    Man får inget inlämningskvitto för varubrev.

    #165839
    Bertil
    Deltagare

    Tack för svaren.

    Shopen är igång igen, tydligen något tekniskt fel.

    F-låt om jag överreagerade, fick dock smått panik när jag såg detta om konkursen och inte bara min sida låg nere utan även webhotellets. Ska höra mig för om detta påverkar mig på något vis. Får ta backup lite oftare tills jag fått ett lugnande besked.

    #165813
    Bertil
    Deltagare

    Har en telefon med 480×800 upplösning och ett ovanligt operativ i form av webOS men det fungerar bra.

    Produktsidan på den mobila sidan visar visserligen två produktbilder så det blir en del att ladda så ibland skiljer det kanske det inte så mycket vad gäller datatrafik jämfört med den riktiga sidan? Jag har dock bara GPRS här i stugan så det är väl därför jag reagerar.

    Å andra sidan blir det trots en mobil sidas begränsningar extra tydligt med dubbla bilder samt att de flesta kanske har tillgång till både 3- eller 4G så att laddningstiden inte är något de störs av? Klurigt var man ska dra gränsen, beror kanske på vad syftet med sidan är och hur sparsmakad man är beredd att göra den utan att för den skull tappa i utseende.

    Det är nog bara jag som är snål vad gäller datatrafiken med ett abb med 0,5Gb. =)

    “Älskling jag lovar, jag kikar inte på damerna i underkläder, jag recenserar sidan” 😮

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 31 totalt)