Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 185 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #180103
  Bestblom
  Deltagare

  Tack Dan :D
  Om man gör så som du har beskrivit, blir det inte att “skatta” på redan skattade pengar?? Jag tog upp detta exempel, innan du skrev, för någon och han sa att det blir som att skatta för redan skattade pengar. Det vill säga, sparandet som vi ska lägga in är redan skattade pengar… när vi stoppar in det i företagskontot för att betala hyran måste vi skatta det igen?? Jag hängde inte med riktigt…

  #180100
  Bestblom
  Deltagare

  menar du aktiekapitalet (på 50 000 kr) som finns på företagskontot?

  visst är det så att om vi betalar hyran med egna “privata” pengar (alltså sparandet i har lagt undan) så får vi inte dra av momsen på hyran?

  #179068
  Bestblom
  Deltagare

  Tack, hur mycket ska man förvänta sig att en redovisningskonsult tar för detta?

  #179059
  Bestblom
  Deltagare

  Du har förstått det helt rätt och det är korrekt att jag har betalat 50.000:- till bolaget som aktiekapital från mitt sparande (som egen insats).
  Jag förstår, det är alltså jag som privatperson som säljer och inte bolaget!? Det visste jag inte. Då kan jag ta emot dessa 25.000:- och få det insatt på mitt privatkonto och därefter utse en ny styrelse. Vinsten i bolaget har varit blygsamma 1.000:- :/

  Aktiekapitalet på 50.000:- ska betalas i två olika omgångar, hälften nu och hälften en månad senare. Ska det tas upp i avräkningsnotan? Ska det också skrivas i kompanjoravtalet?

  Lite osäker och här får jag nog avslöja min okunskap, men vad gör jag när avräkningsnotan har skrivits? Om det är ”bara” avräkningsnotan som ska skrivas verkar det inte vara så krångligt. Jag har fått en bra mall för partnerskap/kompanjoravtalet som en annan vän har använt med sin kollega för deras företag. När avräkningsnotan har skrivits, och även avtalet mellan oss två, är det namnändring, adressändring och företagets inriktning som ska uppdateras.

  Om det visar sig att vara krångligare än vad jag har trott, hur mycket tar en redovisningskonsult ta för att upprätthålla en avräkningsnota?

  Tack på förhand!

  #179054
  Bestblom
  Deltagare

  Finns det någon som har gjort det här tidigare och har erfarenhet?
  Att ändra namn, adress, styrelse och bolagsordning går säkert att göra via Bolagsverket. Men det här med att sälj aktierna till nya parten som jag behöver professionell hjälp med. Aktiekapitalet är 50.000:- och den nya partnern ska övertag hälften genom att betala mig 25.000:-. Vi har diskuterat att betalningen på 25 tkr ska ske i två omgångar, hälften i samband med att vi ändrar på bolaget och andra halvan ska bestämmas närmare. Pengarna jag får kommer jag inte ha i bolaget utan det kommer jag sätta över till mitt privatakonto eftersom jag lånade ut 50.000:- privat till företaget för att starta ab.

  Ska man kontakta en revisor för detta?

  #178653
  Bestblom
  Deltagare

  Stefan72, jag tror PayPal är skyldig att återbetala kunden (om paketet försvinner utan rek). Alla köpare som använder betalkort kan ha låta kortutfärdaren dra tillbaka betalningen. Se svaret från PayPal:

  Du kan minska risken och skydda dig själv som säljare för framtida försäljningar. Låt ej köpare välja billigare frakt då detta kan ske.
  Här är några tips:
  • Beskriv varan så detaljerat och exakt som möjligt
  • Ge kunden bra service genom att svara snabbt på alla frågor
  • Skicka bara varan till den leveransadress som står på sidan Transaktionsdetaljer
  • Välj en leveransmetod som kan spåras på nätet
  • Spara all information och dokumentation om försäljningen (till exempel leveransbevis)
  • Om köparen kontaktar dig med ett problem ska du be honom eller henne att inleda en tvist i PayPals problemhanteringscenter i stället för att kontakta kortutfärdaren.
  De här stegen hjälper dig att sälja säkert och minska risken för chargebacks. Om du ändå får ett chargeback-krav kan vi ge dig ett extra skydd enligt vår policy för säljarskydd. Om du är kvalificerad för säljarskydd kan vi täcka kostnaden för kundens chargeback.


  Här är några av de krav ni måste uppfylla för att kvalificera för Säljarskyddet:
  • Du måste kunna uppge elektronisk spårningsinformation, från t.ex. Posten (vi behöver spårningsinformationen för att kunna bekräfta leverans).
  • Varan måste skickas till adressen som finns på sidan ”Transaktionsdetaljer).
  • En kopia av avsändnings eller leveransbeviset ska skickas in till oss (detta för att vi ska kunna bekräfta att paketet har skickats till rätt adress).
  • Betalningen måste skickas i sin helhet från ett enskilt PayPal-konto.
  • Du måste skicka in begärd dokumentation och annan information inom den utsatta tidsramen.

  #178650
  Bestblom
  Deltagare

  Tobias, även om det handlar om en mindre summa? Jag skulle bry mig mer om jag handlade för mer än 1.000 kr.

  #178648
  Bestblom
  Deltagare

  Nu har jag gjort så att kunden kan välja mellan två alternativ:

  1) Free Shipping (utan rek)
  2) Shipping with track number (med rek)

  Det är samma upplägg som du skrev om Stefan72. Men det ändrar inte att jag måste återbetala kunden om hen klagar hos PayPal över att paketet inte kom fram. Visst finns det en risk att “ryktet” sprids och en del börjar utnyttja paypals system. Men då får jag kanske ändras strategi..

  #178642
  Bestblom
  Deltagare

  Tack, punkt 2 kommer jag kunna göra själv. Men punkt 1 verkar lite “krångligare” för en som inte är så bra på detta. Får nog söka på nätet efter en konsult som kan hjälpa mig med detta..

  #178594
  Bestblom
  Deltagare

  Tack för info Sabbacus

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 185 totalt)