Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 244 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #174954
    Emil
    Deltagare

    Uppdatering:

    Det är stulna kortuppgifter och mottagaren är inte samma person som kortinnehavaren. Får jag säga att jag har levererat till en adress i malmö.:) Diners gör ingen koll om namnet på den som beställer stämmer överens med namnet på kortet så det är ganska fritt fram att använda stulna uppgifter och leverera till en målvakt el. dylikt (borde kanske inte publicera detta på forumet…:cool:)

    #174870
    Emil
    Deltagare

    @Tigern 77567 wrote:

    Om det nu är så att kunden hänvisar till att någon handlat med hans uppgifter så är det väl inte mer än rätt att han får tillbaka pengarna.
    Lika självklart är det att du kontaktar kunden och beklagar det som hänt och ber honom skicka tillbaka produkterna. Du betalar för frakten och ger ett presentkort eller nått som plåster på såren. Han har ju bevisligen (?) hämtat ut paketet, som han inte beställt, så det är väl bara att kräva tillbaka produkterna. Annars debiteras han på annat sätt av dig för det.

    Bra idé. och värt att prova, men jag har inga förhoppningar…. Jag var ganska inställd på:
    A: Bedrägeri
    B: Någon har även använt kundens ID för att hämta ut grejerna.

    Jag ska testa att få tag på kunden, men risken är att det inte är kundens epostadress.

    Jag tycker mig ha sett mer av denna typ av ärenden den senaste tiden där vi blir kontaktade av kortföretag/betalleverantören istället för direkt av kund då kund bestrider köp eller säger att de inte har fått leverans. Normalt är att kund kontaktar oss och så löser vi det.

    #174868
    Emil
    Deltagare

    @danielandersson 77564 wrote:

    Sluta acceptera Diners låter som ett bra förstasteg.
    Vad jag läst är det många som har detta problem med PayPal, det ställer sig alldeles för lätt på kundens sida.

    Tanken har så klart slagit mig. Min upplevelse är väl att det inte bara är paypal som alldeles för lätt ställer sig på kundens sida. Det är väl ganska genomgående för ehandel att det är ehandlaren som får ta smällen.

    Tycker väl att kund borde göra en polisanmälan…och det som stör mig är så klart att det var skickat som REK. Jag skulle vilja se en förklaring till att det har hämtats ut. Vanligtvis så hämtas paketen inte ut om någon annan har använt kortet eftersom de inte kan identifiera sig.

    #145442
    Emil
    Deltagare

    Jag har svårt för den shoppen. Alltför ofta väldigt seg, men den är bättre nu än tidigare, men fortfarande långt ifrån bra. Jag lyckades handla en gång men då fick jag inte allt trots en lång väntan (en vara var tillfälligt slutsåld men det går ändå att köpa dessa och tillslut så ströks den)+att jag fick fel grejer. Men jag fick behålla det felaktiga och fick rätt tillslut. Det som inte fanns kommer jag att köpa någon annanstans. Inte imponerad.

    #145258
    Emil
    Deltagare

    @PalMik 44401 wrote:

    Är såklart sjukt mkt piratkopior även på ebay, men är man tillverkare (med reggat varumärke och jadada) kan man få vissa tools så ens anmälningar går snabbt och säljare stängs av. Ebay skulle ju bli stämda till knäna i USA annars (kanske har blivit.

    Jag kan tycka viss mängd av konkurrens från piratkopior kan vara hälsosamt i vissa överprissatta brancher, men t.ex. för ett projekt där vi jobbar med, barnprodukter, är de kinesiska kopiorna direkt livsfarliga och det är inte så kul.

    Ifall det är med Tradera som ni skriver är det ju öppet mål för ett par handlare som vill göra PR på det.

    Blev inte ebay stämda för att antal år sedan, eller minns jag fel?
    Jag tror inte att något drastiskt kommer att ske förrän dom får skit i media så att det påverkar försäljningen negativt eller blir stämda ala piratebay.

    #145249
    Emil
    Deltagare

    @Parvelito 44391 wrote:

    och till sist blir där bara kvar piratkopierade minnen, knivar och kläder tillsammans med saker som skickas från Kina med en månads leveranstid och utan garanti.

    Det känns som att tradera redan har nått det stadiumet. Utveckligen verkar ha gått från samlare till gamla grejer som barnkläder till det du beskriver ovan. Visst, butiksannonserna upphäver en del. Men det är ganska skrämmande med all kriminell aktivitet som sker på tradera.

    Jag har svårt att sälja där nu om jag inte ger bort grejerna+ att det är relativt tidskrävande så jag kanske måste kika på andra kanaler för att sälja av lite överskottslager.

    #145246
    Emil
    Deltagare

    På tradera finns det gott om piratkopior och det har alltid funnits. Jag har sålt lite där den senaste veckan och kikat runt lite och jag kan hitta piratkopior på 2 sekunder utan att ens använda sökfunktionen.

    Hur ser det ut på ebay? Jag sålde lite på ebay för en massa år sedan då jag ville testa de engelska och amerikanska marknaderna för en del produkter som jag hade designat. Tyvärr stängde dom av mina auktioner med jämna mellanrum utan att tala om varför. Jag har ingen aning varför. Jag hade i och för sig reggat konto på engelska ebay eftersom dom inte fanns i Sverige vid tillfället men det var inget jag döljde. Jag blev av med en massa pengar när annonserna försvann och det tog tid att lägga upp det igen. Jag sålde inga kopior, inget varumärke, etc. och det var inte hållbart i längden när dom inte kunde tala om varför. Jag har tyvärr liknande problem med paypal där jag har ett blockerat företagskort och privatkort och där dom vägrar att säga varför eller lösa det. Korten har varit blockerade i 3 år nu. Jag kan bara gissa att det beror på att jag har handlat med paypal under en affärsresa men det är bara spekulationer, paypal vägrar att säga något.

    #144628
    Emil
    Deltagare

    @lunarmys 43725 wrote:

    Faan, kanske finns hopp för att man ska kunna gå ner i vikt alltså! Och springa.. hmm.

    x2. Jag har skorna, ska skaffa en vindoverall idag och sen sätter jag igång. Fast jag ser inte framemot det…Men det är bra att röra på sig.

    #142637
    Emil
    Deltagare

    @Dan 41560 wrote:

    Man kanske får börja fiska igen då… Blev sjukt sugen nu!

    x2. Åtminstone blev jag riktigt sugen på att uppleva lugnet i naturen. Fast det blir antagligen en ny fluglina och rulle till sommaren. De senaste åren i en smutsig storstad har fått mig att törsta efter ren luft och natur.

    #142370
    Emil
    Deltagare

    tonerlagret har en fin kassa och överlag en bra shop.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 244 totalt)