Forumsvar skapade

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #186373
    gringoo
    Deltagare

    Jag använder också primärt ahrefs för mina SEO-kunder.
    Testat en del andra avancerade SEO-vertyg då jag intialt inte blev så såld på ahrefs som många tycks bli men slutade med att jag efter ett varv runt solen landade där ändå. 😎

    Annars, då detta är ett forum för e-handlare så är min personliga åsikt att verktyg likt ahrefs, majestic, sem-rush m.fl. är “för komplexa” för den lilla/medelstora e-handeln att ratta runt i själv.

    Jag tycker det primära när man ska börja själv någon form av SEO-arbete för sin e-handel är att iaf få koll på sökvolymer och hur ens viktiga sökord rankar. Så man helt enkelt kan ta beslut själv om man ska skriva mer text & se över övrig onsite för kategori “X” eller “Y”.

    Där brukar jag rekommendera wincher vars “lightprodukt” i jämförelse med övriga visar just detta och som kostar typ 100:- i månaden utan bindningstid. (Och om det funkar, här tydligen med 90% rabatt första månaden för den som vill testa) :D
    Easy SEO Tool to Track Your Google Positions – Wincher.com

    Tycker det är ofta man springer på folk som frågar om de gör rätt saker SEO-mässigt men sen när man ställer motfrågan vilket verktyg de använder för att kolla effekten av arbetet så blir dom vita i ansiktet. :confused:

    Så dagens tips, är man en liten, mellanstor e-handlare utan massa interna eller externa SEO-resurser – koppla som minimum på ett enklare verktyg för spårning av era organiska positioner.

    Finns säkert en hel uppsjö av andra, liknande billiga rankingverktyg utöver denna och de som nämns i början av tråden men tycker definitivt det kan adderas till den tidigare listan.

    #186274
    gringoo
    Deltagare

    Hej Christoffer,

    Spännande! Som nykterist vill jag ju slå ett slag för att ni gör lite alkoholfritt öl också. Dels så ni kan marknadsföra den produkten utan hinder med spill over på era alkoholhaltiga alternativ samt att jag då får möjligheten att smaka. :D

    Kör hårt!
    😎

    #186259
    gringoo
    Deltagare

    Hej,

    Jag håller helt med webbinnovation!
    Om du brinner för din sida, vilket jag tror och hoppas, så försök sätta dig in i alla delar. Och om du sedan känner att tiden inte räcker till och behöver anlita någon extern så kan du kravställa på ett helt annat sätt än om du inte har någon koll alls själv.

    Så, get in there! It’s fun! :D

    /gringoo

    #186258
    gringoo
    Deltagare

    Hej Deelicious,

    Precis så lätt som det är att komma igång med Google Ads är det lika lätt att pengarna försvinner som smör i solsken om man inte vet vad man gör.

    Och att lära sig alla knep som nybörjare kan bli en kostsam historia även om man läser på ordentligt.

    Vill du köra det själv med liten budget så tycker jag Mr Jonas ger en del bra tips. Börja smalt med det viktigaste i exakt match och öppna sedan upp i fras och ha löpande koll på sökfraserna som triggar.

    Lycka till & have fun! :D

    /gringoo

    #186257
    gringoo
    Deltagare

    Håller med StarwebAnders. Det ena utesluter inte det andra.
    En sida bör byggas med SEO i ryggraden utan att tumma för mycket på användarupplevelse eller optimalt konverteringsflöde.

    Med det sagt hade jag ändå testat SEM även om mot de större drakarna om en liten budget finns. Men det gäller att göra det på rätt sätt annars är pengarna slut innan du hunnit ropa hej. Men att en mindre aktör kan få lönsamhet i Google Ads på en konkurrensutsatt marknad med rätt upplägg – absolut.

    En annan faktor att väga in är väl hur snabbt du vill få in trafik. SEO kan ta lång tid även om man gör enligt konstens alla regler. Med Ads kan du få besökare om en minut. Så det beror väl på lite också hur bra prylar och uspar du har mot dina branschkollegor.

    Lycka till och glöm inte att ha roligt på vägen! :)

    /gringoo

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)