Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 131 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #183370
    hakedq
    Deltagare

    Det går inte att ändra via admin, filen som visar sidhuvudet är /catalog/view/theme/TEMANAMN/template/common/header.tpl, där skulle du kunna lägga till en infobild i koden.

    Något åt det här hållet:

    text

    #182950
    hakedq
    Deltagare

    Sökord i url:en blir fortfarande fetmarkerade i sökresultaten hos Google, så en liten rankingfaktor är det säkerligen fortfarande, även om den har minskat.

    Sen är ju även “takbox-thule-svart-430-liter.html” en snyggare url än “1998-product.html” då man direkt ser vart man kommer att hamna.

    http://www.thesempost.com/how-important-are-keywords-in-urls-in-2016/

    #176121
    hakedq
    Deltagare

    @Kimang 78775 wrote:

    Tack för bra synpunter. Jag skriver ner alla.

    Går det att redigera inlagda domänadresser? Skulle vilja ta bort “www.” från URL:erna.

    #175032
    hakedq
    Deltagare

    Också intresserad, du får gärna skicka vqmod-fil till mig!

    Kör med disallow i robots.txt men det skadar ju inte att vara tydligare med vad man inte vill ska bli indexerat i butiken.

    #173069
    hakedq
    Deltagare

    @Per Nilsson 75331 wrote:

    Så här har jag också gjort på en del domäner.

    I mitt tycke så uppskattar Google åäö-domäner och dessa rankar på relaterade sökord.

    Är det din uppfattning också?

    Jag tycker det är ganska sällan man stöter på IDN-domäner i sökresultatet, kan faktiskt inte komma på någon domän som rankar bra eller något företag som kör med åäö-varianten så här på rak arm..?

    Min subjektiva uppfattning är att det framför allt har varit affiliate-sidor som, mer eller mindre framgångsrikt, kör med IDN-domäner för att få EMD (exact match domain).

    Det är mycket möjligt att IDN-domäner rankar något bättre, tror dock inte Google har några problem att förstå att t.ex. “göteborg” och “goteborg” i ett domännamn avser samma sak.

    Som MagnusJohansson skriver blir det mindre och mindre problem, IDN-domäner har ju trots allt funnits i ganska många år nu.

    #173049
    hakedq
    Deltagare

    Kan alltid bli problem med t.ex. gamla webbläsare och teckenkodning, jag hade använt domänen med “a” och gjort så att “ä”-domänen pekar på “a”-domänen. Har själv så att http://www.sötaprylar.se pekar på http://www.sotaprylar.se.

    #170588
    hakedq
    Deltagare

    @Oscar Troedson 72393 wrote:

    Vet inte hur det ser ut med Tradera, men går det inte att använda en canonical-tagg?

    Har tyvärr svårt att tänka mig att man kan ställa in canonical på Tradera.

    #169210
    hakedq
    Deltagare

    Om du gör en korrekt ompekning till din nya webbadress så säger du åt Google att det är en ny adress till butiken som gäller nu. I princip all s.k. länkkraft följer då med till din nya webbplats och du drar nytta av din “historik”.

    Här hittar du mer info om hur du pekar om: Omdirigera med 301 redirect | SEO-guide.se

    #168491
    hakedq
    Deltagare

    Kör med Providesupport och det går, som sagt, utmärkt att dölja chatten när ingen operatör är online. Du hittar inställningarna för det under “Account Settings” > “Offline Settings” där du väljer “Do not show Offline chat button on my website”.

    #168038
    hakedq
    Deltagare

    Betalar du per klick kommer länken antagligen att gå via någon tracking-sida/script för att hålla koll på antal klick, det i kombination med att länken är nofollow kommer inte att ge någon seo-effekt.

    Sen är också frågan om inte en massa identiska icke-relevanta dofollow-banner-länkar från GP till en nystartad sajt gör mer skada än nytt, det ser inte ut som något “naturligt” länkbygge direkt.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 131 totalt)