Forumsvar skapade

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #157090
    HenrikR
    Deltagare

    Men man bara ber kunden att betala x kr till telefon nummer y när beställningen är gjord, både på websidan och i mail till kunden.

    Sedan får man hålla kolla på beställningar och markera dem som betalda i webshoppen när man ser att pengar har kommit in.

    Det är samma förfarande som för postgiro för oss i våran lilla butik. :)

    #107625
    HenrikR
    Deltagare

    Känns onödigt med “Inga mer bilder” bild…
    Blir också irriterad på dropdown menyerna när dom inte behövs…
    I övrigt så känns sidan lite väl inrutat och hård. Men smaken är som baken…

    #107617
    HenrikR
    Deltagare

    Har ibland försökt handlat med kort ifrån jobbet, men kommit på att att dosan för att verifiera kortet finns hemma… alltså avbrutet köp och en irriterad kund…

    #107602
    HenrikR
    Deltagare

    Det berodde nog på att DHL inte var vakna, inte Tradera.
    Jag har förhandlat med DHL men det gick inte att få Tradera avtalet, bara om man är “toppkund” på Tradera. Men de sa också att detta var lite nytt och lät lite osäkra… Fick ändå ner priset mot första förslaget.

    Det lutar åt Pluskontot, trots att vi skickar ganska lite paket… eller snarare för att vi inte skickar så mycket paket. DHL fick lite saltade antal paket per år uppgifter som De grundade offerten på…

    Pratade nyss med DHL, tydligen kan man hämta kartonger gratis på servicestället, både om man har eget avtal eller avtal via Pluskontot.

    #107474
    HenrikR
    Deltagare

    Menade kassan, och t.ex. texten “Hemleverans utan kvittens (199 kr)” kan lätt bli klickbar med

    Du behöver inte ändra klarnaloggorna, du kan gör en bild som du lägger direkt till höger om logga och innehåller t.ex 6/mån på ett snyggt vis till exempel. Då har du inte ändrat loggan…

    #107447
    HenrikR
    Deltagare

    Tips:
    Använd label för att får texten för valen klickbara i varukorgen.
    typ: Se här

    Klarna logorna skulle kanske kunna kompletteras med antal månade som avbetalningen är på, då skulle det inte vara 5 lika dana logger. Man kollar ju mer på bilder i stället för att läsa texten.

    #107460
    HenrikR
    Deltagare

    T.ex. ett 2,2 kg paket för 150kr på posten mot 39 kr är ganska stor skillnad… speciellt för kunden.
    Jag vill kunna erbjud billig frakt med spårning, för att kunna erbjuda faktura betalning via t.ex. Svea.

    Vist kommer vi att jobba med att få upp antalet paket, men eftersom vi broderar handdukar, sänglinnen och kepsar för att nämna några områden så är det en viss begränsning på vad vi klarar av att tillverka per dag, om vi inte köper in fler symaskiner. Så det känns ju inte som om vi har så bra förhandlings läge. Men det lät så enkelt det som MnM beskrev…

    #107457
    HenrikR
    Deltagare

    @MnM 2104 wrote:

    hmm.
    ett alternativ som vi gjort är att registrera ett konto på tradera som företagssäljare (som är gratis), prata med deras företagsgrupp som ger numret till en DHL säljkontakt och ta del av deras “Tradera Topseller” prislista.
    inga krav på antal paket eller liknande.
    vi skickar i stort sett bara paket på 1 kg:s intervallet och betalar 29:- + moms för detta inkl. emballage. tillkommer gör drivmedelstillägget så det blir 31:- + moms. storstadstillägg och liknande tillkommer också, allt sköts via DHL Multishipping med eget användarkonto.
    Emballage beställer man separat från DHL när man behöver fylla på lagret.
    Med andra ord verkar det fungera likadant som ni beskriver fast med emballage och till ett riktigt bra pris. =)

    Vi försökte med detta som MnM beskrev… men när vi (frugan) pratade med Tradera så hänvisade dom till webbsidan, där allt skulle stå enl. dom. (och det gör det också, men bara hur man bokar frakt via tradera…)

    Nu är frågan den om vi ska ansöka om att bil kund hos DHL, det står där att en representant ska kontakt oss då.
    Eller ska man jaga rätt på en ”DHL säljkontakt” som kanske har mer koll på ”Traderas” avtal och ringa den personen innan vi registrerar oss på DHL….

    Känns ju som att det är bra att ha ett konto på DHL när man vill ta del av avtalen. I vilket fall så lär dom fråga hur mycket vi kommer att skicka, och det är inte mycket.

    Bör kanske tilläggas att vi har en liten webbutik, och skickar för närvarnade inte så mycket, kanske ett paket om dagen max, om det går lite bättre än nu för oss…

    /Henrik

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)