Forumsvar skapade

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #114580
    ilMacellaio
    Deltagare

    Jag vet inte om man kan annonsera här på forumet, det borde finnas en separat avdelning för det kanske? Jag är dock lite skeptisk till att annonsera ut webbplatserna är till salu, med hänsyn till kunder och konkurrenter.
    Det är av samma anledning som jag inte vill skriva ut min sajter här på forumet, men det kanske bara är jag som är lite paranoid…?

    Jag tror doc katt jag helt enkelt får bäst resultat genom att kontakta företag i samma bransch eftersom det är ganska så speciella verksamheter, som de flesta inte har möjlighet att ta över.

    Jag har kollat in Bolagsplatsen.se men hittade inte mycket hjälp där. Eftersom det inte kommer att bli några jättesummor så vill jag inte att en mäklare ska ta en fjärdedel av hela kakan, så jag ska försöka sköta hela försäljningen på egen hand.

    #111167
    ilMacellaio
    Deltagare

    Ja, det var så jag också trodde att det låg till.
    Tackar så mycket för svaret!!:)

    #111126
    ilMacellaio
    Deltagare

    Tack Parvelito och GregerA – både SetRevision och Sundbybergs revisionsbyrå har jag kollat in och de verkar bra.

    Ja, jag har faktiskt lekt med tanken att göra redovisningen själv, mest för att jag vill fortsätta att lära mig hur det fungerar. Men nu så ser det ut som att jag inte har så mycket tid över till det…

    Men för att registrera själva aktiebolaget så måste en revisor uppges, därför så behöver jag en revisor så snart som möjligt.
    Jag tror att jag har hittat några bra alternativ, men de varierar ganska mycket vad gäller arvode. Jag har ganska dålig koll på var prisnivåerna ligger, så någon som vet hur mycket en revisor tar för olika tjänster?
    Hur är det om man vill ringa upp och fråga om något, faktureras man per timme då?
    Vad är skäliga prisnivåer?

    #111070
    ilMacellaio
    Deltagare

    @Mony 6433 wrote:

    Tja, det är väl mer eller mindre klipp och klistra. Samma gäller alla typ mer eller mindre.

    Förvisso väldigt sant, men jag har tidigare varit så ärlig att jag har skrivit helt egna köp och leveransvillkor, vilket för ett av företagen var ganska komplicerat och tog sjukt mycket tid. Väldigt skönt att slippa göra om det!

    #111063
    ilMacellaio
    Deltagare

    Oj, jag håller precis på med samma sak för min nya sajt.
    Dan – Är det ok om jag också kan använda dina köpvillkor som en mall?

    Det skulle vara superschysst!
    Jag har redan liknande texter till två andra sidor, men det är så specifika produkter att det inte fungera för mitt nya projekt.

    #111027
    ilMacellaio
    Deltagare

    Tack för dit svar Parvelito!

    Jag har precis kommit tillbaka från min producent i Norge och vi ska precis till att skriva ett distributörsavtal.

    Jo, jag kan tänka mig att de stora kedjorna är vana att ställa en massa krav och det är säkert lätt att bli överkörd som liten distributör. I det här företaget så säljer vi också i princip bara en sorts produkt, även om det finns olika varianter på den, så det skulle vara mycket bra om vi lyckas knyta till oss en större kedja.

    En fördel som vi har är att vi har de bästa produkterna på marknaden (på riktigt), med hög kvalitet, produktutveckling, snygg design och har funnits längst. Konkurrenterna är kopior som massproducerats i Kina och är ganska dåligt gjorda.

    Ett dilemma som jag står inför nu är hur avtalet med producenten ska skrivas.
    Producenten menar att jag inte kan bli distributör förräns jag har lagt en större order, medan jag å min sida tycker att jag inte kan lägga en större order innan jag haft möjlighet att kontakta återförsäljare, för att känna efter hur stor efterfrågan är.

    Så vi är i en Moment22-situation för tillfället.

    Någon som har tips angående detta?

    #110768
    ilMacellaio
    Deltagare

    Jag har snackat lite med “Företagarna”, de har jurister som man kan snacka med på telefon, helt gratis för dem som är medlemmar. Jag fick en mall som innehåller en del, så det ska nog gå att skriva ihop ett avtal på egen hand.

    Funderar dock på att skicka in det sen till FÖretagarnas jurister, de tar 1250:- för att kolla igenom det, vilket verkar vara en bra deal.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)