Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 245 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #185143
    Jimmys
    Deltagare

    Jag tror inte du kommer få till det med Zebran och eSchenker utan du får nog göra som de själva anger.
    -Adobe Reader eller annan PDF-läsare installerad.
    -Tillgång till en laserskrivare samt etikettmaterial för transportetikett av typ 2xSTE på A4.

    #184957
    Jimmys
    Deltagare

    @mjo 91710 wrote:

    Det stämmer inte med det jag fått beskrivet för mig tidigare (av bla Grant Thornton). Enligt den informationen jag fått så måste man ta bort personerna även från alla backuper på begäran. Och det är naturligtvis helt omöjligt att genomföra. Ännu mer problematiskt blir det om man använder sig av olika molntjänster där man inte ens har tillgång till sina egna backuper.

    Oavsett vem av oss som fått rätt info i denna fråga, så beskriver det ganska tydligt problematiken i att man får olika svar beroende på vilken jurist eller konsult man frågar. Man kan alltså inte lita på någon, utan måste invänta en dom innan man kan vara säker på hur man ska hantera olika saker.

    Men om man raderar en person i sitt system så är ju personen borta även från den senaste backupen. Eller vad använder ni en backup äldre än den senaste till? Jag raderar dem!

    #184801
    Jimmys
    Deltagare

    @Arne_1921 91483 wrote:

    Ok jag tror er :)

    störande att dom inte skriver maxlängd + omkrets max 300cm…

    blir ju helt klart förvirrat :)

    Nej, för då skulle man kunna skicka ett fiskespö på 290cm och de vill inte ha något längre än 150cm!

    #184322
    Jimmys
    Deltagare

    @bolets 90851 wrote:

    Hejsan Vänner!

    Vi kör en del google shopping annonser. Då kommer man ju rakt in på produkten. Det är ju lite synd att bara släppa kunden vidare om han inte gillar just den inklickade produkten då vi har ett enormt sortiment som vi gärna skulle visa kunden innan han sticker genom att troligtvis klicka på backknappen. Hur har ni löst detta? Backknapp för att se hela vårt sortiment eller hur skulle man kunna göra?

    Se gärna ett exempel på hur det ser ut på produktnivå hos oss https://citypro.se/cykelstall/cykelstall-200-enkelsidigt-6-platser/

    Med vänliga hälsningar
    Martin

    Du kan ju lägga till en rad med “Relaterade produkter”, “Andra kunder köpte”, “Rekommenderade produkter” el.dyl.
    Själv klickar jag mig ofta in på liknande när jag är på en sajt!

    #183874
    Jimmys
    Deltagare

    @Plastskivor 90196 wrote:

    Är det NÅGON i Stockholmsområdet som har fått en hämtning av Schenker efter 2017-06-29 ?

    Eller är det bara småkunder som dom skiter i ?

    En kul notis är att aldrig har de varit så snabba på Schenker som när jag mailade och meddelade att jag ville avboka samtliga ohämtade försändelser. Fick bekräftelse inom 15 min att alla var avbokade.

    Vi har inte märkt något, de har hämtat precis som vanligt och paketet har kommit fram som vanligt, dagen efter!
    Dock har vi daglig fast hämtning så de kanske har prioriterat de fasta?

    #182406
    Jimmys
    Deltagare

    @Tommy B 88133 wrote:

    Tjena

    Jag funderar på att öppna en nätbutik men har en ganska begränsad budget. Det finns nåt hyfsat nytt företag som har byggt en ds lösning som heter http://www.droshi.com Är det någon som vet något om dem eller redan använder dem? Man ser inte deras produkter där…

    Mvh
    Tommy

    Ett tips är att du kollar med VD:en hos det bolaget, han kan säkert berätta hur de jobbar och med vilka varumärken. Du kan säkert få tag i honom lätt då han även verkar vara VD i det bolaget som du är Vice VD i :)

    #181160
    Jimmys
    Deltagare

    @biz 86480 wrote:

    Om du vill slippa huvudvärk undvik Klarna till varje pris, deras argument att de tar risken vid faktura köp är väldigt långt från sanningen. Idag finns det betydligt bättre alternativ för ehandlare än klarna.

    Om det är något Klarna gör så är det ju att de tar risken, dvs kreditrisken om kunden inte betalar och bedrägeririsken om du skickar spårbart.

    Vilken risk pratar du om?

    #179710
    Jimmys
    Deltagare

    @Ummer 84322 wrote:

    Hej Stefan,

    Jo visst är det så att jag kan lägga in det manuellt men säg t.ex. att jag

    1. Köper in 1000st. av produkt A för 10kr/styck med aktuell kurs.

    2. Sedan säljer jag 400st. av produkt A och har då 600st. kvar i lager

    3. Då fyller jag på lagret med ytterligare 1000st. som nu kostar 12kr/styck efter att dollarn gått upp.

    4. När jag sedan har sålt ytterligare 300 produkter, vad är mitt lagervärde? Det beror ju på om produkterna från Inköp 1 eller 2 har sålts..

    Ett affärssytem eller lagersystem går efter principen FIFO (First In First Out) och därför behöver du inte fundera på punkt 4.
    Inte helt dumt att även göra så fysiskt, oavsett vad man säljer.

    #179332
    Jimmys
    Deltagare

    @Håkan K 83861 wrote:

    Jag har haft upp en sak med Klarna gällande KCO som har ett par brister enligt mig och jag är intresserad av att se om några fler håller med mig om detta:

    1. fältet “Mobil/telefonnummer” ska det endast stå “Mobilnummer” enligt min mening eftersom vi har varje vecka några som skriver sitt vanlig tfnnummer och då kan inte Klarna sms avisera fakturan till att börja med, sedan får du inte ut pacsoft filerna eftersom det är ett tfnnummer i smsfältet istället för ett mobilnummer. Helt galet?

    2. fältet “adress” med knappen “Lägg till C/o” är väldigt knepigt eftersom det är helt värdelös information när man sänder ett vanligt paket till ett ombud! C/o personen kan inte hämta ut paketet eftersom det kräver att de har mottagarens leg också, tyvärr finns det flertalet kunder som inte förstår hur man använder detta och därav är det väldigt förvirrande. Jag tycker att detta borde vara en option för enskild butik om det vill ha det synligt eller inte beroende på vilket sätt de skickar sina försändelser

    OBS. Detta gäller även när man som kund väljer leverans till annan leveransadress.

    Vad tycker Ni, eller har Ni en lösning på problemet som jag inte känner till?

    Bryr sig Pacsoft vad/hur telefonnumret är skrivet, det har iaf ingen betydelse för oss i Unifaun, vilket bör vara samma. Och fakturan kommer väl per mejl, eller brev ändå?

    C/O-problemet är väl inget problem. Om Kalle Anka anger en C/O-adress till Musse Pigg för att han bor där tillfälligt så är det ju fortfarande Kalle Anka som ska hämta ut det, det är ju bara i händelse av en brev-avi som C/O-adressen behöver finnas. Eller missförstår jag?

    #178171
    Jimmys
    Deltagare

    @banane 82400 wrote:

    Jag har haft lite utmaningar med att hitta wellådor med ett innermått kring cirka 33*20*12. Måste inte vara exakt men idag har jag hittat 38*285*190 vilket ger rätt mycket luft.
    Har försökt leta runt men inte hittat något i rimlig prisklass.
    Någon med bra kartongkunskap som kanske har lite tips? :)

    Om det är cm du anger så använder jag själv en bigad låda med mått 320x225x150/120/80mm (795012 hos Papyrus), men den finns nog hos de flesta leverantörer i olika höjder då det känns som ett standardmått för A4.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 245 totalt)