Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 44 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #183247
    kristoffer.gus
    Deltagare

    Jag skulle rekommendera att lägga några tusenlappar på att låta någon av Textalks designers lägga lite timmar på att få in det här snyggt i någon av sina mallar. Om du inte har någon avancerad funktionalitet du vill bygga in så är min erfarenhet att du kommer långt på 10 tkr.

    #180562
    kristoffer.gus
    Deltagare

    Antar att det skulle vara lite sura miner bland svenska företag sedan när Danmark, Norge och alla andra länder öppnar upp precis samma sorts “exportföretag” och helt plötsligt konkurrerar ut svenska företag. Skulle gissa på att antalet personer som då blir arbetslösa är ganska likt det antalet personer som du har sysselsatt från början, med enda skillnaden att du nu inte får in arbetsgivaravgifter och inkomstskatter till staten.

    #180339
    kristoffer.gus
    Deltagare

    Tack för svaren. Att skicka vidare mailen med vissa artikelnummer, skulle som ni skrev enkelt kunna lösas. Det som jag skulle vilja komma åt och som det tyvärr inte löser är att jag vill kunna se vilket datum min leverantör sedan har skickat produkterna (för att kunna besvara kundtjänst-ärenden) och det är därför vi har hamnat i en Google Docs-lösning än så länge.

    Men det är nog precis som ni säger att vill man få till något bra sådant så funkar inte genvägar, utan då krävs en ordentlig integration mellan min och leverantörens system.

    #180313
    kristoffer.gus
    Deltagare

    Omkring 2012 hade jag blivit mer och mer intresserad av Ehandel, satt mig in i hur jag ville göra det och letade egentligen bara efter vad jag skulle sälja. Mest av en slump så blev det sedan produkter för att bekämpa mördarsniglar och första säsongen jag hade butiken live var 2013. Jag satsade ungefär 50 000 kr på inköp av lager, designhjälp av butiken samt initial Adwords-annonsering. Mitt fokus har alltid varit att detta är något som ska kunna skötas vid sidan om ett vanligt heltidsjobb och därför har jag alltid försökt lägga ut så mycket som möjligt av de sakerna jag själv inte tycker är kul att göra. Redan från start hade jag valt en tredjepartslogistiker samt en bokföringsfirma för att ta hand om de delarna.

    Första året nådde vi upp i ett par hundratusen och sedan har det växt för varje år och nu är det en butik med omsättning på ett par miljoner per år istället, men tack vare fokus från början på att outsourca och ta hjälp av experter inom olika områden istället för att försöka göra allt själv, så är det fortfarande någonting jag kan driva vid sidan om ett vanligt heltidsjobb. Nu under min lågsäsong behöver jag dock ta tag i vissa delar där det börjar bli lite växtvärk, till exempel att byta plattform, så att vi kan fortsätta med en hög och stabil tillväxttakt även kommande år.

    #180084
    kristoffer.gus
    Deltagare

    Ta till dig av de delar du tycker är relevanta och strunta i övrigt.

    Det känns tidigt att börja tänka på konvertering medan besökarantalet är så pass litet. Är det bara kunder som kommer in på din sida via nån länk på en blogg eller liknande så är ju konverteringen garanterat lägre än om du exempelvis har köpt in dem via Adwords eftersom du då oftare har köpsugna besökare.

    Mitt största problem som besökare är att jag har svårt att se vad jag får på den här sidan som jag inte redan kan hitta på den uppsjö av stora prylsajter som jag redan är van vid att handla ifrån och som jag vet funkar bra. Varför ska jag “ta risken” att handla via en okänd aktör som er? Erbjuder ni unika produkter, handplockat sortiment, snabbare leveranser?

    Jag tycker butiksnamnet är otydligt, då det inte känns som att det är inredningsdetaljer ni säljer utan bara allmänna prylar?

    #179272
    kristoffer.gus
    Deltagare

    Jag har lagt ut min logistik hos Elogistik i Götene. Det tar så klart av marginalerna beroende på hur du ser på kostnaden att du lägger din egen tid. Är din egen tid gratis så är det väldigt dyrt med 3PL, jämför du med att du skulle ta ut en vettig lön för de timmarna du får lägga så är det inte så dyrt.

    För mig har det dock aldrig varit ett alternativ att själv sköta logistiken då jag inte vill vara uppbunden på att alltid finnas tillgänglig för att skicka paket. Jag vill veta att jag kan resa iväg, bara ta datorn med mig och allting ändå flyter på.

    #161261
    kristoffer.gus
    Deltagare

    Det första jag märkte som var konstigt var att den fasta headern är transparent och att även dropdown-menyerna var det, kändes inte speciellt användarvänligt.

    Edit: Nu gick jag in på sidan igen och då var inte headern och dropdown-menyerna transparenta längre… Vilket gjorde att det såg betydligt bättre ut än vid första besöket.

    Sedan är väl det säkert en smaksak, men jag tyckte nog att sidan har lite väl sparsmakad design.

    #161041
    kristoffer.gus
    Deltagare

    @fr1ppe

    Vad använder ni för kassasystem i butikerna när ni får detta att funka så bra?

    #176967
    kristoffer.gus
    Deltagare

    Hej Hampus, spännande att du funderar på att öppna webbutik. Att svara på vad det kostar beror ju helt på din ambitionsnivå och varierar mellan olika handlare från 30 000 kr upp till flera miljoner. Vad gäller tips, så är det ju precis det som hela forumet är fyllt med, så det är bara att kavla upp ärmarna och börja läsa diskussionstrådarna kring olika ehandelssystem, fraktalternativ, marknadsföring, osv.

    Lycka till!

    #175535
    kristoffer.gus
    Deltagare

    Även läsa på kring de olika reglerna för momsregistrering, exempelvis via https://www.youtube.com/watch?v=5Qv6gF_qqfg

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 44 totalt)