Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #181298
    Martina G
    Deltagare

    För att undvika missförstånd, de korta URL:erna fungerar parallellt med de långa URL:erna. När man tittar runt i butiken så används långa URL:er som innehåller viktig information så som session ID och liknande.

    Tack vare canonical-URL:er så indexerar Google endast de korta URL:erna och det är dom som visas i sökresultaten. Här finns lite mer info om canonical-URL:er från Google – https://support.google.com/webmasters/answer/139066

    Det här är alltså inte något som påverkar SEO. Titta t.ex. på amazon.com som fungerar på samma sätt och använder långa URL:er i butiken.

    I vårt system kan man lägga till samma produkt till flera olika kategorier samtidigt vilket betyder att produkten kan ha flera olika URL:er. Med canonical-URL:er kommer all sökmotorsynlighet till samma korta URL.

    #177917
    Martina G
    Deltagare

    Kan meddela att MSO.fi ska stänga i slutet av april, så ingen idé att titta på det längre.

    #177841
    Martina G
    Deltagare

    Vi på Vilkas Group erbjuder också en funktion för produktpaket i vårt Active-paket och uppåt. Och som Dancar säger så kan man då ställa in produkterna som osynliga och bara ha själva paketet synligt.

    #177529
    Martina G
    Deltagare

    @Krus 80869 wrote:

    Tack för det Martina :)

    Något utav dessa som du testat själv?

    Förlåt för sent svar Krus, såg inte detta förns nu när Alexander svarade!

    Jag jobbar för ett företag som erbjuder e-handelslösningar, så jag har själv inte provat någon av dessa. Men eftersom vi har integration mot alla så använder våra kunder dom. Jag kan säga att MSO har varit populärt och verkar ge bra försäljning.

    #160933
    Martina G
    Deltagare
    #176512
    Martina G
    Deltagare

    Om jag förstår dig rätt så borde detta väl gå att lösa genom att lägga till olika alternativ för en produkt, som t.ex. storlek, färg osv. och sedan ställa in olika priser för de olika alternativen.

    #173785
    Martina G
    Deltagare

    På Skatteverkets sida finns det info om moms vid handel med länder utanför EU:

    Moms vid handel med länder utanför EU | Skatteverket [NS4 version]

    #172030
    Martina G
    Deltagare

    Hej!
    Om du redan har en ehandel finns det kanske möjlighet att lägga till finska som språk. Annars kan du ju öppna en separat butik för Finland.

    Även om svenska är ett officiellt språk så vill nog de flesta shoppa på finska, så det är viktigt att du översätter.

    En annan sak att tänka på är att erbjuda direktbetalning via bank eftersom det är populärast i Finland.

    #171198
    Martina G
    Deltagare

    Du kan även titta på Klarnas sida där de listar sina partners (om det är Klarna du vill använda som betallösning) – https://klarna.com/sv/salj-med-klarna/partners/webshopsleverantorer

    Jag skulle rekommendera att du öppnar testbutiker med några leverantörer (det kostar oftast ingenting). Då kan du testa vilken som passar bäst för dig.

    #170767
    Martina G
    Deltagare

    Hej Bengt!
    Med Vilkas Groups Pro-butik kan kunderna anpassa produkterna själva med tex en text. Du kan prova hur det funkar med en testbutik (Priser | Vilkas Group). Hör av dig om du har några frågor!
    Med vänliga hälsningar
    Martina – Vilkas Group

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)