Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 43 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #160940
    Mattias
    Deltagare

    Vi arbetar bland annat med Solr, Fact-Finder, Endeca (Oracle) och Apptus som alla fyller sitt syfte. Lite olika för/nackdelar och prislappar. SLI systems och Svenska Loop54 kanske kan vara värt att slå ett öka på också.

    #171294
    Mattias
    Deltagare

    Bra Magnus, lycka till!

    #171003
    Mattias
    Deltagare

    @ikomorin 72884 wrote:

    Så roligt, så man kan säga att det blev tur i oturen :)
    PayPal fungerar, dock så måste vi skicka ut orderbekräftelsen manuellt då det är något som inte kommunicerar helt rätt mellan PayPal och Magento.

    Vilka är Evry? Så det drabbar även Certitrade och Svea Webpay? Jag som har redan hunnit att skicka ett surt mail till Svea Webpay…

    Sjukt tråkigt, vi hade verkligen en superdag och förlorade en massa på detta. Önskar att det hade funnit ett varningssytem precis som Dibs har. Borde nästan vara ett krav att varje betalningsleverantör har en sådan tjänst. Speciellt under julhandeln så räknas varje minut!

    Evry är bland annat tidigare CEKAB; Centralen för Elektroniska Korttransaktioner CEK AB som senare blev köpta av EDB som i sin tur fusionerades med ErgoGroup och 2012 tog namnet Evry.

    #170978
    Mattias
    Deltagare

    @DavidWigg 72845 wrote:

    Vill du inte ta risken så ta tex Klarna eller Svea Web Pay.

    Klarna har ca: 14 dagars utbetalningstid, oavsett om kunden betalar eller inte. Svea har ca: 3 dagar utbetalningstid, du får dina pengar om kunden betalar eller inte.

    Vill du slippa din huvudvärk och lägga tiden på annat så är detta ett bra alternativ.

    FYI: Payex kan också ta risken åt dig om du vill.

    #162397
    Mattias
    Deltagare

    Jag och minst 4 kollegor från team Brightstep kommer vara där för att nätverka och inspireras

    #155852
    Mattias
    Deltagare

    Vi har sedan länge hämtat filer med utlämningsställen från Posten via FTP, är detta nya ett webservice API eller en webbtjänst där man får sidorna av Posten?

    #147299
    Mattias
    Deltagare

    @PalMik 46655 wrote:

    Ja det vart lite OT (sry), jag menade egentligen att jag gärna hade sett en jmf i en ny tråd av Mattias.

    Det känns alltid lite läskigt att gå ut med jämförelser då det är dagsfärsk information. Är det någon som har en konkret fråga ställer jag självklart upp och svarar såklart! :)

    #147289
    Mattias
    Deltagare

    @PalMik 46650 wrote:

    Hamnar nog på “nångång på seminarie” listan. Men hade varit intressant om du skrev en kort tråd/post om till vilka kunder ni valt ett av era partners system för och varför. Förstår om det kan vara känsligt att lägga ut dock.

    Intershop (le Tyskland) och Magento är bekanta för mig, men som sagt intressant läsa om hur Hybris passar in i den mixen …

    Jag har inga problem att prata om plattformarnas för och nackdelar på ett generellt plan, att gå in på kundunika krav och kriterier är ju inte så relevant.

    Hybris har mycket bred funktionalitet och sticker ut lite extra mot konkurrerande plattformar då de har eget stöd för PIM (Product Information Management), eller PCM (Product Content Management) som vissa kallar det. Det är även en modern plattform som bygger på ett öppna ramverk och standarder vilket gör att utvecklare relativt snabbt kan komma upp på banan och anpassa i plattformen.

    #147287
    Mattias
    Deltagare

    @PalMik 46618 wrote:

    Hybris verkar intressant men liten insyn i plattformen?

    Hör av dig till Nenad Lalin hos oss så kan han berätta mer och Hybris och köra en demo om du vill (+46 733370937). Hybris har själva representation här i Sverige om du hellre vill prata direkt med dem, tag då kontakt med Christer Alkesten (+46 70 670 4440).

    Hälsa från mig!

    #147247
    Mattias
    Deltagare

    Hej,

    Det finns ju en uppsjö av plattformar att välja på, senast jag gjorde en snabb lista av relevanta plattformar för ett mellanstort bolag i Sverige hamnade jag på +30 stycken och då hade jag gallrat ganska ordentligt.

    När vi hjälper företag att välja plattform pratar vi först om övergripande ambition och vision, sedan bryter vi ner det i ett antal viktiga urvalskriterier. Tex hyra eller köpa, partnerstrategi, bolaget bakom plattformen, framtidsvision och roadmap, tillgång på resurser som kan implementera, drifta, supporta och vidareutveckla, pris, teknik, referenser etc. Med hjälp av dessa viktade urvalskriterier brukar man kunna gallra ganska snabbt utan att gå ner på djupet med den funktionella kravspecifikationen och hitta ett antal plattformar som man kan gå vidare med i ett nästa steg. Säg att man kanske hamnar på 4-5 plattformar, där kan man då ge sig in mer på djupet i att titta på funktionalitet och mappa grundfunktionerna mot sina krav och förhoppningsvis kunna koka ner det till en eller två man vill gå extra djupt med. Bäst anser jag att det är om man kan hitta en plattform som man anser är bra nog.
    En mycket viktig parameter är val av implementatör, där kan man ju välja att göra implementationen själv om man har rätt IT kompetens, alternativt att man går till en leverantör som kan göra det. Det går såklart att hitta en kombination här där man gör projektet tillsammans med en erfaren leverantör. Ser man framför sig att man skall jobba långsiktigt med extern support och vidareutveckling är valet av leverantör antagligen minst lika viktigt eller viktigare än valet av plattformen i sig. För att välja rätt extern leveratör får man ju gå igenom i stort sett samma process som i valet av plattform, dvs någon typ av övergripande utvärdering och upphandling.
    Givet det som står i tråden tycker jag det verkar som att ni skall gå på en köpt plattform där ni själva (eller ihop/via extern leverantör) kan göra de anpassningar som behövs. Förslagsvis väljer ni en plattform där det finns flera olika implementatörer att välja på som kan göra anpassningar så att ni inte blir låsta till en leverantör.
    Magento, Hybris, EpiServer Commerce är enligt mig de tre absolut hetaste plattformarna just nu bland medelstora och stora företag. Sedan finns det ju alltså minst 27 till, men många av dem kan ni nog gallra bort enkelt med rätt urvalskriterier.
    Lycka till!
    Ps.
    Jag gjorde ett webinar på det här temat för några år sedan, kanske kan vara relevant fortfarande till viss del, du hittar det här:
    E-handelsplattformar – hur ska man välja rätt | Brightstep on Blip

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 43 totalt)