Forumsvar skapade

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #185421
    Mavllan
    Deltagare

    Okej, vad synd för vi har redan tullkredit i Norge nämligen. Men jag jagar vidare. Har hört talas om frihandelsavtal samt ska gå vidare mot exportrådet, handelskammaren och tullklareringsfirmor.

    Men ställer fortfarande frågan om någon har erfarenhet av att sätta upp tulldeklarationer i andra länder?

    #185410
    Mavllan
    Deltagare

    Tack för din input Stefan. Vi är momsregistrerade i de länder vi tänkt sätta upp tullkrediter i, men det är just själva tullkrediterna som jag har svårt att hitta information om. De länder vi prioriterar är främst Österrike, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland och Holland. Har du någon erfarenhet av att sätta upp tullkredit i någon av dessa länder? Eller någon annan som har det?

    #185391
    Mavllan
    Deltagare

    Nej en tullkredit innebär inte att jag slipper avgifter, men med en egen tullkredit slipper jag betala avgifter till min speditör.

    När man har egen tullkredit skickar Tullverket en faktura för tull och införselmoms direkt till företaget. Om man inte har tullkredit får speditören ligga ute med moms och tull, och sedan fakturera det vidare, vilket betyder att företaget måste betala betalningsförmedling. Med eget kredittillstånd slipper man alltså dessa avgifter.

    Det är därför jag vill sätta upp tullkrediter i de länder vi verkar i. Någon som har erfarenhet att göra det i något annat land än Sverige och Norge?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)