Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 158 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #182801
    MonsterM
    Deltagare

    Gällande Google Adwords så har de gratis support. När vi startade så satt jag vid datorn och blev guidad hur de tyckte annonsen skulle utformas och allt därikring. Mycket lärorikt och framförallt billigt :)

    #177046
    MonsterM
    Deltagare

    Fyndiq gick nyligen ut och erbjöd 25st PrestaShop användare modulen gratis. De skrev då att värdet var 2000:-

    Men om det priset stämmer överens med verkligheten vet jag ej.

    #163244
    MonsterM
    Deltagare

    @Johan Rubank 63858 wrote:

    Några frågor :

    Om jag förstått saken rätt så finns det lite olika former av xml format för e-faktura. Vilka finns ?

    Om man som leverantör (vi) vill skicka en e-post direkt till vår kund så finns ju alltid lösningen att gå via något företag som har detta som tjänst.

    Men om jag vill ha ett eget program/konverter till detta, finns det att få ?

    Du kan använda tex Excel för att exportera xml. Har inte provat själv, men bör ju fungera.

    #162617
    MonsterM
    Deltagare

    Du slipper nog inte undan N3A blanketten hur du än gör. Även lite tveksam att du kan ändra delägarprocenten bara på blanketten, men inte helt omöjligt. Ett alternativ är ju att ni annars gör upp sinsimellan delägarna hur skatten ska betalas.

    Tips är att ringa till skatteverket, då får du rätt svar direkt.

    #162342
    MonsterM
    Deltagare

    @smyger 62838 wrote:

    Gällande anonymitet så är det precis lika anonymt som man gör det till. Vill du ha en enda publik adress och ta emot betalningar på den så går det. Vill du istället vara så anonym som möjligt så använder du flera adresser, det kommer aldrig gå att hålla reda på vem som äger vem.

    Du har tydligen inte läst rapporten. Kommer inte diskutera anonymitet något mer då jag inte ser någon anledning till att mina transaktioner ska vara anonyma.

    @smyger 62838 wrote:

    En bank run var väl precis det som hände eftersom många började köpa bitcoins?

    Du menar att de sprang till bitcoin? För någon bank run i från vanliga banker var det inte. Googla och läs på.

    @smyger 62838 wrote:

    Jag tycker inte du kommer med bra kritik ändå. Inte ens det att grundarna förmodligen är rika idag. De genier som jobbat med detta i början förtjänar det.

    Det är din åsikt som jag inte delar.

    #162341
    MonsterM
    Deltagare

    @basse1985 62832 wrote:

    Mitt sista inlägg ang. bitcoins. Är fortfarande mycket tveksam till att du läst mer än 1 artikel om detta.

    Inte ofta jag blir förbannad, men du går mig verkligen på nerverna. Varför tvivlar du på att jag läst på? För att jag inte är positivt inställd?

    @basse1985 62832 wrote:

    Så du skulle ha alla dina bitcoins på din dator? Då förstår jag varför du är så rädd för att den ska krasha.

    Men då faller ju lite av iden med bitcoin. Jag vill köpa någon snabbt och smidigt med mina bitcoin. Nä vänta här nu, jag måste ju hämta mitt usbminne som jag låst in i kassaskåpet.

    @basse1985 62832 wrote:

    Grundarna (vilka du nu påstår de är) skulle nu ta ut sina egna bitcoins och växla dem mot pengar och då skulle hela systemet falera? Eller menar du att de kan även ta ut mina?

    Du har tydligen inte läst mina tidigare poster, jag vet inte vilka grundarna är och det är därför jag ställer mig frågande till ärligheten i upplägget med bitcoin. De plockar ut sina egna 6 miljoner bitcoin, men lär göra det pö om pö när de tycker växelkursen är lämplig.

    #162308
    MonsterM
    Deltagare

    @basse1985 62822 wrote:

    Du har alltså läst på i timmar och säger fortfarande att det varken är tryggare eller mer anonymt än tex Swish?
    Samt att du säger att det enda det är bra till är att tjäna pengar när valutan ökar i värde… Jag är lite tveksam till att du läst på tillräckligt.

    Det känns mer troligt att min dator kraschar än att min bank gör det, så ja, jag känner mig tryggare med bankens tjänster. Gällande anonymiteten så har jag läst bland annat den här rapporten på 26 sidor. Läs den du och återkoppla sedan hur bitcoin är anonymt.

    @basse1985 62822 wrote:

    Hur menar du med att “dom som startade bitcoin ska ta alla pengar och gå till banken”? Hur skulle detta gå till?

    De växlar in bitcoin mot riktiga pengar och använder de två benen de troligen fötts med.

    @basse1985 62822 wrote:

    Det är lättare att ha en negativ inställning till något man inte riktigt förstår.

    Tycker vi vänder på steken, det är lättare att vara positiv till någon man inte förstår.

    @basse1985 62822 wrote:

    Jag förstår att det kan vara svårt, men vad har ni att förlora på att tro på den om ni ändå inte äger några?

    Anledningen till att jag skriver här är för att jag vill att folk ska få möjlighet att skaffa sig en uppfattning hurvida de vill hoppa på BC tåget eller inte. Jag var från börjar själv positivt inställd men har efter att ha läst på blivit mycket kritisk.

    @smyger 62823 wrote:

    Den statliga bankgarantin. Vilket skämt. Kolla bara på Cypern där staten frysit 10% av alla invånares tillgångar. Det är därför som bitcoins ökat i värde så otroligt mycket senaste veckan, folket i Cypern har tappat tron till bankgarantin (med all rätt dessutom)…

    Här får du nog läsa på lite, bankgarantin gäller i Cypern. Anledningen till att de frös tillgångarna var för att de var rädda för en “bank run”.

    @smyger 62823 wrote:

    Prova läs detta: https://en.bitcoin.it/wiki/Myths
    Efter att du läst den så ska jag ta dina invändningar på allvar.

    Dags att ta mina invändningar på allvar då, jag läste den sidan när jag skaffade mig en uppfattning.

    #162295
    MonsterM
    Deltagare

    @basse1985 62789 wrote:

    Har full förståelse varför de flesta här är skeptiska. Men istället för att fokusera på varför man ska ta emot BC i sin butik så kan vi väl tänka på hur detta kan förändra världen (inom sin tid). Att valutan är extremt instabil just nu är förståeligt. Jag skulle inte rekommendera någon att köpa eller handla med bitcoins just nu om du inte är tillräckligt påläst. Men hur kan världen vara annorlunda om fler använder denna valuta om 10 år?

    Men jag är fascinerad av tanken hur detta kan arta sig. Det tycker jag att alla här borde vara. Var inte så anti nya tekniker. Försök att se möjligheterna. Detta betyder inte att ni måste handla med BC precis nu.

    Jag har nu läst och begrundat i timmar om bitcoin och jag fattar verkligen inte. Kan du förklara vad är så revolutinerande med BC? Hur ska det kunna förändra världen? Vad är det som fascinerar dig med BC? Det är ju varken tryggare, mer anonymt (vad nu det ska vara bra för) eller går mycket snabbare än tex Swish.

    Det enda jag kan se är att man kan göra sig pengar på att äga bitcoin genom att de via spekultaion kommer öka, men ni som har tänkt er in bör passa sig. Max Keisers som är en känd för sitt “pump and dump” inom finansvärlden spekulerar just och när han är klar så lär växelkursen ändrats drastiskt.

    Jag har sagt det förut och säger det igen, det här är enligt mig ett bedrägeri som de som startade bitcoin kommer vinna på. Vars tror ni dom tar sina pengar sen? Jo skrattandes hela vägen till banken.

    #162267
    MonsterM
    Deltagare

    @smyger 6277 wrote:

    det viktiga är de teknologiska fördelarna som systemet tillför till oss människor. Här ska jag ge dig dom:

    Jag är min egen bank, vilket betyder att jag har kontroll över mina egna pengar. Jag är personligen ansvarig för att hålla min egen säkerhet, jag behöver inte lita på någon annan som gör det åt mig.

    Jag har bra kontroll över mina egna pengar idag fastän de är hos Swedbank och Handelsbanken. Rätt skönt även att inte behöva vara orolig över säkerheten då statliga bankgarantin finns.

    @smyger 6277 wrote:

    Jag kan köpa tjänster och produkter av privatpersoner i andra länder och de får pengarna samma dag vart än i världen de befinner sig. Nätverket arbetar 24/7 och ingen kan frysa mina tillgångar.

    Paypal, Swish? Eller kanske en vanlig banköverföring om man kan vänta någon dag för så bråttom kan det ju inte vara alla gånger.

    @smyger 6277 wrote:

    Jag betalar inga avgifter till något företag eller bank utan istället till ett nätverk som styrs kollektivt av människor. Avgiften baseras på vad alla människor tillsammans kan tänka sig att betala för att behandla transaktionen.

    Skulle nog vilja säga att samma gäller vid en vanlig bank. Går kollektivet ihop och säger åt bankerna att vi vägrar betala mer än en viss summa i avgift så kan jag nog nästan garantera att banken viker sig, alternativt så kommer någon ny bank anamma kravet.

    Bitcoin idén är fin, men det finns även stora fel med den. Att det blir deflation är ju rätt överhängande risk. Tänk dig då att du har lånat till ditt hus i Bitcoin, känns ju sisådär roligt att lånet ökar i värde när inte huset gör det i samma takt. Ett annat problem med idén är att den med störst datorkraft är även den som kan bli rikast på bitcoin.

    Jag tycker om bitcoin på det sätt att de skakar om lite i de system som finns, öppnar upp ögonen på folket och visar på vad som är fel i bankväsendet idag. Men jag håller fast vid att det är ett bedrägeri tills de som skapade systemet kliver fram och visar på hur många bitcoin de har.

    #162231
    MonsterM
    Deltagare

    Jag förstår inte varför vi måste ha bitcoin!? Vad är skillnaden mot tex dollar? Ingen av valutorna är kopplade mot något fast värde. Ska du köpa bitcoin så har du samma “parasiterade” företag som ska ha procent. Vad det inte det man ville komma bort från med bitcoin? Varför startar man inte bara en bank som inte tar ut någon avgift!? Borde inte det fungera lika bra? Då är ju systemet redan uppbyggt och man behöver inte övertyga massorna om en ny valuta.

    Det jag har störts problem med gällande bitcoin är att det skriker ponzi om det. För vem startade bitcoin? Vars är de första 6 miljonerna som skapades? Tycker även att propagerande för bitcoin påminner väldigt mycket om hur det brukar låta när en grupp ska haussa en “frimärkesaktie”. Köp nu innan tåget har gått, värdet kommer vara det dubbla om 3 månader

    Nä, jag står utanför tills jag är motbevisad att det inte är ett bedrägeri.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 158 totalt)