Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 23 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #185445
    notionstore
    Deltagare

    Själv har jag märkt att A-brev har en leveranstid på 4-7 dagar x.X Större delen av våra kunder får inte sin order inom 1-2 dagar.
    Själv har jag haft en beställning till mig som haft de preliminära leveransdagarna 11:e, 12:e, 13:e och nu ska vi tydligen få det den 16:e :P Får se om de skjuter på det igen efter helgen.
    40 kunder som väntar på att det paketet ska komma fram. Sen ska vi skicka ut det till dem med posten igen för ytterliggare 4-5 dagars leveranstid.

    #185444
    notionstore
    Deltagare

    Hej Jolo,
    Kör själv rehub(wordpress tema) på ett flertal av mina hemsidor. Rätt invecklat till en början men dokumentationen är bra.
    Annonser som kan köpas kör du bara vanliga woocommerce produkter som i en vanlig ebutik. Med krav att de laddar upp bild i rätt mått innan de kan slutföra köpet. Eller med meddelande om att de ska skicka annons bild till en e-postadress efter färdigt köp.

    Det du nämner ovan ska kunna skapas i wordpress.

    #185443
    notionstore
    Deltagare

    @DeMonica 92396 wrote:

    Vi har testat http://www.clickbrainiacs.com efter blivit utsatta för clickfraud av konkurrenter som använder bots för att klicka på annonser, verkar vara standard i vissa branscher idag och kan förstöra din verksamhet ganska snabbt

    Det funkar endast på såna som klickar på din annons mer en gång inom ett intervall som du ställer in som tex mer än 2 clicks in 2-12 timmar så uteluts IP adressen.

    Det fattar bedragarna ganska fort så dom ställer in så att varje IP nr bara klickar på din annons en gång och då hjälper inte såna här tjänster alls.

    Det kommer inte stoppa clickfraud men stoppa vanliga svenssons som klickar din annons mer än 2 ggr av någon anledning.

    Adwords har inget intresse av att stoppa bedragarna eftersom dom tjänar pengar på det men i slutändan kommer det bara bli fler och fler som lägger ner adwords eftersom det inte ger något pga clickfraud

    Skulle det dock vara åt andra hållet. Att du själv körde en bott för att klicka på annonser på dina egna sidor skulle du vara stekt omgående.

    #178197
    notionstore
    Deltagare

    Hej Alzter, la bara en snabbtitt för kul skull. Skulle säga flytta in frakttexten upptill så den flyter in mer i “själva sidan” (kanske bara min stora skärm som gör att den sitter långt utanför till vänster. (Detta är texten högst upp på sidan till vänster).

    Samt att man kan välja att se fler produkter per sida. Något jag själv hatar är att klicka nästa sida efter bara några produkter och istället kunna välja åtminstone 40st per sida :P
    Blir dock inte ett problem förrän du har ökat utbudet.

    #178196
    notionstore
    Deltagare

    Hej, En av våra leverantörer använder sig av prestashop och har därmed både kopplingar för automatisk hämtning (aldrig använt detta själv).Vi kan även hämta en zipfil med bilder/produktinfo/videos direkt i vår order när vi är inloggad på deras sida. Väldigt bekvämt. Har slutat handla via dom men det av andra anledningar än deras order/produkthantering :P

    Har tyvärr ingen större ingående information då jag inte själv använder prestashop.
    Vet inte om detta skulle kunna vara en lösning för er. Måste ju gå att ställa in så att alla har tillgång till allt.

    #178125
    notionstore
    Deltagare

    @näthandlarentina 80002 wrote:

    Vi fick nyss ett avtalsförslag från cdon, skrivet på juridisk engelska. Svårt att veta vad man skriver på…
    De ville ha 15% + 10 kr per transaktion.
    Vet någon hur försäljningen funkar i praktiken? Kan man skicka varorna med vanligt brev eller kräver det spårbar frakt?

    Då får du ta på hårdhandskarna. Vi har 10%. Men även vi har 10kr/order.
    Skulle aldrig tagit det för 15% då supporten är på cdon är totalt kass iaf tekniska supporten. Samt magento kopplingen är ett skämt. :P

    Vi lägger bara upp dyra hyllvärmare med hög marginal. Säljs det så är det ändå produkter som inte går särskilt bra på vår egna sida.
    Är ju ingen fast avgift så rullar några extra kulor in på sådant som kanske inte annars skulle säljas.

    Du blir av med produkt du kanske inte vill ha kvar i sortimentet längre och går ändå med vinst.
    Använd pengarna till att investera i en bättre produkt nästa gång :P

    Finns ett antal nackdelar dock det jobb man kan behöva lägga ner utan koppling. Därav får inte cdon särskilt många produkter från oss. Bara vissa utvalda.

    “OBS”
    Jag glömde nämna att deras produkthantering via excel spreadsheets är totalt värdelös. Teknisk support = ???
    Har under lång tid bett dem kolla varför vissa bilder inte kommer med. Att typ 20/100 produkter faller bort vid deras hantering(Min uppfattning). Sist var det 25 nya produkter 5st ligger nu med i deras backend och 20st är helt borta. Laddar upp samma lista fast de som gått bra tas bort och då fungerar det. Det manuella jobbet man får lägga ner utan koppling gör att det knappast är värt det. Skulle behöva sälja för rejält höga siffror för att ge mig på det om det inte är tomt på annat att göra. (Knappt man vill göra det ändå).

    #178123
    notionstore
    Deltagare

    @Andreas 82102 wrote:

    Undvik Jajja är mitt råd!

    True that, fula marknadsföringsknep själva genom att kontakta folk och låtsas som att man pratats vid tidigare. Gör man så själv vad säger att man inte använder fula knep inom seo också?

    Som Blazern sa:
    Om boken Guldläge på nätet. Finns som pdf vad jag vet. Tips är kolla biblioteket vid dig. Vi har något som heter helgebiblioteken.se kan man låna ljudböcker pdf:er etc. Har själv lånat den där dock inte hunnit med att läsa hela.
    Kan dock säga att halva boken är väldigt bra förmodligen är sista halvan ännu bättre.

    #178120
    notionstore
    Deltagare

    Hej. Tänkte precis kika in och se vad ni andra som använder payson faktura.
    Vi funderar starkt på KCO nu eftersom vi nu bara senaste 3 dagarna fått 5 order nekade. Och det har sett ut såhär under de 5 månaderna vi haft faktura.

    5 order kanske inte är mycket men vi ligger i snitt på 50% nekade då dom flesta väljer faktura eftersom vi inte tar ut någon avgift för detta. För att bygga upp en trygghet hos våra kunder. Om vi bara kollar faktura så är det ca: 70% som går igenom. Provade själv handla via sambon som aldrig strulat med betalningar och betalat med faktura flertalet gånger. Nekad :P

    Så det är helt klart något hokuspokus där.
    Vi ringer iaf klarna första på måndag får vi se vilket bemötande vi får.
    Vet att jag läst om någon som ökade sina godkända faktura order när han bytte till klarna med 22% tror det står på klarnas egen hemsida så kanske är ett “special case scenario” men vad vet jag.

    #178077
    notionstore
    Deltagare

    Precis som Majsan ovan säger. Dom stängde av denna funktion tidigare då den missbrukats på tex. det sätt du föreslog. (Nyhetsbrev)

    En bra sak att tänka på är. Om jag nu själv har koll på läget, att om du inte har kundens godkännande. Att denne kryssat i en ruta tex för att prenumerera på ditt nyhets brev så bryter du mot lagar genom att skicka nyhetsbrev till personer som inte godkänt detta.
    Du skickar sk. “spam”.

    Nu var det länge sedan jag läste upp mig på detta. Men kan av egen erfarenhet säga att även vissa stora företag verkar göra lite som dom känner. Bla *host* lager157 som har 100 mail-listor där man registreras och sedan kan du bara ta bort dig från 1 åt gången. Mindre roligt. :)

    #177603
    notionstore
    Deltagare

    Vi fotar själv om inte leverantörsbilder används. Har fixat en liten fotostudio som är egen ihopsatt. Träplankor med starka vita lampor från ikea på stativ. folie “speglar” med wellpapp (ingen kunskap om fotografering sedan tidigare).
    haha låter lite B men nu efter 6 månaders egen fotografering tycker jag vi börjar få riktigt bra bilder. Mina fotoretuscheringar har även dom blivit otroligt mycket bättre. Kan inte tänka mig att vi ska betala 100kr per kort. Vi har dock inte så jätte stort lager men inte heller den omsättningen och den kvantiteten per produkt för att det skulle löna sig att gå till en studio/fotograf.
    Men det ska tilläggas att jag gärna skulle vilja ha det gjort då jag tycker det tar för lång tid för mig att redigera och fotografera allt så det blir bra :P Men men, kan inte säga att jag skulle lägga den tiden på något ställe jag kan tjäna mer pengar på.
    Over and out!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 23 totalt)