Forumsvar skapade

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #117374
    nygryning
    Deltagare

    Ska du starta seriös e-handel ska du kanske inte BARA låsa dig vid priset på en webbshopslösning utan FÖRST sätta dig ner och gå igenom vilka funktioner mm du behöver och utgå ifrån vad du ska sälja och vem som är din målgrupp.

    #117370
    nygryning
    Deltagare

    Distanshandelsdagen i Borås, november 2011

    #117368
    nygryning
    Deltagare

    Hej, när statens elitstyrka, dvs skatterevisorerna, granskade oss i våras var deras slutsats följande: En utskriven orderbekräftelse från Tradera säger och utgör föga någon information om de skattemässiga transaktioner som sker. Om någon ringer in en beställning, ska man då spela in samtalet och bifoga bandet till bokföringen?

    Skatterevisorerna gav oss följande rekommendation: Alla ordrar, oavsett om det är telefon, tradera, e-butik osv förs in i ett bokföringsprogram där en order skapas utifrån den beställning man har. I den order man själv producerar ska anges exakta priser, ev rabatter, frakter osv samt korrekt mervärdeskatt. I ordern bör man hänvisa till beställningssätt samt i förekommande fall t. ex Tradera ordernr. Utifrån detta skapar man sedan fakturor.

    Vi hade en hel pärm med orderbekräftelser från Tradera, dem ville dem inte ens titta på eftersom den informationen inte gav dem någon som helst information. Dem ända som har nytta av den informationen är vi själva internt.

    #115992
    nygryning
    Deltagare

    Tack för svaret Tomas. Använder du Specter för bokföring också?

    #115991
    nygryning
    Deltagare

    vi kör med gratis ip-växel från 3cx kopplad till clubtele. busenkelt, billigt och möjlighet till samtliga de krav parvelito har

    #111977
    nygryning
    Deltagare

    Har gått betydligt bättre än vad jag trodde :-) Det visade sig ju att även skatterevisorerna är människor.

    Dock kom dem med lite påpekanden, t. ex att det inte är rätt ur momsynpunkt att bokföra levfakturor på fakturadatumet som jag gjort (ska bokföras på ankomstdatumet tydligen).

    #108683
    nygryning
    Deltagare

    Hej igen och återigen tack för ditt svar.

    Jag fick beslutet i fredags och ska enligt brevet höra av mig inom 1 vecka för att komma överens om plats och tid för revisionen. Hur snart vill dem göra revisionen? Om en vecka? Om en månad? Om ett halvår?

    Jag är lite orolig att jag kan ha råkat bokföra mindre momsbelopp, typ 1000 kr, fel i någon period. Är det troligt att de anmäler mig till Ekobrott för det?

    #108679
    nygryning
    Deltagare

    Hej, tack för ditt svar. Ibland undrar man varför man blir företagare i ett land som Sverige där systemet och staten är viktigare en individen…

    Nåväl. På beslutet står det att dem ska kontrollera mervärdeskatt, att jag har redovisat rätt och betalat rätt samt kontrollera att det finns “förutsättningar” att jag lämnar rätt redovisning.

    Det är möjligt att dem dragit ögonen mot mig eftersom jag i höstas lät bli att svara på deras förfrågan. Eller rättare sagt, jag bad om att få återkomma eftersom jag vid den tidpunkten var inlagd på sjukhus. Den förfrågan gällde att dem hade fått för sig att jag hade handlat saker för ca 300tkr i Tyskland men låtit bli att redovisa moms för detta. Saken är bara den att det var inte min enskilda firma som handlade, utan ett av mina andra bolag vilket å andra sidan har redovisat momsen korrekt. Bekymmret är att säljaren i Tyskland angivit mitt VATnr för den enskilda firman.

    #108677
    nygryning
    Deltagare

    zebran fungerar ju även utmärkt att använda till utskrift av adressetiketter för vanliga Posten Brev också.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)