Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 24 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #174061
    Oddity
    Deltagare

    Undrar om man äntligen ska få fingret ur och åka från Borås hela vägen till Sundsvall. För mig borde det väl vara obligatoriskt eftersom jag är en gammal Matforsbo? :)

    #134305
    Oddity
    Deltagare

    Ja, försäljningen jämfört med samma period 2011 bör ju även jämföras med hur mycket man spenderar på marknadsföring. Klart att man ökar med 100% om man har ökat marknadsföringen rejält =)

    #128109
    Oddity
    Deltagare

    Har alltid tackat nej när dessa företag har ring.

    Jag tror man kommer väldigt långt med att tillverka en sajt som gör ett seriöst intryck med öppettider för support och ett fast telefonnummer istället för bara mobilnr. Även texter som beskriver företaget och dess historik. För oss som har en fysisk butik tycker jag verkligen att det är helt överflödigt med certifiering, folk litar verkligen på e-handelsföretag som även har en fysisk butik.

    Det är bra att det finns 100 olika företag som jobbar med certifiering, “svensson” kommer inte ha något koll alls vad de olika symbolerna på hemsidan betyder. Detta i sin tur gör att jag själv kan tillverka en “trygg e-handel” symbol och en förklarande text till denna att jag är seriös, ingen kommer att veta att jag gjort den själv, HELT GRATIS! =D

    #127721
    Oddity
    Deltagare

    Tja Joel, det du skulle kunna göra är att du använder dig av printer_open i php, du kan alltså koppla upp till en skrivare och skriva ut en pdf direkt från php (utan att behöva få upp skrivarfönstret i windows där du måste godkänna utskriften). När du aktiverar en faktura hos klarna så får du en url till pdfen, då kan du genom php spara ner denna pdf på servern och anropa din skrivare för att skriva ut pdfen. Jag har för mig att det ska gå att anropa en skrivare via internet också och inte bara lokala skrivare.

    Min tanke var att man har två tre nätverksskrivare lokalt, sen när man klickar på knappen “SKRIV UT”, så aktiveras fakturan hos klarna och skrivs via php ut på en av skrivarna, sen gör du samma sak med allt annat du vill skriva ut. Till pacsoft kan du ju skaffa orderkoppling så sker det också automatiskt samtidigt som fakturan skrivs ut.

    Jag har lösningen i huvudet tror jag, jag är själv ute efter EN knapp som gör att allt skrivs ut samtidigt på ett knapptryck. Tänkte jag skulle fixa detta under hösten om jag får lite tid över =)

    Går det inte att skriva ut via internet (från servern till din lokala skrivare) så går det ju alltid att sätta upp en lokal phpserver som sköter det hela.

    Här kan du läsa lite om printer_open
    http://php.net/manual/en/function.printer-open.php

    #127512
    Oddity
    Deltagare

    Även i Borås kan vad som helst hända hos DHL. Jag tror vi har en av de största terminalerna här i borås med tanke på alla postorderföretag, och ändå lyckas dom inte med sina leveranser, mycket förseningar. Anställa mer personal eller bygga ut kanske?

    Något annat som jag verkligen inte gillar med DHL är att dom skickar styckegods tillsammans med diselmotor. Många av våra grossister använder DHL, och i varje leverans är det alltid något paket som är trasigt eller oljigt eftersom våra produkter står inklämda mellan två diselmotorer.

    Jag har funderat på att ta in offerter från DHL för våra leveranser, men jag stannar kvar hos posten, vi har haft väldigt väldigt lite problem med dom under de 6 år vi jobbat med e-handel.

    #122494
    Oddity
    Deltagare

    Jaha, Parvelito hade redan länkat till GS1 =) Ja jävlar

    #122488
    Oddity
    Deltagare

    Här hittar du info om EAN om du skulle överväga detta

    GS1 Företagsprefix – avgifter – GS1 Sweden

    Jag har själv kollat en del på detta till en produkt som Oskar och jag har funderat på att tillverka. Kostnaden baseras på omsättning, så det blir billigt för dig! I många fall är det ett måste att ha en EAN för att ens få finnas på hyllan, men går du på tillräckligt små butiker så är det nog lugnt.

    #122487
    Oddity
    Deltagare

    Ah, det var det du menade med affiliate-sida, jag har några sökord som jag kör på det sättet, slängt upp några sajter i wordpress. Blir dock rätt drygt i längden om det blir många sådana sajter.

    Enklast vore absolut att enbart peka domänerna till respektive underkategori på min huvudsajt, frågan är ju bara hur mycket det ger och om det till och med skulle ge en negativ effekt på Google.

    Alltså, om man skulle köpa en befintlig domän som redan har PR och rätt bra indexering, och sedan länka den till en underkategori direkt i shopen, vad skulle det ge för effekt tro?

    #122458
    Oddity
    Deltagare

    @Plastskivor 19247 wrote:

    Peka via en egen afiliate-sida då. T.ex på Blogger så kostar det inte en spänn om du redan har domänen.

    Nu förstår jag inte vad du menar. Mitt problem är att jag inte vet om google anser två domäner till samma undersida som duplicate content och att man på så sätt blir bestraffad, eller om det är helt ok.

    #122454
    Oddity
    Deltagare

    Hmm, om sajten vardagar.se har en sida vardagar.se/mandag dit man styr domänen måndag.se, blir det inte någon form av dublicate content då eller gäller det bara inom samma domän?

    Jag sitter själv i samma sits, har köpt på mig en massa domäner som passar till respektive underkategori, har inte vågat peka om domänerna till dessa kategorier ännu bara.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 24 totalt)