Forumsvar skapade

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #119362
    Patrik
    Deltagare

    Om det är någon som undrar hur ärendet slutade så kan jag meddela att jag idag vann striden mot dem, det tog bara en vecka, trodde faktiskt att jag skulle behöva möta dem i Tingsrätten ett tag.

    Jag fick inte direkt några uttömmande svar från deras sida, deras kundservice svarar i princip så här på alla mail man skickar:

    Hej,

    Enligt bifogad ljudfil har du beställt varan.

    MVH
    Kundtjänst”

    Inspelat på samma fil framgår också att jag gång på gång säger “nej” och “jag vill inte betala för något”. När jag påpkear det fick jag bara svar att “avtalet är bindande”. Dessvärre för 118 218 så finns det mängder med saker en jurist skulle kunna sätta dit dem på i den filen som de skickade till mig och när jag påpekade det så gav de tillslut vika (efter mycket om och men). Jag skickade med ett rättspraxis från marknadsdomstolen som dömde en av deras kollegor för samma sorts verksamhet.

    #118963
    Patrik
    Deltagare

    Svaret jag gav var “Måste man vara med i det här? Jag vill inte betala något”. Så då la hon mig i den billiga kategorin och skickade en faktura.

    Jag har hittat en del trådar på nätet om dem, så jag verkar ju inte vara ensam. Ville mest varna här på forumet. Och jag kommer naturligtvis inte betala något till dem.

    #118036
    Patrik
    Deltagare

    det var ju så klart inte meningen att re-posta, hade bara inte läst nyhetsbrevet. Länken får vara till nytta för icke medlemmar.

    #110884
    Patrik
    Deltagare

    Jag har lite svårt att uppfatta hur det ser ut, du har ingen länk man kan kolla på?

    #110707
    Patrik
    Deltagare

    @Mikkk 6036 wrote:

    Nej jag är inte av rätt virke för någon av handlarna här och det var väl det du menade. För en sak är säkert att jobba med eller för någon som ingår i en klubb för inbördes beundran, det är inget för mig. För utanför detta forum finns verkligheten.

    Någon måste ju beundra de mindre butikerna…
    Kul att alla forum till slut spårar ur, på andra forum brukar det vara 13-åringarna som blir aggresiva i trådarna.

    #110499
    Patrik
    Deltagare

    @GregerA 5801 wrote:

    Jag har också lite svårt att förstå resonemanget att man får tillbaka nånting på en kostnad man haft i verksamheten. 😮

    Om jag inte var tillräkligt tydilg var det så jag menade. I förhållande till vad det kostar en privatperson, men som greger säger så är det ju en kostnad på 10000 hur du än räknar.

    #110477
    Patrik
    Deltagare

    Svår fråga faktiskt, för du får ju inte göra avdrag i ditt företag för saker gällande tex privata studier. Jag skulle nog tro att Skateverket skulle säga nej. Sen om du gör det är en annan sak.

    Om en dator kostar 12500 för en vanlig person med skattade pengar på fick kan du tänka ungefär så här för ett företag:

    2500 – moms
    (ca) 5000 – skatt, egenavgifter mm.

    Så för en företagare som kan göra avdragen kostar datorn motsvarande 5000 för en privatperson med skattade pengar. Man kan säga så här, om du inte hade köpt datorn för 10 000 kr, hade du fått betala 5000 kr i skatt (förutsatt att inget annat händer och att du har fått in 12500 i företaget).

    #107618
    Patrik
    Deltagare

    … och en irriterad ehandlare.

    #107289
    Patrik
    Deltagare

    Jag känner en kille som är duktig. Jag Pm:ar dig hans email.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)