Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 457 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #184045
    Plastskivor
    Deltagare

    Det scenario du beskriver skulle innebära att företaget beskattas på sin bruttovinst men sådan skatt har vi inte.

    Många småföretagare plockar ut så mycket lön att vinsten i företaget blir ca noll och därmed ingen bolagsskatt. I.a.f. tills man fått upp lönsamheten så att man kommer över brytpunkten för statlig skatt.

    Antag att vinsten efter alla omkostnader förutom löneuttag är 300000. Om du då väljer att plocka ut allt det som lön så ska du betala arbetsgivaravgift á 31,42%. Innebär att du kan ta ut en bruttolön på 300000/1,3142=228276:- om du vill nolla bolagets vinst.
    På den bruttolönen beskattas du på samma sätt som en vanlig löntagare och du ska betala in källskatt (preliminär löneskatt) på samma sätt som din arbetsgivare gör om du är anställd.

    #181673
    Plastskivor
    Deltagare

    Lycka till med din nästa affärsidé !

    #183996
    Plastskivor
    Deltagare

    Jag förmodar att du kan den här branschen mycket bättre än vad jag kan och om du har anledning att tro att denna typ av verksamhet ogillas av leverantörerna och deras distributörer så kanske det inte så smart att driva sådan business. Vill de klämma åt dej så hittar de säkert ett sätt. Det handlar inte bara om varumärken utan ett helt batteri av immaterialrätter såsom tex flaskans design etc etc.

    #183940
    Plastskivor
    Deltagare

    Uppskatta kostnaderna så gott du kan. Sedan multiplicerar du med pi.

    #183891
    Plastskivor
    Deltagare

    Verkar finnas en jäkla massa olika gruppavtal med dhl.
    Men jag är medlem i Svensk Handel och eftersom de har ca 11000 medlemsföretag som omsätter åtskilliga hundratals miljarder tillsammans så kan man nog vara lugn för att deras avtal inte är dåligt.

    #183884
    Plastskivor
    Deltagare

    @Stefan72 90203 wrote:

    Har de fortfarande problem då eller vad säger dom om att de inte hämtar om du ringer?

    Vet ej, jag kör med dhl just nu, sedan får vi se.

    Verkar som att schenker räknar med att jag inte ska komma tillbaks till dem, eftersom jag har en beställning av paketburar som de har bekräftat men inte kört ut på drygt en vecka. Undrar just vad nästa steg är ? kanske kommer de att skicka ett avhugget hästhuvud till mej ?

    #183876
    Plastskivor
    Deltagare

    Jag har varit med på Schenkers fasta tur i Vallentuna senaste 4 åren, så uppenbarligen är det något annat som gör att ni är prioriterad kund och jag inte är det. Mina köp av schenker-frakter senaste 12 mån har varit ca 200 tkr exmoms. Prognos för nästkommande 12mån: 0 kr.

    #183872
    Plastskivor
    Deltagare

    Är det NÅGON i Stockholmsområdet som har fått en hämtning av Schenker efter 2017-06-29 ?

    Eller är det bara småkunder som dom skiter i ?

    En kul notis är att aldrig har de varit så snabba på Schenker som när jag mailade och meddelade att jag ville avboka samtliga ohämtade försändelser. Fick bekräftelse inom 15 min att alla var avbokade.

    #183869
    Plastskivor
    Deltagare

    En mycket positiv grej som jag nu upptäckte med DHL är att man ser direkt (innan man trycker på bokningsknappen) i Unifaun avståndet bilväg och fågelväg till den föreslagna servicepointen. Väldigt bra!

    Finns den grejen inte för Schenker Privpak Ombud? Eller är det bara att jag missat att aktivera funktionen för Schenker ?

    #183865
    Plastskivor
    Deltagare

    “tidigast måndag” är beskedet nu. Har nu bokat och etiketterat om alla försändelserna till DHL. Hoppas att det dyker upp en dhl-bil och att den har plats.

    Är det nån som vet om det är ok för DHL med burar med blandade produkter ? (Servicepoint, paket inrikes och stycke).

    Sedan skulle jag bra gärna vilja veta varför ett företagspaket på 52 x 52 x 4 cm inte kan gå som paket utan som styckegods med DHL?? Hypotetiskt skulle jag kunna ta en kartong på 149 x 49 x 49 och lägga i den lilla platta försändelsen på diagonalen, så blir det ett paket enligt DHL.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 457 totalt)