Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 15 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #179105
    Searchmint
    Deltagare

    Hej!

    Sannolikt kommer du att ha många av dina produkter i flera kategorier. Exempelvis kan en tröja finnas i både /varumarke-här/tröja-här/ och /tröjor/tröja-här/. Att ha samma innehåll på flera ställen i e-butiken är inte helt bra för din synlighet på Google, och är ungefär som att ha samma artikel på flera sidor i en tidning – det blir förvirrande.

    Det finns flera lösningar på problemet;

    1. Att använda en s.k canonical-tag som berättar för Google att en av URL:erna är den som är aktuell, och att de andra bara är kopior av den sidan.
    2. Att låta produkterna sakna tillhörighet till en kategori i permalänk-strukturen.

    Vilken som är bäst beror helt på hur din plattform fungerar, men personligen tycker jag att alternativ två har flertalet fördelar sett till logik i internlänk-struktur.

    Min rekommendation är alltså att använda alternativ två om du har många produkter som kan ligga i 2 eller fler kategorier, och alternativ ett om dina produkter oftast bara ligger i en kategori (vilket är sällsynt).

    Lycka till!

    Allt gott,
    Magnus

    #177445
    Searchmint
    Deltagare

    Ett bra sätt att ta reda på huruvida ett företag är bra för dig som e-handlare eller inte är att skriva in namnet på företaget i sökrutan längst upp på sidan. Där får du upp alla artiklar, foruminlägg och övrigt som nämnt företaget ifråga.

    Lycka till!

    #177232
    Searchmint
    Deltagare

    @Jim Westergren 80469 wrote:

    Magnus, ta gärna med TodaysWeb som SEO-bolag nästa gång. Tack. Vet inte varför du inte tog med oss, men nåja.

    Du gör nog bättre i att göra en egen undersökning än att be en konkurrent att inkludera dig i sin Jim! :-)

    GOD JUL!

    #176935
    Searchmint
    Deltagare

    Vi har sett lite samband med utrullningen, men det är fortfarande mycket som pingvinen missat. Det är dock oerhört svårt att veta exakt vad det är som påverkar sajterna. Dels för att pinvinen haft en betydligt långsamma utrullning denna gången, och dels för att Google “maskerat” utrullningen med att rulla ut en uppdatering för Google Panda exakt samtidigt.

    Google bekräftade för bara ett par veckor sedan att uppdateringen fortfarande höll på att rullas ut, så vi får nyfiket fortsätta testa och utvärdera! :)

    #176400
    Searchmint
    Deltagare

    Tack för rekommendationen!

    Daniel, våra kunder spenderar normalt mellan 1500-7500kr/mån, så vi kan absolut hjälpa dig inom ramen för den budgeten. Vi jobbar även lite förnyat och annorlunda i jämförelse till de andra företagen du nämnt. En bättre arbetsmetodik anser vi och våra kunder.

    Hör av dig på hejsan@searchmint.se eller 020-12-1337 så hjälper vi dig gärna!

    //Magnus på Searchmint

    #171341
    Searchmint
    Deltagare

    Kollat in de något av de mer agila systemen Tictail, Shopify, m.fl?

    #171373
    Searchmint
    Deltagare

    Hallå Andreas!

    För mig är det en icke-fråga att Svenska e-butiker behöver mer kunskap kring strategi. Alldeles för många e-butiker tvingas stänga ner pga bl.a bristande strategi, och det vill jag gärna motverka.

    Studenterna går en utbildning, och har handledning av mig som lärare. Det är jag som lärare som ansvarar för att eleverna har grundförutsättningar att skapa en bra strategi.

    God Jul!

    #171364
    Searchmint
    Deltagare

    Kul Juri!

    Till alla: På grund av det enorma intresse som varit, kan jag tyvärr inte återkoppla alla personligen på direkten. Jag kommer att höra av mig löpande under Januari och informera vidare!

    Önskar er ett fantastisk nyår, och en härlig jul!
    //Magnus

    #171324
    Searchmint
    Deltagare

    Hallå Sam! Det är klart värt att betala någon som kan för att hjälpa dig i valet. När du väl valt kommer du att ha svårt att ändra dig. Jag hjälper dig gärna här på forumet, om du plockar fram några olika plattformar som du tittar på!

    Jag kör själv Kodmyran för Uttaget.se, och de har en god grundförutsättning gällande SEO, men det är självfallet en stor mängd andra saker i en plattform som ska funka för dig.

    Killarna på Nordic Web Team har lärt sig att plocka fram riktigt bra e-butiker på Magento, och har du vanan inne, så kan det kanske vara en god idé att fortsätta med detta!

    Lycka till, och hör av dig med konkreta plattformar så gör jag gärna en kort jämförelse åt dig!

    // Magnus Lundin

    #171323
    Searchmint
    Deltagare

    OK! Sammanfattar gårdagen med en proppfull mailkorg med spännande e-butiker! JA – Vi kommer att gå på “först till kvarn”-principen, MEN vi kommer även att handplocka ett antal e-butiker för att få en bra bredd på de olika casen. För er som känner att de missat “tåget”, så är det mao inte alls så, utan skicka in per omgående! Chansen finns fortfarande kvar!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 15 totalt)