Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 13 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #186651
    Sebastian
    Deltagare

    @Magnusthune 93916 wrote:

    Hej!
    Tänkte passa på och kolla här om någon försökt sig på samma kombination?
    Vi har nämligen stött på ett problem när det kommer till Adyen till WooCommerce och aktivering av Klarna som betalningsmetod.
    För att integrationen mellan Adyen och WooCommerce skall fungera krävs ett plug-in. Vi har provat med att använda “WooCommerce Adyen Payment Gateway – By Elsnertechnologies”.

    Detta har tyvärr inte fungerat bra när vi ville koppla på Klarna som metod utöver kortbetalning. Det vill bara inte fungera.
    Har googlat runt en släng och försökt hitta något annat gateway plugin för Adyen, men det verkar som att de flesta bara stödjer kortbetalningsfunktionen.

    Anledningen till att Adyen är valt som betalningssystem är att man just skall slippa ha massa olika och köra allt genom Adyen, men då kräver det även att det finns ett plug-in som stödjer alla betalningsmetoder som Adyen erbjuder.

    Finns det någon som använder sig att ett gatewayplugin för Adyen + WooCommerce tillsammans med då Klarna som betalningsmetod är jag idel öra.
    Annars antar jag att vi får gå den långa vägen och utveckla ett eget plug-in (Vilket vi redan påbörjat – Men hoppas att vi inte behöver lägga tid på)

    Hej Magnus,

    Jag är intresserad av detsamma som ni och har stött på samma utmaningar. Har ni kommit någon vart med pluginet? Kan tänka mig att splitta kostnaden.

    Skicka ett PM så tar vi en vidare diskussion.

    #173852
    Sebastian
    Deltagare
    #179500
    Sebastian
    Deltagare

    @VANBRUUN 84043 wrote:

    Gillar siten, schysst enkel design samt riktigt snygg topmeny. Det enda jag kan anmärka på är att jag tycker att vissa av bilderna har en ganska dålig kvalité. De ser lite hårt komprimerade ut möjligtvis?

    Samt att texten är skriven direkt i bilden istället för som kod. Är fullt medveten om att det inte alltid är lätt att få till det då vi själva gör detta ibland :)

    Tack så mycket för din feedback!

    Finns det något bra sätt eller tumregel man brukar följa för att ha texten som kod istället för i bilden? Tycker det nästa gör mest på hur kvalitén på bilder kan se ut. Kan inte många rader html, hehe!

    #179218
    Sebastian
    Deltagare

    @Johan W 83732 wrote:

    Kollade på föregåendes webbutik som kändes väldigt mallbaserad. Mer er butik kan jag hålla med att det inte är baserat på en vanlig mall. Ser bra ut!

    Det ingår utan extra kostnad alltså? Ganska generöst. :)

    Jajamän, det stämmer! :)

    Designen har ingått utan extra kostnad, alltså bara i den månatliga avgiften.

    Innan jag anlitade Wikinggruppen till det här projektet var jag väldigt tydlig med att jag kommer vara en pina tills jag får det som jag vill, men dom försäkrade mig om att design ingår “tills jag är nöjd”.

    Nu när vi är live och designen är avklarad är det inga problem att höra av sig till dem för mindre korrigeringar heller såklart.

    Att KCO också ingår i avtalet med dem utan någon startavgift och månadsavgift var det som satte spiken i kistan för att gå vidare.

    #179216
    Sebastian
    Deltagare

    @Johan W 83729 wrote:

    Unik design är att ta i, men det låter bra. Ni har fått en standarddesign som är anpassad med färger osv. Precis som man oftast gör hos alla andra plattformar för att spara tid och pengar på utvecklingen. Även med Magento.

    “Unik design” ser man hos ex. CDON, Nelly och större webbutiker. Där handlar det om väldigt många element och undersidor som måste designas.

    P.S. Jag tycker man skall lägga mycket fokus i hur det är att jobba i backend med den plattform man väljer. Det är där du kommer lägga ner din tid. Frontend ser oftast ut precis samma i vilken webbutik som helst idag (nästan).

    Vi har en butik från Wikinggruppen och är riktigt nöjda. Dom använder inte templates som du föreslår här, på de paket där unik design ingår. Se gärna WLTR.se för referens :)

    Jag tror jag har spenderat oändligt antal timmar tillsammans med deras ypperliga support där dom behövt utstå min specifika krav på detaljnivå eller när dom gjort något som man sedan vill ändra på ändå. Jag hade inte haft råd att anlita en traditionell webbyrå till att utföra den designen…

    Kan inget annat än att rekommendera Wikinggruppen. :)

    PS. Vad gäller backend har jag inte hittat någon leverantör av ehandel eller ens ett affärssystem som kan erbjuda allt man önskar, i slutändan handlar det som JohanW skrev att man känner sig bekväm i det, eftersom man absolut kommer sitta där majoriteten av tiden man arbetar med son butik. DS.

    #178488
    Sebastian
    Deltagare

    Wikinggruppen kan också rekommenderas. Har ett native-avtal med Klarna, vilket gör att du slipper både start- och månadsavgift. Mycket fin support och duktiga designers :)

    #178156
    Sebastian
    Deltagare

    Hej allesammans.

    Tack för mycket värdefulla tips – nu har saker och ting börjat snurra när jag pratat med olika distributörer!

    Nästa bekymmer som jag självklart har är de facto att vissa av dessa premium-märken jag är intresserad av har som krav att man har en fysisk butik/salong utöver sin e-handel. Finns det några workarounds på detta?

    Första tanken som slår mig är såklart att hitta en importör som gråar in produkterna, men det känns som att det skulle kunna påverka eventuella framtida samarbeten med de riktiga distarna/agenterna.

    Tacksam för ytterligare förslag!

    Edit: Vid närmare läsning såg jag självfallet att Dan redan hade gett mig svaret, att titta på stora återförsäljare i Europa.

    – Finns det någon som har en idé om var man hittar dessa och vad ett exempel på en sådan kan heta?

    #178074
    Sebastian
    Deltagare

    Tack så mycket återigen för er hjälpsamhet.

    Om man är ute efter varumärken åt premiumhållet, finns det något särskilt ställe man bör titta på då?

    #178067
    Sebastian
    Deltagare

    Hej Dan,

    Tack så mycket för dina tips. Jag har inte ringt runt ännu – utan det är min plan att göra under kommande veckan. Min förhoppning var såklart lite att det kanske finns någon eller några bra resurser för att hitta dessa distar eller var man letar på bästa sätt.
    Om någon vill dela med sig av denna informationen, trots en eventuell konkurrenssituation det kan innebära, är jag mycket tacksam. :-)

    @Dan 82269 wrote:

    Har du ringt alla distributörerna? Det är steg 1 annars.

    Om du inte vet vilka distributörerna är, gör en lista. De som har bäst kunskap om detta är dina blivande konkurrenter, kanske berättar de här, men antagligen inte.

    Lägg en dag på att kartlägga leverantörerna istället.

    Hårvård och hudvård med kända varumärken är gissningvis en sådan bransch där de vill att du har en butik och etablerat varumärke för att få sälja. Så då är det Europa som gäller med största sannolikhet eftersom de svenska distarna inte kommer sälja till dig. Men det får du ju reda på om du frågar dem.

    Om det är andra produkter så är det nog bara att höra av sig till de stora distributörerna i Sverige (HKC bla) eller direkt till märkena o de är svenska.

    #116279
    Sebastian
    Deltagare

    Hej allihopa! Det var en lärorik dag och mycket trevliga människor man mötte. Var framförallt roligt att få ett ansikte på er!

    Till nästa gång ska även jag ha skapat mig lite mer erfarenhet av branschen!

    Tack för allt och tack Greger för arrangemanget.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 13 totalt)