Forumsvar skapade

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #179063
    sk0gs
    Deltagare

    @kgeiser 83541 wrote:

    Tjena,

    Gillar nischen, och gjorde en snabbtitt.

    Ris
    1. Jag tycker det är okej att hämta inspiration från andras köpvillkor, men copy paste är inte det. Du kanske har en relation till Rembutiken, jag vet inte.

    2. Lite engelska kvar på exempelvis skapa konto- och kassasidan

    3. Om det nu alltid är gratis frakt, varför finns det “Beräkna frakt” i kundvagnen? Jag är lite tveksam till gratis frakt i ditt fall också. Spontant känns det som att marginalerna är väldigt små, speciellt med drop shipping. Men, jag kan inte dina siffor självklart.

    4. SEO, on page-optimering, på kategorisidorna i först hand, är något jag hade arbetat mer med.

    Ros
    Vet inte hur marknaden ser ut, men jag gillar butiker som dessa… specialiserade.

    Designen funkar

    Tips (hur jag spontant själv hade gått vidare)

    Titta på ekonomin, och potentiellt infört en fast fraktavgift (liten sådan).

    Försöka få ner leveranstiden från 2-4 veckor till 1-3 dagar (eget lager, hitta bättre drop shipping)

    /Peace :)

    1.
    Håller helt med dig och jag måste be om ursäkt för detta, såg att man kunde låna lite text av dem och jag körde mer eller mindre en copy/paste för att uppfylla villkoren som Billmate har, för att snabbt få tillgång till deras betalningsmodul, sen har jag helt glömt bort att korrigera i efterhand.
    Åtgärdas nu i veckan, tack för inputen!

    2.
    Annan sak jag glömt bort, tack så mycket återigen.
    3.
    Marginalerna är rätt små, pris in ca 68. Pris ut ca 149:-
    Så jag får 81:- vinst per produkt. (Oftast, mer på vissa produkter dock)
    Jag känner dock inte att jag kan ta betalt för att något skall ta 2-4v utan min prioritering kommer vara att köpa in dessa i bulk och lagerföra dem i Sverige för att sen höja priset till kanske 169:-?
    Då får jag även köpa in dem för ca 38:- styck.
    Vilket då ger mig en vinst på ca 131kr per produkt, vilket ändå är helt okej?
    Men då måste jag också skramla ihop drygt 5-10k för inköp. Men det måste det vara värt?
    4.
    Intressant, för mig handlar on-page seo om textoptimering smart användning av nyckelord. Hur skall jag kunna peta in det där, har du något tips?

    Tack så hemskt mycket för tiden du uppenbarligen lade ned på att ge så bra feedback, återkom gärna om du orkar bolla tankar kring ovanstående punkter.

    #175304
    sk0gs
    Deltagare

    @banane 78079 wrote:

    Jag tycker du ska köra på, du kommer lära dig massor längs vägen och oavsett om det går bra eller mindre bra kommer du ha lärt dig massor!

    Både Payson och Billmate är gratis att starta med. Billmate kräver dock ett inlösensavtal men det kostar inte många kr.

    http://www.woothemes.com/products/payson-form/
    Payson verkar gå på 79$ iallafall, är det något jag “måste” ha så får jag väl göra det. Hur stor roll har Payson för mig i detta sammanhang tror du?

    #175283
    sk0gs
    Deltagare

    @banane 78075 wrote:

    Superbra tycker jag att du vill bidra till cancerforskningen. Har själv sponsrat ung cancer genom evenemang på lokal ort.
    När du ändå nämner marknadsföring, så känns det lite som att du behöver lyckas dubbelt upp med dina kunder. Du skall dels få folk att vilja köpa ett armband, dels vilja skänka till cancerfonden. Som Runns skrev så tar dom 39 kr för ett armband du tar 120 kr för. Hade jag köpt det på Runns kunde jag skänkt 81 kronor (själv) istället för de 60 kr du skänker på mitt köp. Jag menar inte att låta negativ, bara att det kanske är något du får tänka över och hur du kan locka över de kunderna som tänker i de banorna.

    Vad gäller betallösning skulle jag ordnat något mer utöver Paypal.
    Payson är enkel att komma igång med och Billmate är också toppen, dock kräver Billmate eget inlösensavtal vilket är lite meck om du kanske bara ska köra en kort tid. Annars hade jag valt Billmate :)
    Lycka till!

    Mjo jag vet, likadant så går ju dessa att köpa på ebay för dryga 10:an, jag hoppas kunna driva några kampanjer via diverse bloggar eller liknande för få folk att se det bra i situationen. Kanske skulle tänkt igenom detta lite mer innan jag kom så långt, men nu är bollen ändå i rullning så man får väl se vad som händer.

    Hur är payson och billmate med oscommerce, att skeppa in någon tusenlapp till i detta projekt känns lite motvilligt. Men hur är kostnaderna där? :)

    #175272
    sk0gs
    Deltagare

    @Runns.se 78034 wrote:

    Det är bra att du skänker. Vi har mängder med kunder på Hilmaspyssel som köper armband/bokstavspärlor och sedan säljer “cancer-armband” utan att skänka och bara surfar på fuck-cancer-trenden vilket är tråkigt men bra för oss som säljer delar – Frågor och svar om våra armband – Ung Cancer

    Vi säljer samma armband för 29-39kr på erikasgarderob men eftersom du säljer för en god sak så är säkert priset du tar bra och det finns ju många som vill stödja cancer.

    Paypal ser jag inte som något problem, det funkar som en start :-)

    Tack för din feedback “Runns”!
    Gud va tråkigt att människor som beter sig sådär.
    Mjo, det är en rätt kraftig inflation med dessa armband just nu och det är väl ingen produkt jag finner superstark, men den duger för ändamålet.
    Har dock beslutat för att höja min procentsats från 30% till 50% då jag känner att priset inte matchar annars. Stod mellan det och sänka priset och då ser jag hellre att jag donerar mer.

    Okej, känns bara som om folk inte känner till det tillräckligt mycket för att vara trygga med att mata in sina kontouppgifter. Men då vet jag det, tack så mycket!

    #169340
    sk0gs
    Deltagare

    @Norkus 70975 wrote:

    Om du ska betala 25k för den så borde ju momsen räknas på dom 25k

    Köper jag en hårtork för 25´000kr räknar man momsen på de beloppet.
    En inkråmsaffär fungerar tydligen inte så, det som strular till det för mig.

    #169038
    sk0gs
    Deltagare

    Varför inte göra en e-shop separat, å sedan inkludera denna genom en flik/länk/banner eller något?

    På de sättet kan även e-shopen nå en bredare marknad om folk kommer dit för produkterna å struntar i resten din väns hemsida…
    Jag menar, om jag själv vill köpa något och vänder mig dit dem säljer det, då vill jag helst hamna pladdask i shopen utan att behöva klicka runt genom andra saker jag ändå skiter i.

    Tål att tänkas på, har dock inget konkret svar på din fråga, har 0 erfarenhet av blogger.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)