Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 18 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #185632

    Hej,

    Tänkte försöka väcka liv i en gammal tråd :)

    Det är ett återkommande dilemma detta med moms på frakten. De flesta e-handelsplattformar jag kommit i kontakt med har fortfarande inte stöd för att splitta och speca momsen på frakten när man handlar varor med olika momssatser (t.ex. en bok med 6% moms och en annan grej med 25% moms).

    Men, nedanstående citat från GregerA ger mig hopp:

    @GregerA 15374 wrote:

    Kan bara tillägga att man inte måste ta ut reducerad moms på frakten, utan det är även tillåtet att ta ut 25% om man vill.

    Finns det någon som kan hänvisa mig till en paragraf hos Skatteverket eller annat ställe där detta bekräftas? Det hade ju gjort livet avsevärt mycket lättare för vissa av oss!

    #124437

    @Alfheim 21439 wrote:

    Är det någon som vet hur detta fungerar med Opencart? Behövs det en särskild inloggning till Payson från denna plattform?

    Nej i OpenCart behöver du bara skriva in namn och e-postadress, och sedan såklart dina kreditkortsuppgifter om du väljer kort som betalsätt. Se bifogade skärmdumpar!

    #118183

    Enligt den här artikeln så är Magento, Prestashop, OpenCart och TomatoCart de e-handelsplattformar i öppen källkod som växt mest under 2010, så alla de kan vara värda att titta på tycker jag.

    #117804

    Hur du går tillväga beror på vilken lösning du väljer. Det kan ju vara bra att fundera på hur mycket av det “tekniska” du är beredd att göra själv innan du väljer lösning. Är man inte så kunnig på datorer så är det kanske värt att betala för mer hjälp än om man är något av en hacker själv. En del system är lättare att hantera än andra, så jag skulle nog rekommendera att du leker lite med några demon innan du bestämmer dig, och även kollar upp hur mycket hjälp som verkligen ingår från olika leverantörer.

    Sedan är det ju en massa saker man bör tänka på utanför själva plattformen också, som affärsplan, marknadsföring, logistik osv, men det vet du säkert redan :)

    #117742

    OpenCart är öppen källkod så det går att ladda ner det från opencart.com och installera gratis själv. Vill eller kan du inte göra det själv utan behöver hjälp med installation, konfiguration och/eller anpassning av designen så är du välkommen att mejla mig på hej@smalltownmedia.se eller ringa 070-2475790. Priset beror på vad du har för behov.

    Den största skillnaden mellan OpenCart och tjänster som Talex och Textalk är att du inte hyr shoppen, utan det är du som äger den, så du blir mycket mindre bunden. Vill du t.ex. lägga till någon funktion så är det fritt fram, och du har fri tillgång till alla filer och all din data.

    Mvh, Lotta

    #117686

    Är det så att via certitrade så missar man istället möjligheten till direktbetalning (det verkar så på deras hemsida).

    Jag har hört ryktas att Certitrade kommer att börja erbjuda direktbetalningar under våren. Kanske kan vara värt att kolla upp…

    #117683

    @Henrik84 13816 wrote:

    Jag använder idag StartaEbutik som leverantör men går i tankarna på att byta då jag tycker det är lite klent.

    Det jag undrar är om man måste lägga in alla produkter en efter en igen i den nya, eller om det finns något smidigare sätt?

    Då jag idag har ca 2000 produkter och ca 1500 till som ska in kommer det ta evigheter.

    Om du har StartaEbutiks Standard- eller Premium-lösning så ska det ingå “Import/Exportverktyg för produkter (excel, csv m.m.)” enligt deras hemsida, så då ska det som Parvelito säger inte vara något problem att importera produkterna till en ny plattform. Kolla upp innan du bestämmer dig för en ny lösning att den stödjer eller har ett tillägg för produktimport via CSV-fil bara.

    #117682

    OpenCart funkar också fint med flera språk och valutor.

    #117624

    För er som är ute efter ett seriöst webbhotell med suveränt snabb, personlig och trevlig telefonsupport så kan jag rekommendera Strongbox. Har inte koll på statistik över upptider osv, men vi har jobbat med dem i några år nu och minst 90% av våra kunder använder dem och det har varit ytterst lite strul.

    #117611

    Det finns en modul till OpenCart som heter OptionsPlus som ska åstadkomma det du är ute efter. Den finns att köpa för någon hundring hos The Qphoric Domain. Just nu verkar sajten ligga nere, men annars ska den finnas här: theqdomain.com/ocstore/options_plus

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 18 totalt)