Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 20 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #162019
    Sonny
    Deltagare

    1: Det är ju inte bara ehandlare på nätet, utan en massa som jobbar som affilliates, SEO-konsulter eller folk som samlar på trafik i största allmänhet att använda till något. Tyvärr är domäner alldeles för billiga. 5000kr i startavgift och 1000kr i årsavgift skulle ju kunna stärka upp behjärtansvärda saker i vår värld.

    2: Ja, man råkar ut för det, men frågan är om det inte är mest korkat av dem som håller på. Om någon söker på Volvo och lockas att klicka på en betald annons som leder till BMW så tror jag inte att BMW säljer särskilt många bilar på det greppet. Folk borde fundera lite mer innan de “übersmartar” sig.

    3: Det som hjälper din sida att ranka bra på relevanta sökord är som regel väl investerad tid.

    4: Katastrof vet jag inte, men det lär uppta en del av din tid för att reda ut istället för att du koncentrerar dig på dina egna affärer.

    Jag har en känsla av att det är mycket snack och inte så mycket verkstad i de här frågorna. Alla vet att man kan göra elaka saker, men bara för att man vet om det betyder det inte att man sätter sina elaka planer i verket. De som jäklas mest är ju dem som ser potential att tjäna stora pengar med en minimal insats, dvs mest folk som försöker kidnappa trafiken till en sajt och sedan sälja den dyrt via affilliate. Det borde kanske vara med i ehandlarnas grundkurs, att försvara sin ställning på nätet.

    1. Kan inte annat än att hålla med dig ang domäner.. registrerade själv nyss mitt företagsnamn på bolagsverket. köpte domänerna .se, .com, .eu, .nu, som jag ansåg som bra att äga för firman…

    Idag när jag gör en koll är flertal av domänerna för mitt företagsnamn uppköpta!.. bryr mig inte ett dugg då jag själv valt mina domäner som jag tycker är vettiga, men detta hade aldrig hänt om där varit en annan prislapp på domäner..

    2. Jag förstår din jämförelse med Volvo och BMW, Men när det gäller mindre aktörer är det sällsynt med “egna” produkter då det mesta är samma import produkter som säljs, Och ett företag som åker snålskjuts vill ju troligtvis öka sin trafik och vara ett alternativ för kunden? Så det bör finnas en viss lönsamhet i detta om man kan leva med stämplen?..

    3. Huja! Detta har jag investerat månader i, så jag hoppas det ger väntat resultat till min premiär av min shop…! =)

    4. Ja, som du säger,

    Ja, jag vet inte hur man skall sammanställa det hela? därför jag vart så nyfiken och skapade tråden.. Tror själv någon form utav snålskjuts är vanligt bland mindre aktörer, bara att dom utsatta inte har kännedom om det helt enkelt.. ?

    #162017
    Sonny
    Deltagare

    1: Domänsnyltning är inte så lönsamt har jag fått berättat för mig, det konverterar dåligt och om du börjar jävlas med någon så kan du väl räkna med att de jävlas med dig sedan. Kan bli lite obehagligt i längden att lägga tid på krig istället för försäljning.

    2: Visst är det svineri, och du riskerar att få betala för klick som konverterar dåligt, samt att man gör likadant med din shops namn. Google skrattar när pengarna rasar in.

    3: Det kanske vettigaste du skrivit, om du med sökord menar namn på produkter som du säljer och inte namn på ebutiker.

    4: Jag tror inte det betyder så mycket för Googles algoritmer med ett sådant agerande, men högst troligt riskerar du att någon som har råd att anlita duktiga advokater börjar tjafsa med dig.

    1. Där har du nog rätt, krig slutar sällan bra!.. Men trots detta är “folk” väldigt snabba när det finns en bra domän ledig?..

    2. Men trots svineriet, så förekommer det väl? Tycker jag läst trådar flertal gånger om folk som tycker sig vara utsatta för detta men stå maktlösa just pga som du säger, att google skrattar hela vägen till banken,

    3. Tack för den du…..

    4. Alltså slutar det troligtvis i katastrof, :P ..

    Missförstå mig inte bara, Mest nyfiken kring ämnet, då jag tror detta förekommer väldigt ofta.. Men kommer såklart köra mina annonser i eget namn, då jag som många andra e-handlare tycker att just jag ligger inne med världens bästa affärs idé!

    #162016
    Sonny
    Deltagare

    Lägg kraften på att utveckla din egen verksamhet till den nivån att andra vill snylta från dig istället. Tror du tjänar mycket på det i längden.

    Avslutar med två frågor du kan ställa dig själv. När du besvarat frågorna kan du sedan fundera över vilken väg du tror är bäst att gå. Tänk minst 5 år framåt.
    * Vad kan jag göra bättre för mina kunder?
    * Hur snor jag konkurrenternas kunder?

    Formulerade mig dåligt när jag skrev, Ville mest se åsikter kring ämnet och höra om e-handlens alla oskrivna lagar (vilket där inte verkar finnas några spännande?), Självklart är mina frågor inte något jag själv haft i åtanke att utföra, men jag är 99% på att det förekommer dagligen.

    Tack för frågorna på slutet, har bra koll på att ge mina kunder en bra upplevelse på alla plan , från pris till produkt, och service!

    #161788
    Sonny
    Deltagare

    Tycker det är bra att det diskuteras om patent osv. Såg innan när jag surfade runt hos “mindre” e-handlare ett Svensk företag som sålde ut Iphone skal för 1Kr st, Till saken tillhör att där va apples tryck på, detta kan man ju tycka vad man vill om och spekulera i varför dom sålde ut dom så billigt..

    Men hade jag fått hem en leverans med uppenbara kopior så hade jag nog inte vågat annat än att slänga det i papperskorgen….

    Min poäng ligger i att jag inte kan förstå hur man istället väljer att sälja ut dom för 1Kr st… När det kan kosta så mycket mer för att bli av med dom om det skulle uppdagas..?

    #161683
    Sonny
    Deltagare

    Conny nämner faktiskt –>
    “- Mitt tips är att fokusera på något unikt som ger kunden ett mervärde och som du kan sälja med rejäl lönsamhet” , Exempel som mjölk och blöjor är nog inte det bästa att jämföra med en “unik” produkt kanske då detta säljs i dom flesta dagligvaruhandels butiker.

    Jag förstår Conny´s tankesätt, Men att hitta en produkt för det är troligtvis svårare,

    #161668
    Sonny
    Deltagare

    巫电子商务?是与阿里巴巴?

    #161667
    Sonny
    Deltagare

    Precis! Väl valda ord Prix med “Ser du ett samband hos en kund så har du då rätt att ta ut en avgift.” , Men som du säger, ringer kunden och beklagar sig över detta är man såklart tillmötesgående :)

    Alright där ser man! Alltid bra att lära sig nått nytt! Men troligtvis så antar jag att kunder vill höra av sig innan ändå i 9 av 10 fall för att inte bara skicka ut sin retur på vift ? :)

    Du skall ha stort Tack !

    #161662
    Sonny
    Deltagare

    Rättelse Conny.
    drog till med 300000 beräknade belopp för ett beskattningsår (12 mån ).

    Men skrivit i Övriga upplysningar :
    Jag inkommer med en preliminär inkomstdeklaration så snart verksamheten kommit igång och börjat generera ett positivt resultat.

    Nått som skattemyndigheterna inte vart särskilt glada över.
    Preliminärskatt = 0 Kr just nu :)

    #161659
    Sonny
    Deltagare

    Jag faktiskt gillade att du skrev att det är ett “gränsfall” ang skyddsplast, Min idé vart ju som sagt att skriva ganska så hårda villkor och riktlinjer, Men som sagt, släppa på det något för att visa en Good Will för kunden. Men jag förstår vad du menar :)

    Håller helt med dig gällande fri frakt gränsen vid retur, Men övervägde riskerna som så att riskera -29 kr i kassan för varje enskild köp eller riskera en en och annan förbannad retur kund då och då.. Jag hoppas givetvis att dom kunder som gör en retur förstår som hamnar i denna situationen. Men än en gång kan man dra nytta av sin good will, väljer kunderna att behålla varor med hög förtjänst på aviserar man självklart inget för ett fd fri frakt erbjudande..

    Jag förstod inte den sista delen i ditt svar riktigt, Kan du skriva om sceneriet vad som gäller ?

    Tack för svar Prix!

    #161657
    Sonny
    Deltagare

    Varierar på produkt till produkt, jag håller på att lansera min första e butik och gör väldigt mycket inköp just nu, men eftersom den inte ligger uppe gör det inte mig nått att välja China post, det är prioriterings fråga helt enkelt och varierar :)

    Jag kan ha helt fel och vill inte bli sågad för detta nu, men min uppfattning är att Aliexpress är “any who” som vill tjäna en extra slant i kina, köpa billigt och sälja dyrt, alltså inga fabriker.. Dessa såkallade “any who” säljare har ju i sin tur en inköps kanal i kina :) , hitta den och du köper in kinesiska grossist priser :) Tidskrävande : JA. Lönsamt : Berors på hur du värderar din tid :) ,

    Men som sagt, Man skall alltid hålla alla dörrar öppna :) ,

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 20 totalt)