Forumsvar skapade

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #116739
    Yoki
    Medlem

    Ingen kan anklaga skatteverket för god etik. De noterar precis vad de vill i sina revisorsanteckningar utan att låta dig justera dem över huvudtaget. Bry dig inte om etik över huvudtaget. Att du talar om att du spelar in kan vända revisorn emot dig, och du kan få en ofördelaktig revision. Banden är till för att användas om det värsta inträffar, genom att informera dem i förväg gör det färre misstag.

    #109326
    Yoki
    Medlem

    @Nicklas 3765 wrote:

    behöver du inte oroa dig.

    Du har all anledning till att oroa dig. En revision är alltid slumpmässig och det handlar mer om hur mycket du fjäskar för revisorn än i vilken ordning dina papper är.

    Se till att ta med en diktafon till revisionen annars råkar du ut för överaskningar när du läser igenom minnesanteckningar sedan. Det är mycket svårt att hävda att du inte sagt något om revisorn skrivt det i minnesanteckningarna även om det är ren lögn.

    Lämna inte ut någon information frivilligt, dvs bladdra inte utan vänta på frågor. När du får en fråga notera denna och be att få återkomma skriftligen. Fråga gärna även efter syftet med frågan och anteckna denna.

    Begär i efterhand att få ta del av minnesanteckningarna innan du besvarar några ytterligare frågor.

    Läsa noga på om revisorns ansvar vid revision och notera de fel de gör, du kan ha nytta av dessa senare.

    Ta revisionen på allvar! För det mesta går det bra, men man hoppas på det bästa men förbereder sig för det värsta.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)