Amazon i samtal med EU – vill ta kassafri butik till Europa

Har nu registrerat både namn och slogan i Storbritannien.

Trots att Amazons personallösa butik på grund av bland annat teknikproblem knappt har hunnit få upp portarna i e-handlarens hemland USA, har det under en längre tid ryktats om en expansion. Redan i december kunde vi rapportera att Amazon skulle ha registrerat varumärket Amazon Go, som butiken heter, i Storbritannien.

Liknande registreringar i EU

Nu har ännu en brittisk registrering gått igenom - nämligen den av Amazon Go.s slogan "No Queue. No Checkout. (No, Seriously.)” Amazon ska ha tackat nej till att kommentera utvecklingen, men enligt USA Today pågår liknande varumärkesregistreringar hos EU:s myndighet för ändamålet.

Annons

Amazon Go i Seattle har hittills endast öppnats för Amazons egen personal, som kan plocka vad de vill ha i affären och sedan gå därifrån utan att betala på vägen ut. Kostnaden för varorna dras istället från kundens Amazon-konto genom en app i dennes mobiltelefon.

Utöver Amazon Go-butiken i Seattle har Amazon nu även öppnat vad som ska vara två click-and-collect-affärer med drivethru-service i sin hemstad. De säljer också livsmedel och är hittills endast öppna för företagets egen personal. 

Annons