Frontmen köps upp igen – RNB stärker egna e-handeln

Efter drygt ett halvår får Frontmen.com en ny ägare igen.

Så sent som i mars i år kom nyheten att e-handeln Frontmen hade förvärvats av det anrika herrskrädderiet SIR of Sweden. Satsningen, som enligt SIR of Swedens vd Mats Ljungström då var tänkt att “skapa den bästa tänkbara kombination av det traditionella och framtida entreprenörskapet inom konfektionsindustrin” visade sig dock inte bli särskilt långvarig.

I dag meddelar nämligen företaget att Frontmen, som grundades 2008 av TV4-profilen Oscar Arrsjö, säljs vidare till modekoncernen RNB.

Annons

"Passar vår strategi perfekt"

RNB, som av försäljningssiffrorna att döma har haft det ganska kämpigt med sin egen herrsatsning Man of a Kind, ska enligt ett pressmeddelande från företaget använda sitt nya förvärv för att “utveckla de digitala kanalerna”.

- Det här förvärvet passar vår strategi perfekt och stärker oss i vår satsning mot att bli den självklara destinationen för exklusivt herrmode på nätet. Frontmen är en pionjär inom herrmodesegmentet på nätet med ett komplett koncept vad gäller både ett starkt sortiment och ett inspirerande innehåll, säger Marcus Uggla, chef för Man of a kind.

"Kommer öka RNB:s e-handelsfokus"

Köpet innebär att Frontmen blir en del av RNB-koncernen, där bolaget får sällskap av varumärken som Brothers, NK och Polarn O. Pyret.

- Det är bara att gratulera alla parter i denna affär. Att få bli en del av några så erkänt duktiga varumärkesbyggare som RNB, nyttja deras infrastruktur och kunnande är en stor ära i sig. Dessutom är jag helt övertygad om att Frontmen kommer bidra till att öka såväl Man of a Kind som RNBs e-handelsfokus, vilket gör detta till en fantastisk möjlighet, avslutar Mikael Wintzell, som genom riskkapitalbolaget Wellstreet är en av delägarna i SIR of Sweden.

Frontmen blir en del av RNB-koncernen från och med den 1 november 2017. Parterna har inte velat avslöja köpeskillingen, men skriver i pressmeddelandet att den “delvis baseras på den försäljning som genereras av förvärvet under de första 18 månaderna”.

Annons