Grebban rekryterar House of Dagmars e-handelschef

Poddkollegan blir affärsutvecklingschef.

Sophie Soop, som är e-handelschef på design- och e-handelsföretaget House of Dagmar, byter jobb. Ny tjänst får hon hos ingen mindre än e-handelsprofilen Anton Johansson och hans webb- och designbyrå Grebban, där han nyligen tillträdde som vd.

LÄS ÄVEN: Anton blir vd och Grebban krokar arm med Storm

Annons

Sophie Soop blir nu affärsutvecklingschef för Grebban.

- Jag är oerhört glad över att Sophie Soop, en av Sveriges duktigaste e-handelschefer, ska börja på Grebban. Med sin unika erfarenhet av att driva upp e-handeln hos ett premiumvarumärke, kommer hon att tillföra mycket både för oss och våra kunder. Det här är också en stark satsning på att skala upp vår rådgivnings- och affärsutvecklingsdel av Grebban, där vi med spetskompetens hjälper våra varumärkes- och retailkunder att lyckas med sina onlinestrategier och e-handel i synnerhet, säger Anton Johansson i ett pressmeddelande.

Startade podd ihop

Anton Johansson och Sophie Soop är dock inte helt obekanta med varandra. Tidigare har de drivit Modebusiness, som de startade för drygt ett år sedan.

LÄS ÄVEN: Ehandelspoddens grundare lanserar ny podd

När Sophie Soop nu lämnar House of Dagmar blir det efter fyra och ett halvt år på företaget. Under sin tid på företaget drev hon igenom flera e-handelssatsningar.

LÄS ÄVEN: Vintagebutik nästa steg i House of Dagmars e-handelssatsning

Det är något hon nu hoppas kunna fortsätta med.

- Många varumärken inom premiumsegmentet står inför en stor, ännu ej nyttjad tillväxtpotential online. Vinnarna blir de som utöver en fin produkt och stark varumärkesnärvaro kan anpassa sin affärsmodell med digitaliseringen i fokus. Det ska bli kul att få skapa ett erbjudande som hjälper dessa nå nya höjder , säger Sophie Soop.

Annons

Hennes fokus under 2018 kommer nu att ligga på utveckla Grebbans erbjudande mot premiumvarumärken, vilket redan idag är en växande del av byrån.

- På retail- och e-handelsmarknaden är brands det som sticker ut som de snabbast växande vinnarna just nu. Med Sophie Soop i teamet vill vi utveckla vårt redan starka erbjudande till de här aktörerna med branding, design, webbutveckling och digital strategi, säger Anton Johansson i pressmeddelandet.

Annons