Vaimo sätter fot i Japans starkt växande e-handelsmarknad

Den svenska Magento-leverantören stärker nu närvaron i Japan.

Vaimo som ska vara ett av Sveriges största konsultbolag inom näthandel öppnar nu kontor i Japan. Bolaget, som jobbar med open source-plattformen Magento, öppnade nyligen kontor i Dubai och nu är det alltså dags för ytterligare expansion.

Det nya kontoret i Tokyo kommer efter att Vaimo i september 2015 ingick ett partnerskap med Transcomos som ska vara ett av Asiens största e-handelsbolag. Tokyo-kontoret kommer att bemannas av nyanställda samt befintliga anställda på Transcosmos.

Annons

- Vi ser en stor efterfrågan på skalbara e-handelsplattformar som Magento i Japan, både från kunder inom B2C och B2B. Vår framtida plan är att öka vår närvaro även utanför Japan och erbjuda våra tjänster på fler marknader, säger David Holender, VD på Vaimo.

Japan ska enligt Vaimo vara är en välutvecklad e-handelsmarknad. Tre fjärdedelar av invånarna ska handla på nätet och 89 procent av e-handelskunderna har genomfört ett köp från en mobil enhet.

Under 2015 omsatte e-handeln i Japan nära 105 miljarder dollar och marknaden hade en tillväxt på 14,6 procent inom B2C, enligt siffror från Japans Ministerie för Ekonomi, Handel och Industri.

Annons