Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Tips på affärssystem?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #97060
    nmn
    Deltagare

    Är det någon här som jobbat med de lite större affärssytemen och som kan ge tips på vad man bör kika på. Alltså nivån över Mamut och Visma Administration träsket.

    Vi är ett tillverkande (åtminstone monterande) företag så systemet måste kunna hantera materialstyrning och kunna allokera komponenter för framtida order. Vi har bara en del av sortimentet på lager och varje produkt köps oftast in från mer än en leverantör beroende på vem som kan leverera och som har bäst pris. Priser och tillgång/ledtider ändras konstant så detta måste kunna hanteras in inköpsmodulen.

    Vi rapporterar till El-Kretsen och REPA så systemet måste kunna hålla reda på vikter av importerade komponenter samt vikter av emballage papper/plast.

    Det måste vara baserat på en riktig SQL databas och det måste finnas ett API mot systemet så man kan integrera mot externa program ex. webbshop.
    Man bör kunna bygga om och anpassa alla dialoger i programmet så man kan skala bort onödor och lägga till egna fält och funktioner. Det skall inte vara så komplext att man är tvungen att anlita konsulter för installation och anpassningar, en normalbegåvad civilingenjör med begränsad tid måste kunna förstå hur man skall göra utan veckor av manual-läsande.

    Vi kör helst Mac som klienter så gärna en platformsoberoende lösning men inget moln-program.

    #133175
    Parvelito
    Deltagare

    Kika lite på Monitor är mitt tips.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.