Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 25 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #175976
    Gamsun
    Deltagare

    Sökmotoroptimering tar tid – I alla fall om det är fler än du som vill synas på ett visst sökord. Om du vill ha snabba resultat medan du funderar på hur du ska jobba med SEO (och som David säger, ökar din “trust”), så tycker jag att du ska börja med det här:

    1. Leta upp en duktig leverantör för Google Adwords-annonsering. Det finns en hel uppsjö, så sök igenom forumet och följ diskussionerna först. Testa dig fram, och tänk på lönsamheten.
    2. Leta upp ett par duktiga affiliate-nätverk. Jag rekommendera Adrecord och Adtraction. Förhandla bort alla fasta kostnader eller välj ett annat nätverk. Du betalar då enbart provision för faktisk försäljning.
    3. Ta kontakt med relevanta bloggar och erbjud dem presentkort i butiken om de tipsar om dig.

    Läs under tiden på lite om SEO och vad som krävs idag, så är jag säker på att du hittar en duktig leverantör även där.

    Lycka till!

    #175975
    Gamsun
    Deltagare

    Eller… så gör ni en egen pop-up och ökar era “kundförfrågningar” själva.. Det finns en hel härlig uppsjö av dem gratis t.ex här – 45+ jQuery JavaScript CSS Popup Window Dialog Box.

    Och även för ovan tips betalar ni endast om det ger kunder. Ska vi säga att vi delar på intäkterna? ;-)

    Allt gott!

    #175027
    Gamsun
    Deltagare

    Hör av dig på magnus@gamsun.se och inspirera mig med några av dina filmer?

    Allt gott!
    /Magnus

    #152083
    Gamsun
    Deltagare

    Den här diskrimineringen som sker av ehandelsbolag är DET största hindret för ehandeln att fortsätta att utvecklas. Att inte få sälja vissa produkter, att få högre priser än fysiska handeln och att få vänta längre på leveranser är precis sådant som kan välta en hel affärsidé.

    Med det i ryggen träffade jag för ett par veckor sedan Svensk Dístanshandeln nya VD Jonas Ogvall och berättade om hur svenska ehandelsbolag diskrimineras. Han återkopplade efter mötet med att han kommer att göra en större insats på ämnet och kontakta respektive branschorganisation för att lyfta ämnet. Ingen lösning på problemet, men tveklöst ETT steg i rätt riktning.

    För att Jonas ska få så mycket hävstångseffekt som han bara kan så uppmanar jag nu ALLA som har råkat ut för diskriminering på ett eller annat sätt från leverantörsledet att skicka ett mail till Jonas där ni beskriver er upplevelse och vilket branschorganisation som problemet härrör. Ni kan givetvis vara anonyma, men det behövs också bolag som vågar fronta problematiken för att få till en förändring. Tillsammans kan vi verkligen påverka!

    Ni når Jonas på Jonas.Ogvall AT svenskhandel.se.

    Jag kommer att försöka ta detta vidare på Emeet där jag nu för första gången äntligen kan delta som 100% deltagare, utan att behöva tänka på att arrangera evenemanget! Hoppas få se alla er där för att diskutera vidare! :)

    //Magnus

    #145059
    Gamsun
    Deltagare

    Nu har artikeln släppts även digital på deras sida! Varmt välkommen att läsa och diskutera! :)

    ?Så säljer vi mer på nätet? – Driva Eget, starta eget fretag, tidningen fr smfretagare

    #143701
    Gamsun
    Deltagare

    Hittade det här inlägget av en slump när jag kollade uttaget’s egna träffbild på Google, haha!

    Det var kul att vara med!

    Ha det topp!
    //Magnus

    @fotofyndet 41919 wrote:

    Uttaget.se:s och Emeet:s egen Magnus Lundin är med i senaste numret av Anders Anderssons tidning Driva eget. Läsvärt om hur man får varje kund att handla mer och att komma tillbaka.

    Det var ju bara ett par nummer sen som Tonerkungen var med också.

    För övrigt en ganska bra tidning som jag får av någon anledning, troligen mitt Eget-medlemskap i Unionen.

    #143516
    Gamsun
    Deltagare

    Trots att det är svårt att bli helt matt bara av att tänka tanken på en långt utdragen rättslig tvist, så är jag helt ärligt trött på spottloskorna mot Svensk e-handel. Stort tack för din input såhär långt!

    @Parvelito 42519 wrote:

    De kan säkert formulera en stämningsansökan om intrång i immateriella rättigheter bla bla bla. En stämningsansökan som de saknar rimlig anledning att tro att de skall vinna, men det är inte det som är meningen.

    Det är en stämning som tingsrätten inte kommer ta i på flera år, utan istället skickar din advokat och deras advokat diverse skrivelser till varandra. Notan växer och till sist är den där enda procentens chans att de får rätt ganska avskräckande, eftersom advokatkostnaderna tillsammans kanske uppgår till en kvarts miljon eller mer än så. Förloraren får betala. Utöver det skall läggas din tid.

    Frågan är om de har råd att “skrämmas” så långt, men många vet att hotar man med advokat så orkar en del inte fortsätta bråka. Det är inte värt det.

    #143514
    Gamsun
    Deltagare

    @Jimmy Öström 42514 wrote:

    Hela tiden!

    Varför i hela friden ska vi acceptera det? Är det inte dags att Ehandeln får den respekt den förtjänar?

    #143513
    Gamsun
    Deltagare

    Stort tack Parvelito! Dina ord nedan klingar precis överens med mina erfarenheter och tankar. Vad skulle de potentiellt kunna stämma mig för om vi ser till att radera samtliga produktbilder, ta bort deras logotyp från sidan samt vara noga med att dels uttrycka deras rätt till varumärket?

    @Parvelito 42512 wrote:

    Min tolkning, är ingen jurist, men har suttit som säljchef i tio år på en grossist och understundom hanterat en del sådana här konkurrensfrågor.

    1: En leverantör kan förbjuda vidareförsäljning av produkter enligt avtal, t.ex. att Volvos återförsäljare i Luleå inte annonserar i Umeås eller Östersunds tidningar. Eller för den delen listar sina bilar på annat län på Blocket. Men om någon åker från Umeå för att köpa en bil som står i Luleåhandlarens hall så får han så klart sälja. I det här fallet torde det finnas någon form av avtal mellan leverantören och grossisten som uppenbart inte reglerar detta eftersom de hoppar på dig istället.

    Vilken prisnivå du håller är irrelevant.

    2: Man väljer vem man vill göra affärer med, och de vill inte göra affärer direkt med dig, varför du istället får göra affärer med deras grossist. Det är inte konstigare än att Volvo pekar på sina återförsäljare när en privatperson eller företag vill köpa bilar direkt av dem. Att ange något skäl är dumt, för då öppnar det för diskussioner.

    3: Naturligtvis finns det en upphovsrätt produktbilderna och kontroll av varumärke med logotyp. Det kan man hindra andra från att använda.

    Summa summarum: De kan neka att sälja till dig. De kan aldrig förbjuda dig att sälja något som du ärligt har köpt inom EU. De kan förbjuda dig att använda produktbilder, produktblad och logotyp. Dock ej varumärkesskyddade namn så länge du anger att det är ett varumärkesskyddat namn som de har rättigheterna till.

    #143506
    Gamsun
    Deltagare

    Ju mer jag läser, desto mer uppenbart blir det att det är ett brott mot konkurrenslagen med tydlig diskriminering av oss ehandelsföretag.

    Är det någon annan som har råkat ut för detta?

    Senaste källa: http://www.kkv.se/upload/filer/trycksaker/infomaterial/lilla_konkurrensboken.pdf

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 25 totalt)