Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 18 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #167528
    Kenan
    Deltagare

    @Jimmy Öström 68786 wrote:

    Oj, du får nog ta och lära dig SEO innan du anställer ser jag. Tror inte du har koll på hur mycket som faktiskt kan gå fel med SEO bara för någon tror sig vara “expert”……

    Hur drog du den slutsatsen från den texten?

    #167526
    Kenan
    Deltagare

    @Jesus 68779 wrote:

    Har provat massa svenska SEO byråer och den ena är sämre än den andra och onödigt dyra,

    För 1000 kr i månaden får du upp dina sökord på top 1-10 istället för att betala 5-10,000 till svenska jönsar inom SEO branschen

    Du hittar många bra produkter på

    SEO – Link building

    Just denna har fått enormt mycket lovord från dom som köpt paketet

    ★★ SEO Envy is LIVE ★★ MASSIVE High PR Network + PR Alchemy = Rankings Domination!

    Tack för tipset, ska kika på det, men iom att det är black hat är det nog inget för mig.

    @Ekraft 68783 wrote:

    Jag tycker kanske inte att detta är världens bästa idé, och tänkte förklara varför. En hyfsat insatt person med lite arbetslivserfarenhet på det här området och som är skapligt självgående kostar en del pengar att anställa. 35-40kkr/månad är ingen orimlig lön, och det är svårt att hitta sådana här personer som varit långtidsarbetslösa och går att anställa med stöd. Det går kanske att hitta en 20-åring som säger sig kunna SEO och vill göra jobbet för 22kkr/månad eller så, men frågan är vad man sedan gör när tre sajter hamnat i frysboxen för att denne fått alla sina kunskaper om SEO på WN utan att ha testat något i praktiken. Vem skall ge handledning om vad man kan göra och inte?

    Om personen sedan skall ha kollektivavtalsenliga arbetstider (37-38h/v), semester, vara hemma med influensa någon gång per år, lite VAB, kanske lite föräldraledigt etc. så har vi kanske 1600 arbetstimmar per år att fördela kostnaden på. Det blir ungefär 400-450kr/timme med försäkringar, pensionsavsättning m.m. Och så behöver personen ifråga en arbetsplats och arbetsredskap i form av telefon, dator, programvaror, papper, penna. Kanske behöver träffa någon som man jobbar åt öga mot öga för att det skall klicka till och man skall förstå. Kaffe och rent av en uppmuntrande semla en fredag. En 50-lapp per arbetad timme är en mycket rimlig schablon att det kostar att ha en person arbeta.

    I det här ligger inte en enda minut av fortbildning, att hålla sig ajour med vad som händer, experiment och analys. Det är rimligt att man för en anställd som jobbar mycket med aktuella kunskaper avsätter åtminstone 10% av arbetstiden för att hålla sig underrättad om vad pandor och frysboxar innebär, och varför man inte skall ödsla tid med att twittra ut länkar var tionde minut. Tid för att experimentera lite med en del rön som kommer fram, så att man inte sätter någon av ens arbetsgivares sajter i frysboxen. Sätta upp lite bloggar och liknande som man kan använda för att sprida länkar.

    Antalet timmar att jobba blev ytterligare lite färre. Är man tio som delar rakt av på en person får man kanske 3 timmar i veckan eller 150 timmar per år för en kostnad av 75.000kr eller så.

    En ytterligare aspekt på det hela är att den här personen man anställt har hamnat på ett ställe där det är svårt att avancera och göra karriär, där det saknas likasinnade arbetskamrater att utvecklas med, där det är svårt med bonus eller ens övertidstillägg ifall man skulle vilja jobba lite hårdare och tjäna mera. Ett ställe där årets kickoff är en jultallrik på Stadshotellets lunchrestaurang en gråmulen onsdag i December. Det gör att man relativt ofta får rekrytera ny personal eftersom den tidigare anställde sagt upp sig och gått vidare i livet.

    Hej.

    Tack, många bra tips och tankar.

    Men om jag anställer en konsult så tar han också betalt för allt sånt eller? Han räknar ju med i sin arvode om han blir sjuk, alla kostnader, tiden han slösar på annat mm?

    Vi har ca 20 anställda nu och en hel säljavdelning där man kan avancera och öppna eget, så om den personen gör ett bra jobb ser jag ingen anledning att den också kan göra det samma.

    Det sista håller jag inte med om dock. Nu antar jag att du pratar om dom bästa och jag är inte ute efter en sån. Vi har ju en som jobbar med vår ekonomi och stortrivs. Det finns sjukt många ekonomer där ute och tänk om jag hade tänkt så att den här personen kommer gå till E&Y så fort den lärt sig.

    För det första så tror jag inte att det är så lätt att få jobb inom SEO. Jag blir uppringde av företag hela tiden som säljer dom tjänsterna, hade det varit mycket jobb inom den branschen så hade dom inte behövt ringa hela tiden. SEO känns samma som grafiskt designer eller webbdesigner, det är en bransch där många har lärt sig hemma i sovrummet hur man gör det och nu är alla helt plötsligt experter. Magnus Bråth får gärna rätta mig om jag har fel.

    Det är jättebra att du räknat lite högt, men att den personen kommer kosta mig/oss 62500 kr i månaden är lite väl högt tror jag :/

    Och nu pratar jag inte om dom som är bäst i branschen, utan om branschen i allmänheten. Självklart finnas det såna du pratar om, det finns det i alla branscher, och som entreprenör så tycker jag att det är jättebra att personer tänker så.

    Livet ser dock ut så för ca 90% av alla som arbetar i Sverige, deras höjdpunkt på året är “jultallrik på Stadshotellets lunchrestaurang en gråmulen onsdag i December”

    #167521
    Kenan
    Deltagare

    @Magnus Bråth 68678 wrote:

    Först måste jag säga att det här låter som ren dårskap i mina öron, det är mycket svårare att rekrytera en sökmotoroptimerare än att hitta en bra byrå (ofta rejält mycket dyrare också).

    Med det sagt så tycker jag också att det är spännande och en intressant lösning och jag hjälper gärna till med att pusha ut att ni vill hitta någon i de kanaler jag har där det finns gott om sökmotoroptimerare som kanske kan tänka sig byta jobb. Säg till när ni specat upp vad ni letar efter så ska jag se till att promota platsannonsen.

    Tack för dina åsikter och erbjudandet. Det är säkert mycket svårare, men att rekrytera en bra byrå är rätt så dyrt. Jag söker inte den bästa, utan någon som är helt ok räcker jättebra. Jag läste din inlägg i bloggen bl.a. om hur du tycker att dina kollegor är för billiga och då jämförde du hur mycket kunden tjänar jämfört med hur mycket dom betalar för tjänsterna. Det var en av orsakerna till att jag kom på den här iden.

    Jag åkerkommer när jag samlat ihop tillräckligt med intresserade företag =)

    @mephisto73 68722 wrote:

    Jag tycker inte du ska låta dig nedslås av kommentarerna här. Som någon sa så är SEO inte rocket science. Håller man sig borta från black hat så handlar det egentligen om on-page-optimering och att jobba för att få legitima, naturliga länkar från sidor med hög länkkraft.

    SEO-experternas gamla formel med spambloggar, forumspam, länkfarmar och diverse fulspel har tack och lov blivit allt mer marginaliserat, och även straffat, av t.ex. Google.

    Nackdelen är givetvis att det blir allt svårare att som liten aktör att nästla sig in på förstasidan i sökresultaten.

    Det finns fördelar med att ta in någon som är bevandrad i SEO och få honom under eget tak s.a.s. Du slipper t.ex. stå för en SEO-byrås overhead med tjusiga lokaler och vinstkrav. Du får extremt god inblick i och kontroll över vad som görs. Din anställde har sin lojalitet mot ditt företag, snarare än mot SEO-byrån. The list can go on.

    Sen är det säkert så att det är svårt att hitta den “bästa”, och det medför ett större ansvar och åtagande jämfört med att köpa in tjänsten. Men det är ingen tvekan om vad jag hade valt, om jag hade möjligheten att välja.

    Det gör jag inte, men det är skönt med tips och åsikter, speciellt då jag inte kan mycket om den här branschen.

    Jag håller med dig, och det är exakt av den anledningen som jag tänkte testa det här. Då slipper den personen betala hyran, el, jaga kunder, sköta fakturering, bokföring och ja, listan kan göras hur lång som helst.

    Jag är inte ute efter den bästa, utan bara någon som kommer göra bättre jobb än mig =)

    #167429
    Kenan
    Deltagare

    @FredrikGust 68653 wrote:

    Tänk bara på att de skickligaste troligtvis redan har ett jobb och att det kan vara väldigt spretigt att dela upp arbetet på flera bolag om omfattningen blir för liten. En anställd kommer ständigt behöva kompetensutvecklas och lägga tid på annat än SEO. Köper man någon för 20 timmar per vecka kanske den effektiva tiden bara är 10 timmar. Man måste dessutom betala lön även under lågsäsong samt att den anställde ska ha semester och kan bli sjuk.

    En skicklig konsult med kollegor och ett kontaktnät att diskutera och hålla sig uppdaterad med kan göra ett flera gånger bättre jobb än en duktig junior.

    Om omfattningen per bolag är mindre än 50% skulle jag råda er hyra in tjänsterna i stället. Då kan man dessutom växla mellan ren SEO och copytextskrivning beroende på behov och samarbetspartner.

    Tack för ett jättebra svar.

    Tanken är inte att hitta den bästa på marknaden, men någon som kan göra jobbet bättre än mig i alla fall. Jag vill ju gärna lägga min tid på det jag tycker är roligt och det jag är bra på.

    Det är inte tänkt att dela upp på flera bolag, utan att den personen blir anställd via mitt bolag och sen gör jobb åt andra, samma som dom gör på ett SEO byrå. Fördelen är att om vi går ihop några ehandlare så kan vi pressa ner priset och jag kan ställa upp och ta hand om den ekonomiska biten och bokföringen. Jag tror att vi kan spara ganska mycket där.

    Det var lite det jag menade, om vi anställer en så kommer den effektiva tiden vara längre hoppas jag.

    Tack så jättemycket för ditt svar, mycket bra synpunkter du tar upp.

    Jag har fått PM från flera som är intresserade, nu måste jag bara klura ut bästa upplägget.

    #167404
    Kenan
    Deltagare

    @Fru Bad 68646 wrote:

    När jag blir större är jag interesserad av dette, bra tilltak!

    Men en möjligens dum fråga från en novise som mig:
    Du skriver:” Det jag kommer behöva är någon som sköter adwords och SEO (skriva artiklar, bygga länkar, on och off page mm)”

    Sköter adwords och SEO vet jag vad är. Men vad mener du med artiklar, vilken artiklar…? til produkterne?
    Och vilken länker, och sist: vad är on och off page….?

    Den visa den frågar…. ;)

    Tack.

    Skriva artiklar som dom publicerar på nätet för bättre seo. Ex blogginlägg, kataloger osv.

    Onpage är det som sker på min webbshop, off är det som sker utanför den (ex blogginlägg, inlänkar mm)

    Sen kan det även vara till på produkterna. Planen är att anställa någon som är riktigt duktig och då får han fria händer, tycker han att vi ska skriva om text till produkterna, ja då gör vi det =)

    #167394
    Kenan
    Deltagare

    @mephisto73 68627 wrote:

    Vi kan vara intresserade, beroende på anställningsform och hur stor “andel” det är fråga om. D.v.s. hur vilka belopp under hur lång tid det skulle vara tal om.

    Jag har fått jättemånga intresserade nu så jag kommer lägga ut en annons på Arbetsförmedlingen imorgon.

    Du bestämmer själv hur stort “andel” du vill ta del av. Dock så tänkte jag att sånt måste man säga en månad i förväg så att vi kan planera och fördela arbetet. Han kommer vara anställd via mitt AB och sitta här på kontoret, så allt sånt sköter jag, även med hans lön, arbetsgivaravgifter och liknande.

    Det jag kommer behöva är någon som sköter adwords och SEO (skriva artiklar, bygga länkar, on och off page mm)

    Sen så får alla beskriva sina behov, men tanken är att anställa någon som är bra på SEO och adwords så det kommer vara huvudsyftet.

    #166112
    Kenan
    Deltagare

    @Rikard 67176 wrote:

    Menar du på riktigt att det inte är du som har kopierat in texterna på din sida utan det är ett SEO-bolag som du anlitat som fått tillgång till din admin och kopierat in texter från andra sidor? Det skulle inte kunna vara så att det är du som kopierat konkurrenters sidor rätt av med avsikt att sedan ändra (förstås)?

    Hej.

    Du har svaret i texten. Då du ställer samma frågor så får jag refferera till mina svar som redan finns.

    Självklart kan det vara så som du föreslår, det kan vara så också att tomten brytit in sig på mitt kontor och klistrat in texten när jag inte var där.

    Då ni bara verkar vara ute efter att förstöra tråden och inte skickar pm till mig med era frågor så ska jag be en moderator dela på tråden och skapa en ny tråd där ni kan smutskasta mig så slipper ni gå off topic här =)

    #166102
    Kenan
    Deltagare

    @Peppe75 67165 wrote:

    Skriv unika texter. Använd H taggar, fet kursiv, utnyttja permalänkar, mycket text, välj sökord efter lokal efterfrågan. Skulle nog inte satsa all in för t-shirt som sökord då detta är galet tungt att jobba med, såvida du inte sitter på Sveriges bästa inlänkar. Som sidan ser ut nu så lär du tyvär inte få någon bra plats i serpen. Onpage optimera sida först därefter länka.

    Lycka till

    Tack. Jag är tyvärr inte så bra på det och har ingen tid att sätta mig in i det så jag kommer hitta någon annan som skriver texten åt mig =)

    Jag har kikar lite och kommer försöka satsa på sökord som består av flera ord.

    @ortax 67166 wrote:

    Tjenare Kenan,

    Jag kan börja med att säga att din sida är luftig och snygg, dock får man scrolla lite väl mycket för att få se produkterna på förstasidan pga din extremt stora h1.a. Du bör verkligen kolla upp denna texten. Inte alls bra med h2 och h1 i samma, och absolut inte dubbelt heller :).

    Men åter till designen på sajten. Försök få en liten kant på sidan. Nu flyter den ut för mycket på sidorna, även om du har bilden där på den snygga staden. Du kan ju försöka göra en border i bara början av sajten?

    Övrigt kan du ju förstora produktbilderna i kategori lite och ge köprutan i produktvy lite “space” på högersidan. Tycker även du kan göra om din meny lite också. En liten sak till. Lägg till denna koden i din css:

    {overflow-y: scroll;}

    Det gör så du alltid har din scrollbar uppe, då slipper man det där irriterande “vibrerandet” till vänster och höger varje gång man går till en ny kategori eller produkt.

    Jag gjorde även en snabbkoll på din sidas SEO, kan säga att du har mycket kvar på den delen, inte minst det jag skrev högst upp i detta inlägg utan även överlag. jag vill tipsa både dig och ditt SEO-bolag att läsa: SEO för e-handel

    Tro mig, du kommer ha nytta av det :).

    Lycka till!

    WOW tack så jättemycket!

    Ska se över alla dom detaljer. Jag ville bygga webbshoppen i magento i början, har även köpt en theme men så blev jag antagen till en start up via ebutik.se och kunde inte tacka nej.

    så ska se hur mycket av det du rekommenderar som dom kan ändra.

    Jättesnällt, tack ännu en gång =)

    #166101
    Kenan
    Deltagare

    @lunarmys 67164 wrote:

    Men.. hade du inte anlitat ett SEO-företag?

    http://www.ehandel.se/forum/marknadsfoering/6719-kan-ni-rekommendera-en-bra-och-serioes-leverantoer-av-search-engine-optimization-och-adwords.html

    Ja alltså det var ett företag som vi hade “anlitat”. Dom skulle ta hand om SEO och adwords och dom gjorde ett exempel för att visa oss hur sidan kommer se ut.

    Dock efter allt som har hänt igår så kommer jag inte anlita dom. Dom fick aldrig betalt utan skulle ta fram sökord till oss och visa hur många sökningar det var på dom varje månad, och efter att vi valt antal ord så skulle vi få ett prisförslag.

    Om du har nån mer fråga får du gärna skicka pm eller ställa i den tråden. Gärna tipsa om nåt företag också om du känner till nån bra i Göteborg.

    #166084
    Kenan
    Deltagare

    @Lastbryggan 67152 wrote:

    Vad menar du med att sidan är inte aktiv än?

    Så du menar att ditt SEO-företag har bl.a. kopierat Shirtstore’s FAQ rakt av, ändrat på en hel del frågor så att dem passar dig för att sedan när din sida blir aktiv skriva om alla FAQ.

    Då har jag genast en följdfråga, vad är det för SEO-företag du har valt att arbeta med?

    Ja alltså jag pekade om domänen för nån dag sen och väntar på besked från klarna så det går inte att handla än.

    Nu har jag tagit bort all text, men jag tror att dom bara bytt ut deras namn mot vår, inte andra större ändringar. Dom har kopierat från wiki och några andra sajter tydligen för att visa hur det kommer se ut.

    Dom håller på med att hitta sökord nu som dom ska optimera med texten enligt dom, och nu när jag pekade om domänen så följde texten med. Det är egentligen bara designen som är klar, inget annat, jag ville testa livechatten så därför pekade jag om sidan till den riktiga domänen.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 18 totalt)