Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 28 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #201561
    knofan
    Deltagare

    Vi är lite förhindrade att köra på Amazon tyvärr, finns det någon annan bra plattform för att bli av med överskott på?

    #187103
    knofan
    Deltagare

    Det där är inte lätt att se. Tycker det var helt makalöst att ni faktiskt lyckades se att det kunde vara ett bedrägeri.

    Vi har valt bort att ta emot kreditkortsbetalningar på det där sättet eftersom det i praktiken är omöjligt att veta om det är kreditkortsinnehavaren som faktiskt beställer.

    #187102
    knofan
    Deltagare

    Det här är ett pågående problem för alla, konsumenter som blir drabbade direkt och indirekt, e-handlare, polis och tex banker.

    Som e-handlare är det inte helt enkelt att verifiera äktheten hos en beställning. Faktum är att det är nästan helt omöjligt. Vi erbjuder till exempel inte andra betalningssätt än via Klarna, just av det skälet att det inte går att verifiera användaren om man inte använder bankid.

    90% eller mer av alla beställningar som vi får görs av individer med ett anonymt e-postkonto, tex hotmail.se, gmail.com och så vidare.

    Så till dina frågor.
    Jag tycker att man kan ställa krav på att en e-handlare skall vidta rimliga åtgärder. Att verifiera kunden med bankid är en sådan sak, i alla fall när när köpet är på litet större belopp och skall gå mot faktura. Men det finns problem med kreditkortsköp med, förstås. Men jag tycker också att man kan ställa krav på konsumenten. Jag har sett många exempel på id-kapningar för att man helt enkelt inte använt sina personuppgifter med förstånd. I min bransch är det rimligt att använda en metod som verifierar kunden innan köp men det kanske inte är det i alla branscher. Jag kan bara svara för mig själv.

    När det gäller juridiska aspekten borde du nog tala med en advokat eller liknande. Men utifrån ett företagsperspektiv så kan jag ju säga att du har full rätt att dra tillbaka ditt samtycke kring personuppgiftshanteringen. Det står ju i lagen. Vad du där emot inte kan kräva är att företaget själva skall bryta mot lagen och ta bort uppgifter som de måste spara. Till exempel data om fakturor och betalningar. Dessa måste vi spara i ett visst antal år oavsett hur köpet gått till, lagligt eller ej. Det står i bokföringslagen och det är något vi alla få ta för vad det är.

    #187065
    knofan
    Deltagare

    Skor online är svårt, riktigt svårt. Men det är inte omöjligt. Du behöver inte alls ha 1000s produkter i lager för att lyckas. Det finns andra faktorer som avgör.

    Jag kan börja med att tillägga att jag säljer skor på nätet. Vi är nischade mot en speciellt typ. Vår sida är ca 1,5 år gammal nu och vi omsätter dryga miljonen. Vi har ett varumärke.

    Om du säljer en okänd produkt så blir det knepigare att få kunder. Det som troligtvis kan hjälpa dig är att du har en sida som i övrigt genererar trafik. Det vill säga, du behöver inte annonsera för att få trafik till din sida.

    Okända varumärken är otroligt svåra att annonsera på och därför är det omöjligt att svara på vad annonskostnaden kommer att landa på för att få sälja ett par.

    För vår del betalar vi mellan 300-400kr per par när vi annonserar på google.

    Att jämföra en egen liten sida med Zalando och övriga drakar är inte lönt. Deras mål är helt olikt dina och därför bör man inte ta allt de säger för sanningar.

    #181101
    knofan
    Deltagare

    Dawy
    Jag tror inte problemet i din bransch är att ni jobbar gratis. Ingen som anlitat en SEO-konsult skulle hålla med om det.

    Jag håller med folke i det här fallet. Det är risken. För oavsett hur bra konsulten är så medför det en risk att lägga en massa pengar på bordet utan att veta vad som kommer hända. SEO resultat är inte garanterade, precis som resultat via google ads.

    Det är inte svårare att budgetera % av omsättning än det är av en fast kostnad. Det som skiljer är risken om det skulle skita sig.

    #187001
    knofan
    Deltagare

    Frågan om du kan få något svar som hjälper dig även om massor av forummedlemmar svarar på frågan :)

    Jag kan förstå att du måste försöka få fram en prognos. Men i så fall skulle jag nog leta bland e-handlare som säljer samma typ av av varor. Om du säljer bakplåtspapper och får svar från en e-handlare som säljer kläder så kommer det troligtvis inte hjälpa dig alls :)

    Marknadsföringskostnaden varierar våldsamt. Till exempel så betalar jag 5-6kr per klick på Google. Men en annonsör på till exempel lån kan betala 170kr per klick, eller mer. Beroende på sökord.

    Jag tror du måste vara lite mer specifik i dina efterforskningar. Och ta det försiktigt med lån, att vara e-handlare är ingen kassako för de flesta :)

    #187036
    knofan
    Deltagare

    Vi använder ju klarna och de har ju ett % sats på totalbeloppet, sedan spelar det ingen roll om kunden använder kreditkort, betalkort eller faktura. Det gör det ganska förutsägbart för oss.

    Om jag inte missminner mig så tar klarna 2,8% + 3,5kr per transaktion. Men det finns alltid ett MEN. Detta tar de även på de returer vi har. När väl transaktionen är gjord så spelar det inte någon roll fall kunden väljer att behålla varan eller om hen returnerar den, Klarna tar sin del oavsett.

    Den här kostnaden är ganska svår att beräkna och man måste ha god koll på sina returer för att kunna göra det. Har du hög returgrad så stämmer inte 2,8% alls.

    #186991
    knofan
    Deltagare

    Du kan också kolla in microsoft dynamics ax. Vi bytte till microsoft dynamics Nav för massor av år sedan och då gick vi även igenom Ax för att se om det var något för oss. Men jag har för mig att det var för tillverkande företag mer än för detaljhandel. Så därför blev det Nav för vår del. Men för er kanske det kan passa.

    #186929
    knofan
    Deltagare

    Bra idé. Tackar, jag skall kolla upp det. Har även kontaktat en byrå för att se vad prisskillnaden blir.

    #186880
    knofan
    Deltagare

    Hej

    Din farhåga är väl inte direkt oberättigad men jag har inte hört så mycket om det så jag är osäker på att vilket företag som helst kan göra en sådan sak.

    Amazon har fått kritik för detta tidigare. De har samlat in data om ett varumärke och dess försäljning, valt ut de bästsäljande produkterna, gjort billiga kopior och sedan sålt dem sida vid sida.

    Jag tror dock att det krävs ett företag med ganska stora resurser för att klara en sådan sak och jag tror också att de måste ha en fungerande säljkanal för det redan från början (som Amazon). Det räcker i regel inte med att veta vilken vara, pris och ställe för att bli framgångsrik. För detta är något som precis vem som helst kan få reda på om vilken vara som helst (nästan). Du har en hel uppsjö med saker “bakom” som skall fungera för att sälja.

    Vi sköter vår logistik själva så detta är inte ett problem. Men framöver så kanske vi kommer att lägga ut vår lagerhantering om det visar sig vara billigare/enklare.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 28 totalt)