Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 30 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #130133
    matthias
    Deltagare

    Till ersom prövat Textalk och använt deras import av semikolonbaserade filer så anser jag, när jag testade, Prestashop för ca ett halvår sedan att det var mycket besvärligare att importera en semikolonbaserad fil. Man skulle bland annat ha id för varje varugrupp/kategori. Man var tvungen att först skapa kategorin i shopen, sedan kunde man importera…

    Rätta mig gärna om jag fattade det fel när jag höll på….

    #118561
    matthias
    Deltagare

    Tänkte att jag skulle berätta ang återköp vad som hände mig i veckan.

    Vi hade skickat ut en mobiltelefon till en kund som sedan öppnade förpackningen (brutet sigill), öppnade förpackningen med instruktionsboken och startade upp telefonen, skickade in operatörens inställningar.

    Sedan meddelar kunden att han inte vill ha telefonen eftersom vissa funktioner inte fungerade med den telefonen. När jag får tillbaka telefonen så upptäcker jag att den var öppnad och “använd”. Returen godkänns naturligtvis men jag vill dra av 20% med hänvisning till att jag inte kan sälja den till fullt pris.

    Kunden meddelar då att enligt distanshandelslagen så har kunden rätt att göra sådana ingrepp i varan att den kan undersökas.

    Jag svarade då med att han inte hade behövt göra ingreppen för att ta reda på dessa funktioner, han hade kunnat läsa på tillverkarens hemsida samt kontaktat oss så hade han fått svar. Samt att köparen har en skyldighet att hålla varan i lika gott skick som när den mottogs samt att han inte få göra en mer omfattande undersökning än vad som krävs.

    Jag fick då svar från kunden att han hade kontaktat sin konsumentrådgivare och han hänvisade till att han var tvungen att göra denna undersökning för att få reda på den information han ville ha.

    Det slutade med att konsumentrådgivaren höll med om vår tolkning av lagen och vi får göra en återbetalning av totala priset – 20% och detta inom 30dagar. Naturligtvis gör man en sådan här utbetalning snarast för att få en glad och nöjd kund trots allt.

    #118505
    matthias
    Deltagare

    Vi har fått lära oss att alla ordrar från Malmöområdet med omnejd ska man kolla en extra gång. Kolla folkbokföringsadressen, ring dem, kolla personnumret, avstånd mellan kortutgivarens land och betalarens ställe, ofta svarar de inte ens på mail…

    #116494
    matthias
    Deltagare

    Måste bara kolla med Richie…

    Du kan väl inte lägga in ex en telefonorder i Textalk eller har du någon lösning på hur du ska kunna få in den ordern i systemet?

    #116356
    matthias
    Deltagare

    Vem vill inte byta från Textalk, dels detta men sedan lyckades de förstöra alla mina produkter när de skulle hjälpa mig att ta bort ett antal artikelgrupper som itne hade nåt innehåll. Detta höll i sig i 2,5dag innan jag blev tvungen att rensa hela shopen och lägga in allt på nytt igen… Detta tog ytterligare 3-4dagar och ändå var inte allt som fanns innan tillbaka.

    Jag har velat haft en offert sedan i januari och har fortfarande inte fått det. Nu bad jag om en till offert på ett annat jobb och det har nu gått ca 4veckor och jag har inte hört ett knyst av dem….

    Efter shopproblemet som varade i nästan en vecka så har jag bett om en ompensation men inte ett skit får jag till svar.

    Tyvärr finns det inget till deras låga pris med så mycket funktioner, annars hade jag bytt på en gång.

    #115245
    matthias
    Deltagare

    Det där känns bara som en taskig ursäkt till att man vill kunna tjäna mer pengar på företagare. Dustin är en koncern som är uppbyggd enligt följande:
    Koncernstruktur Dustin Group AB – 121.nu

    Dustin har funnits länge men Dustin Home är tämligen nytt och är säkert ett sätt att få fler marknadsandelar på samma sätt som Radars.se som är samma ägare som SIBA.se (Koncernstruktur SIBA HOLDING AB – 121.nu) detta är någon som bara blir vanligare och vanligare.

    Ofta ungefär samma sortiment men med olika priser.

    #115018
    matthias
    Deltagare

    Seke – Har du kikat på Brother HL-4150?
    En skrivare med färg, duplex och nätverk. Köper du då den större varianten av toner till den så ligger de runt 1200-1300:- per färg och den svarta inte mer än 700-800:-.

    Richie72 – Jag passar på att tipsa dig om en skrivare med låga kostnader per utskrift.
    Kika på en Samsung Ml-1915 där kan du köpa toner för under 800:- och då är det den större varianten med 2500sidor.

    Ha en bra dag!

    #115011
    matthias
    Deltagare

    Riktigt skoj att se och höra från din resa!! Spännande affärsmetoder de använder sig av!

    #112489
    matthias
    Deltagare

    pixie gillar jag skarpt!!

    #112144
    matthias
    Deltagare

    Som Parvelito beskriver så är första ordern det första målet men sedan måste man hela tiden utveckla sina mål och visioner samtidigt som man ser över sin affärsplan emellanåt.

    För mig så har målen nog varit lite för diffusa för oss själva redan från start men några grejer som vi pratade ihop oss om var att ombilda till AB men tjäna ihop pengarna först. Detta märkte vi kraschade ganska snabbt eftersom vi även ville utveckla sortiment och webshop en del. Nu är vårt nästa mål att ombilda till AB eftersom det i våra framtida planer ingår samarbeten med företag som kräver att vi är AB.

    Sedan är väl ett mål att vi ska få leva på vår verksamhet fullt ut en dag… och sedan får visionen bli att en dag bli ekonomiskt oberoende…

    Har man inga mål och visioner så kan man lägga ner…

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 30 totalt)