Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 65 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #185756
    Ricky
    Deltagare

    @ställningsshop.se 92813 wrote:

    Jag behöver hjälp med excel för att importera ca 9000 artiklar (kläder) jag har idag en lång excel som ska delas upp i olika artikelgrupper, storlekar, färger osv.

    Jag önskar hitta någon som kan utföra detta på konsultbasis och som även kan hjälpa till med liknande arbeten framöver.

    Tjena, tjena

    Jag kan hjälpa er med detta. Har tidigare jobbat mycket med data i Excel som systemansvarig för Veolia och TeliaSonera, men även direkt med e-handel för http://www.teknikdelar.se samt i egen regi (driver http://www.ra-rely.se som enskild firma).

    PM:a mig exakt vad ni behöver hjälp med så fixar vi säkert det…

    P.S. jag bor i Malmö så jag är “nära till hands” om det skulle behövas…

    #185631
    Ricky
    Deltagare

    Nu har jag inte jättestora data mängder att gå på, men för min del har det fungerat OK än så länge med rätt bra marginal (på den lilla omsättning jag har).

    Dock har jag märkt att folk har en tendens att chansa, som någon säger. D.v.s. all info finns tillgänglig för att kunna skapa sig ett bra beslut, men man tar inte till sig inte tid till att läsa igenom all info utan chansar på köp eftersom det ändå är gratis retur.

    Nu säljer jag unika varor (1 av var produkt) så ofta vill gärna folk ha varan, men jag kan tänka mig att returgraden ökar om det är “mängdvaror”…men det är bara en kvalificerad gissning…

    #185064
    Ricky
    Deltagare

    @jp2: tackar för infon ändå. Verkar ju något som PostNord kan fakturera. Med lite tur kanske det hittar sin väg in i Pacsoft också…

    #185333
    Ricky
    Deltagare

    @jp2 92375 wrote:

    Jag har gått över till att skicka saker med porto betalt. (kostar ungefär som varubrev + skrymmandeavgift på 12 kr. Men de verkar inte kolla så noga vad man anger… ) Är tyvärr inte spårbart dock.

    Sen har jag faktiskt inte fått någon straffavgift för varubrev än, förutom en försändelse som var en Varubrev Retur. Men det lär väl komma allt eftersom.

    Jag vet posten har något nytt på gång. Skicka Direkt Premium ska det heta.

    Synd att de förstörde Varubrev. Det var en av få saker jag tyckte fungerade bra.

    Är också intresserad av att höra alternativ. DHL frakt kostar som minst 51 kr inkls drivmedeltillägg.

    Ok, intressant! Du råkar inte ha mer info om det här “Skicka Direkt Premium”? Vi är många som har efterfrågat en tjänst likt Skicka Lätt fast för avtalskunder så att man kan ha det direkt i Pacsoft/Unifaun.

    Vore intressant med mer info om du har!

    #184793
    Ricky
    Deltagare

    Hejsan Sanna

    Din fråga är väldigt bred. Om du kan specificera ner det till ett par punkter (kanske de där du har flest frågor eller känner dig mest osäker på) så är det lättare att komma med råd och tips.

    /Ricky

    #184609
    Ricky
    Deltagare

    Jag säljer själv inte på Fyndiq, men har ändå följt debatten då jag tidigare jobbade på ett e-handelsbolag som då sålde mycket via Fyndiq.

    Står det inte i avtalet mellan säljare och Fyndiq att Fyndiq de facto köper in varan från säljare för vidareförsäljning till slutkund, eller är jag helt ute och cyklar?

    För i sådana fall hade man ju kunnat fakturera Fyndiq snarare än slutkund.

    Som sagt, ska låta det vara osagt. Det kan vara jag som bara svamlar…

    #184537
    Ricky
    Deltagare

    @gustalero: jag tror det är artikelnummer 790066 som menas. Denna kan vikas i både höjd 60mm eller 90mm.

    Har du någon officiell källa på att PostNord ändrar måtten på varubrev? Har sett att många pratar om det, men har inte hört något konkret från PostNord själv än…

    #183822
    Ricky
    Deltagare

    Kör själv Prestashop via Prestaworks och är hur nöjd som helst. En del design-ändringar har jag gjort själv dock men det finns “teman” att ladda ned (de flesta mot en kostnad dock).

    Modulerna är oftast väldigt enkla att installera. Det är ungefär som att ladda ner en plugin till webbläsaren, inte svårare än så. Vissa, som betallösningar, behöver man förvisso konfigurera, men det kommer man nog aldrig undan, oavsett plattform.

    #183599
    Ricky
    Deltagare

    @Motley Denim 90007 wrote:

    Du kan googla och sätta dig in i vad uttagsbeskattning innebär, troligtvis kan det gälla i denna situation. Kortfattat så innebär det att när ett företag läggs ner så kan materiella tillgångar i ett företag inte bara försvinna utan de anses då tillfalla ägaren av företaget och ägaren beskattas för uttaget av detta värde ur företaget. Det bästa är att du säljer varulagret för marknadsvärde till en från företaget sett extern köpare. Borde vara enkelt om det är second hand-kläder, värdet är lågt och second hand-butiker finns överallt. Se till att dokumentationen är bra kring försäljningen av lagret.

    Tack, precis vad jag har läst mig till nu också. I värsta fall får jag slumpa bort allt till förlust, bara jag blir av med det. Jag kommer snart dessvärre att vara beroende av a-kassan för mat på bordet, så företaget måste bara bort helt enkelt, oavsett om jag vill det eller inte.

    Hänger jag kvar i lagret och försöker sälja ut det till “rimliga priser” kommer jag ekonomiskt, som privatperson, att förlora på det i längden…

    #183593
    Ricky
    Deltagare

    Men…du vet inte ens vad det är för kläder det rör sig om?

    Det är second hand och vintage damkläder samt ett 60-tal vintage / second hand väskor. Med andra ord: det finns bara ett exemplar/storlek av vart plagg.

    Fortfarande intresserad?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 65 totalt)