Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 98 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #133319
    Stampelstugan
    Deltagare

    Tusen tack för din ovärderliga hjälp! Gott nytt år! :-)

    #133305
    Stampelstugan
    Deltagare

    I samma verifikation? Vad ska debiteras/krediteras då för att det ska bli rätt?

    4011 K
    4012 K
    1460 D
    4990 D (?)

    Men sen då, då blir där ju en diff på mellanskillnaden?

    #133291
    Stampelstugan
    Deltagare

    Liksom Elina startade jag företaget 2011, dock ett halvår senare och har bara varit igång 3 månader men jag kan inte säga att jag ser positivt på framtiden dessvärre… Har gått med skaplig förlust vilket förvisso var väntat eftersom jag köpt in lager och annat men försäljningen har gått sämre än väntat och jag står faktiskt handfallen till hur den ska bli bättre. :confused:

    Marknadsföring är svårt i den här branschen känner jag och eftersom det är en skapligt dyr hobby är det väl här det skärs ner när pengar ska sparas, då är stämplar inget man prioriterar i stugorna. Det är ju faktiskt (tro’t eller ej) något man klarar sig utan… :D

    Än är jag inte redo att ge upp men jag vettetusan vad som ska göras för att få till en vändning. Jag gratulerar verkligen er som lyckats med era företag, jag visste att det här inte skulle bli en dans på rosor men jag hade nog inte räknat med att det skulle vara så här tufft att lyckas.

    Nu har jag deppat ner tråden tillräckligt, återigen grattis och bra jobbat till er som går med vinst! Gott nytt år! :D

    #133290
    Stampelstugan
    Deltagare

    Jag lyfter den här tråden med en ny fråga som jag hoppas att någon kan hjälpa mig med.

    Det blir mitt första årsslut som företagare och jag har då förstått att här ska inventeras och bokföras lager. Jag har alla mina inköp på konto 4011 (inköp utanför EU) och 4012 (inköp EU). En inventering visar att lagervärdet är 1870,11 kronor lägre än inköpspriset eftersom jag använt vissa av varorna för att marknadsföra butiken men det har inte bokförts någonstans (min tråd om det här: http://www.ehandel.se/forum/ekonomi-foeretagande/2418-eget-uttag-vad-gaeller.html) eftersom det skulle märkas vid inventering vilket det nu alltså gör.

    Hur bokför man detta?

    Blir det rätt om man krediterar 4011 och 4012 och debiterar 1460? Vad händer då med de här 1870,11 kronorna?

    #132472
    Stampelstugan
    Deltagare

    Jag har Wikinggruppen på min butik och är 200% nöjd, butiken uppfyller alla de krav/önskemål du har (gå gärna in i min butik och kika). Du kan testa deras butik och det råder jag dig att göra, det var där jag föll för enkelheten i admindelen.

    Visst kostar det en slant men för mig är det värt det, jag kan INGENTING om programmering eller liknande så jag betalar hellre för att få allt färdigt, lätt värt pengarna! Dessutom har jag alltid fått ypperlig och snabb hjälp då jag behövt det. Kan inte nog poängtera att jag är nöjd ;)

    #129345
    Stampelstugan
    Deltagare

    @patrik1972 26811 wrote:

    Hej igen, nu har vi uppdaterat så att rutan ligger kvar lite längre och stäng knappen fungerar. Tror du det räcker?

    Mycket bättre :)

    #129114
    Stampelstugan
    Deltagare

    @matt 26621 wrote:

    För att få använda kontantmetoden krävs följande enligt skatteverket:
    1. Du är enskild näringsidkare.
    2. Du omsätter under 3 miljoner netto per år (exklusive moms).

    Alltså, nu får jag svar på frågor jag inte ställt… Jag har redan kontantmetoden och jag vet förutsättningarna för det, det var inte det jag frågade om. Och jag har redan fått svar på min fråga.

    #129113
    Stampelstugan
    Deltagare

    Där är en stängknapp men jag vet inte om den funkar? Det stänger sig i alla fall inte när jag klickar på den. Ska ni ha den här lösningen tycker jag absolut att den ska ligga lite längre och att stängknappen ska fungera :-)

    #129107
    Stampelstugan
    Deltagare

    @patrik1972 26618 wrote:

    Stämpelstugen…Det är verkligen märkligt att det går segt, vad sitter du på för uppkoppling? Vi har jobbat mycket med att optimera koden just för snabbheten och det går riktigt snabbt hos mig.

    När det gäller pop-up:en så undrar jag, tror du det blir bättre om vi lägger en längre tid på att den visas samt lägger en stängknapp i den. Anledningen till att vi skapade den var för att det skulle bli tydligt, även om man är “långt ner” på en kategori sida där man inte ser varukorgen.

    Till sist, när du klickar på fortsätt kommer du komma till en sammanfattning och där kommer det finnas en knapp “slutför Beställning”

    Vet inte om du såg min redigering av mitt inlägg, det gick bra mycket snabbare nästa gång jag provade så det var något tillfälligt :)

    #129105
    Stampelstugan
    Deltagare

    Nu såg jag just att du har sorterat efter “Typ av plagg” precis som jag efterfrågade men tydligen inte såg. Jag hade flyttat upp detta om jag vore du.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 98 totalt)