Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 22 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #146898
    Vedhemma_se
    Medlem

    På ehandel.org finns en leverantörsguide för ehandelssystem som kan vara intressant. Det är ingen viktning eller inbördes jämförelse (förutom själva storleken på företagen).

    Vill du ha en plattform utan egentliga begränsningar gällande utseendet finns SiteDirect. Det kostar dock en slant att köpa systemet.

    #143631
    Vedhemma_se
    Medlem

    @Dan 42652 wrote:

    Att säga att man inte behöver bry sig om det i en modern ehandelsplattform låter som arrogans eller inkompetens dock.

    Kan vara så att de bara uttryckt sig klumpigt. I vår plattform på Vedhemma är stödet inbyggt i plattformen, så där behöver man inte bry sig alls.

    #143099
    Vedhemma_se
    Medlem

    @Magento 42052 wrote:

    Sharespine är ett superbra alternativ. Att Wikinggruppen tar betalt för att integrera detta gör mig nästan lite upprörd. Kan inte tänka mig att någon open source leverantör skulle göra det.

    Varför ska Wikingruppen (och andra ehandelsleverantörer) leverera det gratis eller utan månadskostnad? De har kostnader för att underhålla kopplingen. Så fort något ändras i Visma eller Sharespine måste de lägga tid på att ändra sin kodbas.

    Om en utvecklare kostar 500kr/h att hålla igång (lön, arbetsstation, kontor, fikaraster osv osv osv) och ehandelsleverantören lägger 10h i månaden på att underhålla kopplingen (felsökning, buggfixning, ny funktionalitet osv – totalt 5000kr) krävs det i fallet med Wikinggruppen (bara ett exempel, jag vet inget om Wikinggruppen) att de har 125 installationer av Sharespinekopplingen för att gå runt.
    Visst, det är en startkostnad också, men det är inte gratis att utveckla kopplingar mot externa system. Kan mycket väl kosta flera hundra tusen per koppling, och e-handelsleverantörer behöver kopplingar mot tiotalet externa tjänster för att kunna sälja sina tjänster.

    #141532
    Vedhemma_se
    Medlem

    Jag brukar köra med webbläsarnas inkognitoläge (Ctrl+shift+n = “porrläget”) för att testa icke-personliga sökresultat. Det finns en GET-parameter för att göra detta också, men jag kommer inte ihåg vilken det är.

    #141111
    Vedhemma_se
    Medlem

    Jag kollade lite snabbt på deras lista över referenser. Gymgrossisten kör Askås, och om jag inte missminner mig så kör CDON en rejält utökad version av Incordias gamla lösning (Incordia köptes upp av Litium runt 2008/2009).

    Vilka Apptus är vet jag inte, men de levererar inte ehandelsplattformar till alla de som står under sina referenser. Därmed inte sagt att de inte jobbar med de. Helt andra affärsrelationer kan mycket väl finnas.

    #139937
    Vedhemma_se
    Medlem

    Om man definierar “stulen” som att din konkurrent laddar ner bilden och sedan lägger upp den på sin sida kan man egentligen bara hitta den genom bildsökningsfunktioner. Google har någon funktion på sin bildsök där man kan ladda upp en bild och därefter söker Google på liknande bilder.

    Om de däremot laddar in din bild direkt går det att spärra med såväl htaccess som brandväggsregler på din webbserver (beroende på leverantör, driftlösning osv).

    Men det bästa sättet är att jävlas med dina konkurrenter genom att vattenmärka dina bilder så de inte kan stjäla de rakt av.

    #139334
    Vedhemma_se
    Medlem

    Cookies – Knivhuset

    Google analytics -> Google Analytics

    En sak jag reklekterade över på din webbplats är att all kontakt ska gå via knivhuset.info medan domänen är knivhuset.com. Det går inte att surfa till knivhuset.info så det kan bli lite konfunderande. Använd .com-domänen istället är mitt förslag.

    #139262
    Vedhemma_se
    Medlem

    Mars är ett egennamn och ska skrivas med stor bokstav. “Jag hälsade på Dan när jag stod och kliade mig mitt på Dan hela dan” är således korrekt (om man nu tycker att “dan” är bättre än “dagen”. Det innebär också att man står på personen Dan när man hälsar på honom :D.

    #138789
    Vedhemma_se
    Medlem

    De använder mikroformat.

    Microformats
    hProduct Microformats Wiki

    Jag har inte byggt in det själv, men ett av sätten man kan lösa det på är att namnge CSS-klasserna på specifika sätt, i det här fallet namnger man klassen runt priset ‘price’ och valutan ‘currency’ (observera också att de använder titletaggen för att specificera valutan på ett mer internationellt gångbart sätt)

    #138006
    Vedhemma_se
    Medlem

    SiteDirect (sitedirect.se) som vi kör stödjer detta, men smakar det så kostar det.
    Webbpubliceringen är oerhört kraftfull och man kan styra närapå allt (utom vilken kod som genereras ut i bakgrunden) men samtidigt är det inget system du lär dig hantera på en halvtimma heller.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 22 totalt)