Uppgift: Lyko nästa e-handel att ge sig ut på börsen

Har anlitat investmentbank för att lanseras på Stockholmsbörsen senare i höst.

I början av sommaren var det till slut dags för Boozts omtalade börsintroduktion, och draget verkar ha fått fler e-handlare att få upp ögonen för möjligheten. Nyligen kom information om att Bygghemma-koncernen var i full färd med att förbereda en notering, och nu ser det ut som att Lyko har en liknande plan.

Lansering under fjärde kvartalet

Enligt “två av varandra oberoende källor” som Breakit har haft kontakt med, har Lyko nämligen anlitat investmentbanken ABG för att notera bolaget under årets sista kvartal.

Annons

E-handlaren Lyko har under det senaste året hunnit med lägga om sin marknadsföringsstrategi, lansera en ny och supersnabb sajt och att utses till årets e-handel. Företaget har sedan köpet av Bellbox även storsatsat på omnikanal. Under 2016 omsatte koncernen Lyko Group AB knappt 660 miljoner kronor.

"Kommenterar aldrig rykten"

Lykos styrelseordförande Per Sjödell vill dock varken bekräfta eller dementera Breakits börsuppgifter.

- Som du mycket väl vet kommenterar vi aldrig rykten. Vi är fullt fokuserade på att leverera ett starkt 2017 för Lyko och förbereda tillträdet av vår nya VD, Joanna Hummel, i oktober, skriver han i ett mejl till Breakit.

Annons