Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 15 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #196894
    Dammtussen
    Deltagare

    En bra artikel jag läst på sistone var https://ehandelstips.se/index.php/seo-tips-2022/ där olika SEO-profiler ger sina bästa tips för 2022.

    Ett tips som vi löpande jobbar med och som vi tycker fungerar är ”…innehåll åldras, nya förutsättningar och nya regler tillkommer, vilket gör att innehåll inte längre är lika relevant och därmed inte är lika relevant för Google att placera högt upp i sökresultaten. Att gå tillbaka till gammalt innehåll, uppdatera innehållet och säkerställa att det är relevant för det nya året har en positiv effekt på synlighet och ranking för den artikeln.”

    Det är annars lätt att skapa nytt innehåll, men att missa att uppdatera redan publicerat material.

     

    #196892
    Dammtussen
    Deltagare

    Säkert mer B2B, men är det inte så att e-handeln i stort exploderat de senaste åren? Inte minst de segment som varit underutvecklade online som matvaror. Sen har ju pandemin ökat på denna digitalisering.

    Läste en artikel eller guide om vad man kan tänka på när man startar e-handel https://nordboost.se/starta-e-handel/ och de pratar om tre typer av produkter:

    • Kommoditetsprodukter (Volymartiklar)
    • Nischprodukter (DNA-produkter)
    • Merförsäljningsprodukter

    Enligt denna uppdelning säljer vi volymartiklar och det tror jag inte man kan rekommendera i dagsläget. Då är det nog bättre att satsa på nischade produkter och göra det riktigt bra.

    Så tyvärr finns det väl inget riktigt bra svar på din fråga, men ett försök till svar kan vara: en nischad produkt inom ett område som du kan eller är engagerad i och som har ett någorlunda högt ordervärde (börja inte sälja produkter för en hundralapp eller två för då kommer hantering och frakt äta upp alla marginaler).

     

    #181431
    Dammtussen
    Deltagare

    Stort tack för feedback! Tyvärr är inte alternativet att få in fler artiklar och jobba mer aktivt med forumet aktuellt för oss, då det just är tiden som saknas. Och vi vill verkligen att någon ny ägare kommer in och ger sajten den “tender loving care” som den behöver och förtjänar. Och som medlemmarna behöver och förtjänar.

    Så får vi hoppas på att allt unikt reserelaterat innehåll som producerats under 13 år har ett så stort värde som möjligt för en ny ägare.

    #170212
    Dammtussen
    Deltagare

    Det blir bra med Swish och alla stora betalaktörer kommer säkert integrera eller förhålla sig till Swish. Dock är det väl ingen som integrerat än eftersom Swish släpper sin lösning först nästa månad (även om Klarna gått ut och berättat att de kommer att integrera så snart som möjligt enligt Ehandel.se)?

    #170211
    Dammtussen
    Deltagare

    Det finns väl egentligen bara ett riktigt bra sätt att få relevanta och naturliga länkar: att skapa relevant och intressant innehåll. Och sedan sprida detta innehåll.

    Nästa bäst skulle jag säga att det är att kontakta leverantörer och andra e-handlare som säljer kompletterande innehåll och se om ni kan samarbeta och därmed skapa relevanta länkar mellan er.

    Ett tredje sätt är kataloger som håller en viss kvalitet, som Infoo.se.

    #143571
    Dammtussen
    Deltagare

    “Hej Ehandelssverige!
    Istället ska de bara jobba med detaljhandeln, och förbjuder därmed samtliga e-butiker att sälja deras produkter. Vidrigt tyckte jag, och absolut ingenting jag tänkte acceptera utan vidare.”

    Inte bara vidrigt – helt oförståeligt! Detaljhandeln flyttar ju ut på nätet, så det är ju som att säga: “Vi vill minska vår omsättning och vår vinst över tid, bara vi slipper förändra oss.”

    Hoppas du kommer framåt i din fajt med dem – och får dom att förstå det orimliga i sitt agerande!

    #143570
    Dammtussen
    Deltagare

    Några tankar från oss på Dammtussen.se:

    1. Var inte rädd för testa nytt, och därmed också få nya länkar (även om det är under en begränsad tid) från större sajter. Vi har t ex testat Deals-sajter:
    Dammsugarpåsar – Deals, dammsugarmunstycken och emeet 3

    2. Bra länkkataloger kan ändå vara en vettig bas och på t ex Infoo.se kan du välja ankartexter – se: Anmäl din webbsida till Infoo.se

    3. Samarbeta med andra e-handlare! Ni kanske kan gå i varandras nyhetsbrev, byta länkar eller skicka med flyers. Nu går jag ju lite utanför ämnet “Topp 10 på Google”, men samarbeten kan ge såväl inlänkningar som nya kunder. Till en låg kostnad.

    4. Samarbeta med bloggar, låt dom testa dina produkter och skriva om dom. Eller ge bort produkter som bloggare kan ha som priser i tävlingar.

    5. Och kanske viktigaste rådet: om ni ska anlita en SEO-firma som tar betalt för “det de levererar” – se till att göra allt du kan själv först. Så du verkligen betalar för SEO-firmans jobb, inte ditt eget….

    #115113
    Dammtussen
    Deltagare

    Till syvende och sist är det nog bäst att skriva själv. Även om man inte har tid egentligen. Då blir innehållet bättre, mer relevant, och allt kommer inte ut i en stor ketchup-effekt, utan mer en artikel och ett inlägg med lite mer lagom frekvens.

    #113595
    Dammtussen
    Deltagare

    Vi har bra erfarenhet av tidsbegränsade rabatter, t ex 10 % på alla städartiklar under september månad. Lojalitetspoäng låter komplicerat.

    #113239
    Dammtussen
    Deltagare

    Håller med er andra – kör båda. Och varför inte lägga till Eniros sponsrade länkar (som också är ett nätverk) på toppen, så täcker man i princip alla sökmotorer. Länk dit är Sponsrade länkar – Annonsera med eniro.se

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 15 totalt)