Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 24 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #175969
    Kaugesaar
    Deltagare

    Inte Jajja-anställd. Men 99% säker på att det är Jajja Leads som avses. Går att läsa mer här. http://www.jajja.com/docs/product-info-jajja-leads-sv.pdf

    #175384
    Kaugesaar
    Deltagare

    Vad gäller sökningar på företagsnamnet bör ni återta de ganska snabbt så snart google crawlat er webbplats igen. De långvariga effekterna, trotts att ni nu tagit bort blocken är att ni förmodligen kan tappa en del placeringar på sökord som ni hade innan. Om ni skulle ha tappat en placering där någon konkurrent eller annan webbplats lever upp till samma search-intent och har någorlunda likvärdig domän. Kan det kanske vara svårt för er att återta placeringen utan att göra något mer hands-on än att bara ta bort blockeringen.

    Men förutsatt att domänen har i alla fall något sådant där med inlänkar så lär ni över ungefär en månads tid se att ni så smått börja återta gamla placeringar. Kanske inte helt, men ganska ofta inom 2-3 placeringar från där ni legat innan. Rent generellt då. Vissa sökord/sidor kanske inte återhämtar sig alls, andra helt.

    #171329
    Kaugesaar
    Deltagare

    @bse 73288 wrote:

    Det finns ingen centralbank som kan stabilisera. Om valuta går att halvera i värde över en natt utan styrmekanismer på plats så skulle volaliteten tillåtas bestå även om alla använde Bitcoins.

    Du har alldeles rätt i att det inte inte finns någon centralbank som kan stabilisera. Kanske inte hör till denna diskussionen, men en stat/centralbank har också så klart problem att stabilisera och garantera värdet på sin valuta under vissa premisser. Senaste dagarna nedgång skulle kunna jämföras med att Kinesiska staten hade förbjudit Kineser och Kinesiska företag att handla med USD.

    Bitcoin är decentraliserad valuta. Mer eller mindre, priset för n BTC är vad du och jag kommer överens över. Om nu alla skulle använda BTC, så är det orimligt med så kraftig volalitet, vilket jag tror vi båda är överens om. Det jag säger är.. Alla skulle inte använda BTC om det fanns en sådan volalitet. Någonstans måste vi komma ihåg att BTC fortfarande inte är mycket mer än en prutt i rymden.

    Problemet som jag ser det är att hos många fungerar det inte att decentralisera valutor, det måste vara bundet till något fysiskt eller en stat istället. Det är väl egentligen just den poängen de flesta missar. De säger att bitcoin inte fungerar, och sen pekar de på ett eller annat sätt på precis det som bitcoin löst/ämnar att lösa. Det enda som gör bitcoin speciellt, inte bara ett problem det ska lösa – problemet. Bitcoins existensberättigande. Decentraliserat tillit.

    Det enda som skulle kunna göra bitcoin till annat än en milestone är om vi inte löser problemet med decentraliserat tillit.

    För att jämföra med guld, som inte heller styrs av en centralbank. Så är det marknaden som styr priset. Guld å andra sidan, är väl känd för allt annat än just volalitet.

    #171319
    Kaugesaar
    Deltagare

    @bse 73281 wrote:

    Just nu är kursen mot USD ca 645 dollar. Häromveckan var det 1200 dollar. Framtidens valuta? Nja..bara om extrema “valuta”-svängningar är vad som efterfrågas. Det vore intressant att se hur vår värld skulle se ut om vi alla hade Bitcoin, utifrån halveringen nyligen. Över en natt skulle alla priser fördubblas?

    Volatiliteten hade inte varit alls så extremt om alla använde Bitcoins. Du hade förmodligen inte ens växlat dem. Så nej, priset hade inte fördubblats över en natt.

    #163266
    Kaugesaar
    Deltagare

    @basse1985 63914 wrote:

    Det finns billigare marknader än MtGox.
    Du kan köpa bitcoins för SEK.

    Självklart blir det kostnader för transaktionen. Men de är betydligt lägre än Paypal, klarna, payson osv. Tanken är ju även att man inte direkt kommer att växla sina BTC mot SEK. När din leverantör tar emot BTC så kan du även handla in mer produkter till ditt lager med denna valuta.

    Orderdjupet är inte tillräckligt för att en seriös e-handlare skall kunna använda sig av t ex. kapiton för att direkt växla med SEK. BTCX.se (cande i den här tråden) handlar direkt av MT.Gox om jag förstått rätt så det gör heller ingen skillnad. Utan bara ytterligare en mellanhand.

    Men tillbaka till orderdjupet för att visa varför det inte skulle fungera med SEK: jämför t ex. volymen på mt.gox och kapiton senaste 24 timmarna. (204 000 btc vs 25 btc). Just nu när jag kollade Kapiton låg dessa köporderar:

    [B]Köp SEK – Mängd BTC[/B]
    1015 0.533
    961.1 3.26
    961 2.50352493
    960 0.83333333
    940 0.21
    925 0.25
    910 0.054
    900 1.559
    890 1
    883.6 0.23[/CODE]

    [I]Vi kollar på köporder eftersom vi vill växla direkt. Då kan vi inte lägga en säljorder som inte matchar de köporderar som finns.[/I]

    [B]Avgifterna idag:[/B]
    [LIST]
    [*]MtGox har segmentstege som sträcker sig från 0.6% till 0.35%
    [*]Kapiton har en fast avgift på 0.95%
    [*]Bitstamp har segmentstege som sträcker sig från 0.5% till 0.2%
    [/LIST]

    Sedan också bankernas avgifter och växelkurs för USD mot SEK. [U]För hoppas vi iaf är överens om att kapiton inte är ett alternativ för e-handlaren.[/U]

    Men eftersom Bitcoins är så otroligt mycket smidigare system än vanliga fiat-lösningen så går det ha en betallösning som lägger alla dessa avgifter helt automagiskt på produktpriset. Då är det sedan upp till kunden ifall han vill betala med BTC lr SEK. Vill kunden betala mer för att kunna använda sina BTC så är det ju bara grymt.

    [I]*Och ja innan någon e-handlare flamear mig, det kan finnas fasta kostnader som utvecklingstid, support och andra ting som du inte kommer undan.[/I]

    Vi får inte glömma att det kan finnas flera skäl till att kunden vill köpa sina kläder eller matkasse med btc.

    [LIST=1]
    [*]För om jag förstått skatteverket rätt, behöver kunden inte betala vinstskatt på sina BTC om han t ex köper ett par jeans med dem. Så om kunden köpte sina 2.5 BTC för 350kr och två månader senare köper två par nya Nudie jeans för 2.5 btc slipper han betala vinstskatt.
    [*]Silkroadförsäljare kanske vill köpa jeans direkt med sina BTC istället för att gå omvägen runt valutabörs->banken->banken frågar var pengarna kommer ifrån->svarar sålt underkläder->kunden får sina pengar->jeansen han ville köpa var slut.
    [*]Kunden vill helt enkelt bara prova hur Bitcoins fungerar.
    [*]Kunden är bitcoinfanatiker som vill att cryptovalutan skall bli nästa stora sak. Han förstår att han inte bara kan hoarda och spekulera med valutan för att den skall kunna växa sig stor. Utan han måste också omsätta sin BTC.
    [/LIST]

    Och självklart är det som du säger att tanken är att man inte skall växla sina BTC. Utan de skall omsättas. Då är transaktionskostnaderna lägre. För då slipper du valutabörserna och växlingsavgifter. Men du kan inte påstå om du vill växla dina BTC direkt säga att kostnaderna är lägre än vid paypal, klarna, dibs etc. Det är en lögn.[CODE]Köp SEK – Mängd BTC
    1015 0.533
    961.1 3.26
    961 2.50352493
    960 0.83333333
    940 0.21
    925 0.25
    910 0.054
    900 1.559
    890 1
    883.6 0.23[/CODE]

    Vi kollar på köporder eftersom vi vill växla direkt. Då kan vi inte lägga en säljorder som inte matchar de köporderar som finns.

    Avgifterna idag:

    • MtGox har segmentstege som sträcker sig från 0.6% till 0.35%
    • Kapiton har en fast avgift på 0.95%
    • Bitstamp har segmentstege som sträcker sig från 0.5% till 0.2%

    Sedan också bankernas avgifter och växelkurs för USD mot SEK. För hoppas vi iaf är överens om att kapiton inte är ett alternativ för e-handlaren.

    Men eftersom Bitcoins är så otroligt mycket smidigare system än vanliga fiat-lösningen så går det ha en betallösning som lägger alla dessa avgifter helt automagiskt på produktpriset. Då är det sedan upp till kunden ifall han vill betala med BTC lr SEK. Vill kunden betala mer för att kunna använda sina BTC så är det ju bara grymt.

    *Och ja innan någon e-handlare flamear mig, det kan finnas fasta kostnader som utvecklingstid, support och andra ting som du inte kommer undan.

    Vi får inte glömma att det kan finnas flera skäl till att kunden vill köpa sina kläder eller matkasse med btc.

    1. För om jag förstått skatteverket rätt, behöver kunden inte betala vinstskatt på sina BTC om han t ex köper ett par jeans med dem. Så om kunden köpte sina 2.5 BTC för 350kr och två månader senare köper två par nya Nudie jeans för 2.5 btc slipper han betala vinstskatt.
    2. Silkroadförsäljare kanske vill köpa jeans direkt med sina BTC istället för att gå omvägen runt valutabörs->banken->banken frågar var pengarna kommer ifrån->svarar sålt underkläder->kunden får sina pengar->jeansen han ville köpa var slut.
    3. Kunden vill helt enkelt bara prova hur Bitcoins fungerar.
    4. Kunden är bitcoinfanatiker som vill att cryptovalutan skall bli nästa stora sak. Han förstår att han inte bara kan hoarda och spekulera med valutan för att den skall kunna växa sig stor. Utan han måste också omsätta sin BTC.

    Och självklart är det som du säger att tanken är att man inte skall växla sina BTC. Utan de skall omsättas. Då är transaktionskostnaderna lägre. För då slipper du valutabörserna och växlingsavgifter. Men du kan inte påstå om du vill växla dina BTC direkt säga att kostnaderna är lägre än vid paypal, klarna, dibs etc. Det är en lögn.

    #163260
    Kaugesaar
    Deltagare

    SEB om bitcoin:
    SEB

    Bitcoin är spännande. Just nu självklart alldeles för mycket volatilitet för en butik att ha som valuta att sitta på.

    Men finns ju så klart lösningar som bygger på att du har ett BTC-pris i butiken som matchar orderdjupet på MT.Gox bra så att du direkt vid köpet växlar dina BTC mot dollar. Här sticker dock kostnaderna iväg snabbt.

    Den som utvecklat betallösningen skall ha sitt.
    MT.Gox skall ha sitt.
    Banken skall ha sitt för att växla USD mot SEK.

    :(

    #162853
    Kaugesaar
    Deltagare

    @kalsonger 63453 wrote:

    De har inte tagit över mitt adwords konto utan öppnar ett eget som jag ej har tillgång till. Så jag ser inte det de gör utan får lita på att de gör ett bra jobb. Hur gör de andra bolagen använder de ert konto som ni kanske byggt upp från början som de sedan gör bättre.

    Det där låter otroligt skumt. :confused:

    Vanligtvis går de in i ditt konto och ändrar via ett så kallat MCC-konto. Där du fortfarande har full kontroll över ditt konto, men de kan vara inloggade via sitt för att göra ändringar i ditt. Du kan sedan när du vill revoka deras tillgång och så klart behålla alla ändringar du betalt för.

    #162322
    Kaugesaar
    Deltagare

    Problemet med bred matchning är att den kan göra helt banala associationer. En konkurrent till oss körde ganska brett vilket gjorde att hans annonser dök upp ifall man sökte på vårt företagsnamn. Han la till slut in vårt företagsnamn som ett negativt sökord.

    Mer eller mindre, lägger du in “bil” som bred matchning kan du mycket väl dyka upp på Volvo, BMW, Ferrari etc.

    Samma gäller om du lägger in “Klänningar” inte helt osannolikt att Google kommer tycka att Nelly är en bred matchning av Klänningar.

    #162224
    Kaugesaar
    Deltagare

    @Jimmy Öström 62733 wrote:

    ??????????

    Aschh du sa “anser du att dessa inte har kunskap om världens ekonomi?”

    Jag pratade aldrig om det. Tog aldrig upp det. More or less, var inte alls vad jag sa. Kan bli ganska tröttsamt ibland. Hur som helst:

    @Jimmy Öström 62732 wrote:

    Okej jag förstår.

    Alltså e-handlare som kan e-handel vet att ju fler betalsätt man har desto mer säljer man. Men för det första måste kostnaderna vara rimliga så klart och sen måste det såklart finnas kunder som vill använda tjänsten och sist men absolut inte minst måste det finnas så man enkelt kan få in detta i sin shop och i sin bokföring osv.

    Jag anser fortfarande att det finns 500 andra saker som ger mer klirr i kassan än att börja ta emot detta som betalningsmetod.

    Men har man ingen erfarenhet av e-handel och hur verkligheten är så är det liksom svårt att förstå behoven som e-handlare har.

    Jag är helt med dig. Tror det är helt orimligt att erbjuda bitcoin som betalmetod på sin ehandel. Som du säger finns det säker 500 andra grejer Textalk kan fokusera på istället för Bitcoin :) – Tror bitcoin i textalk bara var ett litet pr/länk-kampanj. För det verkar inte ha kvar lösningen ;) Fanns i alla fall inte med på deras webbplats när jag kollade förut idag.

    Sedan vill ju Skatteverket ha sitt och hur skattverket ser på btc är komplicerat. Du kan ju tyvärr inte än betala din skatt med BTC. Växlingsavgifter på sajter som mgtox/kapiton gör att man snart ändå hamnar i samma nivå som med Visa. Då har vi ännu inte heller räknat med tidskostnad som t ex. mer komplicerad bokföring.

    Jag har dock lätt fått känslan av att många här ser BTC som någon skojarvaluta, nästan som monopolpengar. Men det är så mycket mer intressant än monopolpengar. Föreställ dig själv att du skulle kunna betala med BTC på alla ställen lika enkelt som du kan med ditt visakort. Att du mer eller mindre skulle kunna få din lön utbetald i btc och sedan leva på dem likväl som du kan med dina SEK/EUR/USD eller vad du betalar med.

    Det är då bitcoins – själva systemet bakom hur det fungerar – börjar låta jäkligt intressant.

    #162221
    Kaugesaar
    Deltagare

    @Jimmy Öström 62729 wrote:

    Vad som förbryllar mig är att du avfärdar dessa experter, anser du att dessa inte har kunskap om världens ekonomi?

    Brukar ignorera halmgubbar men låt gå för den här gången. Anser att de inte har kunskap om bitcoins, de har absolut inte gjort sin research.

    De kan ju inte svara på var man köper bitcoins. 4 minuter in tjatar tjejen fortfarande om vem som utfärdar bitcoin. – Ingen utfärdrar bitcoins.

    Ena killen snackar om att antalen bitcoins bara skulle öka och öka av bara farten och skapa en hyperinflation. – Bitcoins är deflatorisk

    Här är också Bloomberg, lite mer nyanserad. Lite mer reasearch. Ger en helt annan bild.

    Bitcoin May Be the Global Economy’s Last Safe Haven – Businessweek

    Men tror det här är fel forum att diskutera bitcoins. Jag är inte intresserad av att övertala någon ehandlare att använda bitcoins i sin butik. Jag är inte heller intresserad av debatera huruvida bitcoins är en hoax, penzibedrägeri, pyramidspel etc etc. Jag vill bara ha en sund intellektuell diskussion kring bitcoins.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 24 totalt)