Annons


Hej handläggare hos Polisen

Du har kommit till denna sida då du tänkte skriva upp oss som målsägande i ett bedrägerifall - eller hur?

Gör inte det är du snäll, det är väldigt irriterande för oss. Vi är en tidning på nätet som skriver om e-handel.

Kan det vara så att du googlade på butikens namn, i vilken bedrägeriet utförts? - Det är en bra start, men att ta första bästa sida som kommer upp är inte särskilt rättssäkert eller kompetent.

Att du hittade hit beror på att vi är en tidning. Alltså inte en butik i vilken ett bedrägeri utförts. Vi skriver om butiker på nätet, det är vårt jobb. Återigen, vi är alltså inte en butik.

Här följer en guide för hur man blir bättre på research som handläggare hos Polisen:

1. Googla butiksnamnet är en bra idé

Men se upp! Det finns fallgropar. Se nedan exempel på hur man läser innantill och avgör vad som är en butik och vad som är en tidning (vi är en tidning alltså, inte en butik.)

2. Sök efter bolagsnamnet

Om du klarat av steg 1, men inte hittar bolagsinformation på butikens sida. Då är det alltså inte bolagsinformationen på nästa sökresultat som är det rätta. Jag vet att detta är ologiskt, men det funkar inte så enkelt på Internet tyvärr. Det borde vara så lätt, men det är det inte. Jag ville bli polis när jag var ung, men de sa att jag inte fick för jag tyckte för mycket om vapen och att vara ensam i skogen - det får jag bara acceptera.

Om du nu vill hitta rätt bolagsnamn (man måste ju ha en målsägande som är antingen fysisk eller juridisk person) så är rätt lösning:

  1. Leta lite mer på butikens hemsida efter bolagsnamn eller organisationsnummer
  2. Ring butikens telefonnummer
  3. Maila butiken
  4. Fråga en kompis om han eller hon vet
  5. Kolla på Allabolag.se efter företag med samma namn som butiken (heter företaget EHANDEL SE AB så har du hittat fel företag).
  6. Om det fortfarande inte går, ring betalleverantören och säg att det skett ett bedrägeri som ni kommer lägga ner men gärna vill upprätta en korrekt anmälan för, så att den där stackars tidningen Ehandel.se slipper vara målsägande i fler fall. Säg att de får berätta vem som dragit pengarna eller utfärdat fakturan hos dem. Annars polisanmäler ni dem (hota bara dem som sista utväg, de kanske kan lagen och blir sura annars).
  7. Nu är du trött på att inte ha löst denna handläggning i tid. Det var mycket enklare att bara ta första bästa företag som målsägande eller hur? -Jag håller med, men rättvisa är inte enkelt. Det är superjobbigt, men det ger en varm känsla inombords när man gör det som är rätt. Kanske är du extra sur för att du läste hela denna guiden och att den där personen som skrev guiden verkade bitter och förtjänar en fejkanmälan till i sitt företagsnamn. Snälla gör ett sista försök, jag är inte bitter, jag lovar! Så fortsätt och ha tålamod, du behöver bara lära dig detta en gång sen är du bäst hos Polisen på CYBERBROTT!
  8. Fråga en annan kompis.
  9. Gör en whois på domänen i fråga. Det går till såhär. Hitta rätt butik. Domänen är det som står högst upp på din skärm (Location, URL, Adress). Det är där du skriver in Facebook.com när du egentligen borde jobba. När du hittat domänen så går du till http://www.iis.se och fyller i den i rutan där det står att man kan söka på lediga domäner. Nu kommer det stå att domänen är upptagen, men du kan klicka på en knapp där det står "Se innehavare". Klicka sedan på "Se kontaktinformation". Tada, nu ser du vem som äger domänen. Detta funkar nästan alltid, men om det inte gör det så har jag ett sista tips:
  10. Sätt oss som målsägande ändå. Du har ansträngt dig, du förtjänar en break. Att du kom såhär långt visar på ambition och då får vi ta smällen faktiskt. Tack för att du försökte!

Jobb på Ehandel.se

Plantagen Sverige AB söker:

Junior Webbredaktör

MM Sports söker:

Inköpare till MM Sports

iDeal Of Sweden söker:

Web Analyst

Topformula Healthcare AB. söker:

Online Merchandiser


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta