Ännu en konkurrent till Groupon

Google försökte för en tid sedan köpa nätkupong-tjänsten Groupon för 6 miljarder dollar. Groupon nekade detta bud och satsar nu på en börsdebut någonstans kring 15-20 miljarder dollar. Google med sitt motto "Don't be evil" gör nu det enda rätta och startar upp en liknande tjänst vid namn Google Offers. Företaget har skickat ut ett faktablad om hur tjänsten ska se ut till lokala företag och vill se hur gensvaret blir på detta. Tjänsten verkar just nu vara i beta-stadiet.

Groupon ser ut att bli utsatt för stor konkurrens den närmaste tiden tillsammans med tjänster som Facebook Deals, Letsdeal (och andra kloner) och nu Google Offers. Inte visste vi att samköp och kuponger på nätet skulle bli så här hett. Om vi förstått Google rätt ska de betala ut hela 80 procent av kupongernas värde direkt till företaget då en kupong uppnått kritiskt antal köpare och slutförts. Vi vet inte säkert men vi gissar att detta är en konkurrensfördel mot de andra aktörerna och Groupon. Annars är alltid Google användarbas något de kan använda till sin fördel.

Annons

Det ska bli intressant att se hur denna marknad för nätkuponger utvecklar sig. Ni kan läsa mer om Google Offers i Mashables artikel.

Annons