Ännu en nätbutik stupar på datormarknaden

Datorbutiken JME Data som bedrivit e-handel, med kompletterande butiker, sedan många år tillbaka har nu lagt ner sin verksamhet. Hemelektronikbutiker och speciellt datorbutiker på nätet har länge jobbat med små marginaler och många spår en mörk framtid för mindre aktörer.

JME Datas uttalande kring nedläggningen gör denna hårda konkurrens extra tydlig. I sin nätbutik har de publicerat följande meddelande:

"Det är med stor sorg i våra hjärtan vi måste meddela att JME Data kommer att upphöra inom kort. Vi har kämpat på länge men då de stora kedjorna tar över de flesta marknadsandelarna blir det allt svårare för oss, små aktörer.

Annons

Vi kan inte dumpa priserna på samma sätt som kedjorna gör då de säljer under inköpspris för att ta marknadsandelar. Det vi har kunnat konkurrera med är våra stora kunskaper, vår goda service och vårt brinnande engagemang. Tyvärr har inte detta räckt."

En tidigare större konkurs var när Datorbutiken.com fick lägga ner 2008. Bolaget som ägde denna nätbutik ägde även JME Data under en tid, men efter att Datorbutiken.com gick i konkurs blev JME Data självständigt igen.

Det har skett flera sammanslagningar på denna marknad och även flera nedläggningar. Branschen är uppenbart hårt utsatt och nyligen gick även CDON in på denna marknad med full kraft. De har till och med lanserat sina egna speldatorer. Detta lär inte gör det enklare för andra aktörer och vi kommer säkert se fler nedläggningar i framtiden.

 

Källa: jmedata,
sweclockers

Annons