10 chefsegenskaper som vi uppskattar

Förr var det vanligt att man ansåg att en chef skulle vara kunnig och snäll, men detta är inte de viktigaste egenskaperna hos en chef idag. En ny undersökning från Talentsoft som genomfördes av Kantar Sifos webbpanel, visar vilka egenskaper som är viktiga hos en chef.

Frihet under ansvar

I undersökningen kan man utläsa att drygt hälften vill ha en chef som ”ger frihet under ansvar och visar tillit”. Andra egenskaper som man anser är viktiga hos en chef är att han eller hon är ”rak och tydlig” och ”vågar ta beslut”. Detta är egenskaper som efterfrågats hos en chef eller ledare under en längre tid.

Annons

Att en chef är kreativ, snäll eller skapar resultat anser de som deltog i undersökningen inte vara särskilt viktigt.

 

10 chefsegenskaper svenskar värdesätter mest

  1. Ger frihet under ansvar – visar tillit
  2. Är rak och tydlig
  3. Vågar ta beslut
  4. Är duktig på att kommunicera
  5. Visar uppskattning
  6. Är lyhörd
  7. Kan hantera konflikter
  8. Är duktig på att coacha
  9. Är empatisk
  10. Ger kontinuerlig feedback

”I vår erfarenhet så är det allt fler som vill ta referenser även på chefen och som vill veta vem de ska jobba för. Man vill ha större frihet och efterfrågar exempelvis allt mer möjligheten att arbeta på andra platser än på kontoret.”, kommenterar Sanny Malmberg, rekryterare på E-commerce Recruit.

 

Källa: Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel under perioden 19–23 december 2019. Totalt intervjuades 1020 personer i åldern 18–65 år som alla var i sysselsättning.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!