100-årig skobutik i comeback på nätet med ny e-handel

Efter ett halvårs uppehåll är det dags igen. Nu hoppas Borgs Skor från Eksjö på att nå hela Sverige via den nya e-handeln.

I ett helt århundrade har Borgs skor skördat lokala framgångar i Eksjötrakterna. I våras expanderade företaget och öppnade en ny butik i Jönköping, vilket även det ska ha blivit en lokalt uppskattad framgång.

Nysatsning gav smidigare e-handel

Fram tills nu har dock satsningarna inom e-handeln varit blygsamma. Trots att företaget har haft en egen webbshop, så är det inte förrän nu som de bestämt sig för att lägga mer fokus på webben.

Annons

- Vi har haft webbshop i många år men vi har nu utvecklat den så att det är smidigare och ser mycket bättre ut, berättar butiksägaren Fredrik Leiner för Smålands Dagblad. 

Den gamla webbshoppen har legat nere i sex månader, medan den nya tagit form. Och i fredags var det dags för hundraåringens nypremiär inom e-handeln.

- Lagersaldot är nu hopknutet med vad som finns i butik, vilket gör det smidigt för kunderna, säger Fredrik Leiner.

Vill nå yngre målgrupper

Företaget hoppas nu kunna bredda sin målgrupp och exempelvis även nå yngre konsumenter som gärna e-handlar. Målet är att via nätbutiken kunna nå kunder över hela Sverige.

Men det finns andra fördelar med e-handeln också, tror Fredrik Leiner. I och med skoaffärens långvariga lokala förankring har de också många långväga kunder. I och med den nya webbshoppen kan kunderna nu även se om deras favoritskor finns inne i rätt storlek, innan de besöker den fysiska butiken. 

Kommer inte ersätta fysisk butik

Att e-handeln skulle komma att ersätta affären, är dock inget han ser framför sig.

- Webbshoppen är ett komplement till butikerna och kommer aldrig att ersätta dem. Kundservice är något vi värderar högt och vi ser webbshoppen som ett skyltfönster där kunderna kan kika in inför shoppingen, säger han.

Har ökat omsättningen till 8 miljoner

Och trots att många andra handlare i Eksjö med omnejd den senaste tiden har fått stänga sina butiker, så har man på Borgs Skor inte märkt av den nedåtgående trenden, utan har tvärt om ökat omsättningen stegvis. 2016 närmade den sig 8 miljoner kronor.

Annons

- Har man rätt och bra grejer att erbjuda så finns det en stor kundkrets i Eksjö. Många åker hit för stadens unika utbud av butiker och det gäller bara att lära sig att utnyttja detta, säger Fredrik Leiner till Smålands Dagblad.

Annons