1000 nya jobb när Amazon öppnar lager i Manchester

Ett av Amazons två nya lager i England kommer att placeras i Manchester.

Amazons nya centrallager i Manchester kommer att öppna under hösten och ska skapa tusen nya permanenta jobb sett över tre års tid. Företaget kommer att rekrytera allt från arbetsledare till ingenjörer och de som får jobben kan bland annat se fram emot privat sjukförsäkring, personalrabatt och måltider till nedsatt pris.

Manchesterlagret är ett av Amazons två nya centrallager i England. Det andra ska placeras i Coalville, Leicestershire, och ska skapa ytterligare 500 nya arbetstillfällen.

Annons

Har satsat 4,6 miljarder pund i England

När de två nya lagren har öppnat har Amazon totalt 12 lager, så kallade "fulfilment centres", i Storbritannien. Enligt företaget själv har Amazon satsat mer än 4,6 miljarder pund i landet sedan 2010.

- Vi är exalterade över att öppna vårt första lager i nordvästra England som ska skapa tusen nya jobb med marknadsmässiga löner och förmåner från dag ett, säger John Tagawa, Amazons Vice President i UK.

De som börjar arbeta på något av lagren i England kommer att få en ingångslön på minst £7,20 i timmen, en summa som dock ska växa med tiden. Företaget lovar också sina anställda ett särskilt bonussystem i form av utdelning av aktier.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!