115-årigt herrmodemärke köps upp av Mellby Gård

E-handelsföretaget Oscar Jacobson får nya ägare.

Mellby Gård köper e-handelsbolaget Oscar Jacobson från dess tidigare ägare Valedo Partners Fund 1 AB.

Oscar Jacobson är ett varumärke för herrmode som både har egna butiker, återförsäljare och en egen e-handel i Norden samt i norra Europa. Märket grundades 1903 och har idag kontor i Borås och Stockholm, med cirka 80 medarbetare.

Annons
Annons

Vill stödja "digitalt initiativ"

Förvärvet innebär bland annat att Mellby Gård får två representanter i Oscar Jacobsons styrelse, Thomas Gustafsson och Sven Knutsson. 

- Oscar Jacobson är ett fint och välskött bolag med ett starkt 115-årigt varumärke och produkter av mycket hög kvalitet. Tillsammans med bolagets erfarna ledning vill Mellby Gård fortsätta att expandera i bolagets huvudmarknader men också stödja ledningen i dess internationella och digitala initiativ, säger tillträdande styrelseordförande Thomas Gustafsson i ett pressmeddelande.

Nya ägare möjliggör expansion

Från Oscar Jacobsons sida hoppas man nu kunna fortsätta att expandera verksamheten med en ny och stabil ägare i ryggen.

- Mellby Gård, med sin gedigna erfarenhet av klädkonfektion och breda industriella kunnande, kommer att tillföra Oscar Jacobson det ägarstöd som behövs för bolagets planerade expansion under kommande år. Vi ser fram emot att skriva nästa kapitel i Oscar Jacobsons långa och framgångsrika historia, säger David Thunmarker, vd för Oscar Jacobson.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!