115-årigt svensk företag öppnar sin femte butik – en nätbutik

Går online efter hundra år.

Guldsmedskedjan Fritz Olsson grundades 1904 i Luleå. Företaget har idag även butiker i Boden, Kalix och Skellefteå. Fritz Olsson firar i år sitt 115-års jubileum och ska vara norra Sveriges största privatägda guldsmedskedja.

Hoppas kunderna gillar kombon

Varför vi skriver om företaget är förstås för att det nu är dags att öppna en femte butik, och det är självklart på nätet man siktar in sina framtida satsningar.

Annons

Vi verkar i en bransch som är tyngd av traditioner, samtidigt är trenden tydlig; allt fler vill kunna börja sin shoppingresa oavsett tid på dygnet och var man befinner sig. Vi vill såklart kunna finnas där våra kunder är och möta deras behov, säger ägaren och vd:n Peder Westberg, och tillägger:

Vi hoppas att våra kunder kommer se fördelarna med att ha lokala butiker där man får hjälp på plats av kunnig personal, men att även en webbshop som är öppen 24/7 finns som alternativ.

Det var när Peder Westberg klev in som ny ägare 2017 som en diskussion kring e-handel kom på tal. Den nya nätbutiken kommer att se dagens ljus nu på torsdag, den 24 oktober.

Planerna framåt är att kontinuerligt utveckla e-handeln, att såklart koppla ihop e-handeln med sociala medier som Instagram. Vi ser också en möjlighet att kunna bli en plattform för lokala hantverkare att kunna sälja sina smycken via vår plattform istället för att skaffa en egen webbshop, meddelar företaget.

Fritz Olsson hoppas samtidigt att den nya hemsidan ska kunna driva trafik till butikerna vid olika event.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!