16 000 IKEA-produkter till salu hos Amazon

E-handelsjätten och möbelgiganten funderade på att inleda samarbete - men så gott som hela IKEA:s sortiment ligger redan ute hos Amazon.

För en knapp vecka sedan rapporterade Reuters att Amazon och Alibaba eventuellt stod på tur för att börja sälja IKEA:s produkter på sina sajter. Sedan tidigare är det känt att möbeljätten vill öka sin digitala närvaro, och tester med försäljning hos de stora e-handlarna skulle genomföras med start 2018.

Och det kanske inte är en helt dum väg att gå. I väntan på det eventuella samarbetet verkar nämligen motiverade säljare redan ha hittat en affärsmodell i att sälja IKEA-produkter hos den amerikanska e-handlaren. Stora delar av IKEA:s sortiment ligger nämligen redan ute till försäljning hos Amazon.

Annons

Hela IKEA:s sortiment?

Under kategorin IKEA på Amazon.com, som för övrigt har fått namnet "IKEA Store" hittar man just nu allt från möbler till köksutrustning, samt de ikoniska blå IKEA-påsarna. Totalt handlar det om över 16 000 IKEA-produkter, vilket borde motsvara i princip hela IKEA:s sortiment. 

Vi noterar dock att en stor del av produkterna har recensioner som har legat uppe på sajten under en längre tid, så det är något oklart när IKEA-försäljningen egentligen tog sin början. De upplagda produkterna kommer från ett antal olika tredjepartssäljare.

Vi har sökt IKEA:s presstjänst för en kommentar.

Annons