25 postersajter läggs ner efter jättens uppköp

Svenska AllPosters.se en av nätbutikerna som försvinner.

AllPosters, som ägs av den amerikanska poster- och inredningssajten Art.com, lägger ner hela sin internationella verksamhet. Företaget har fram till nyligen haft 25 landsspecifika sajter för bland annat Tyskland, Frankrike och Spanien, men i princip alla har nu stängt för beställningar.

"Farväl och stort tack"

AllPosters har också satsat stort på Skandinavien, med sidor i Sverige, Danmark, Norge och Finland, men de försvinner också nu. Den amerikanska sidan, AllPosters.com, finns dock kvar.

Annons

- Farväl och stort tack. Vi stänger ner vår internationella verksamhet och kommer inte att ta emot några nya beställningar. Stort tack för att du öppnat upp hemmet och hjärtat för oss...det har varit en ära att förse dig med konst och inspiration, skriver bolaget på sin svenska sajt.

"Stark närvaro" inte längre så stark

Så sent som i början av december köptes Art.com av den amerikanska detaljhandelsjätten Walmart, vilket innebar att även AllPosters.com fick en ny huvudägare. Enligt uppgifter till Ehandel.se ska nedläggningen av de internationella AllPosters-butikerna ha skett på julafton, inte ens tre veckor efter att uppköpet offentliggjordes.

Innan Walmart kom in i bilden gjorde Art.com dock ett stort nummer av AllPosters verksamhet utanför USA. På företagets hemsida står det bland annat att AllPosters är världens största försäljare av vägginredning, samt att bolaget har en "stark internationell närvaro".

Ska säljas hos Walmart

Walmart sade i samband med uppköpet av Art.com att planen var att ha kvar sin nykomling som en självständig e-handel, men att företagets sortiment också skulle finnas tillgängligt hos bland andra Walmart.com och Jet.com.

- Det här tillkännagivandet är ännu ett exempel på hur vi etablerar Walmart.com som en specialdestination för hemmet. Vi ger kunderna inspirationen och möjligheten att göra ett vackert hem tillgängligt för alla, skrev Walmart i ett pressmeddelande om köpet.

Ehandel.se har sökt både AllPosters och Art.com för en kommentar om nedläggningen.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!